JT kárvallott 'szeretet koldusai'
2016. június 04. írta: Egonymus+

JT kárvallott 'szeretet koldusai'

images (1)_1.jpg

Ha valaki eljut a döntő lépésig, hogy JT-ja lesz, miért dönt így? Ki ne szeretne egy istenfélő, szerető közösséghez tartozni? Szeretet, ami soha el nem fogy. Áldozatkész segítség. A hittestvérek még az életüket is feláldoznák egymásért.

Aztán eltelnek évek, évtizedek és valami megváltozhat. A szeretet sokakban meghidegül. Már észre sem venni az egyszerű, szürke hírnököt és szükségleteit. Persze, majd pont "X" vagy "Z" adná az életét a másikért, amikor már évek óta csak a formális köszönés jellemző a kapcsolatok ápolására. Ez nem lehet az igaz Isten látható szervezete! Aztán eljöhet egy másik, fájdalmas csalódásból fakadó döntő lépés. El innen! Aztán egy rövid bejelentés: "X.Y. nem Jehova Tanúja." A kérdés: Hova tovább? Hogyan lehet továbblépni? 

Nézzünk téged. Miért nem tudsz továbblépni? Azok a veszteségek, amit, mint a JT Egyházat elhagyóként elszenvedsz, nagy akadálya a továbblépésednek. Nagyszülőt, szülőt, testvért, gyermeket és sok hittestvér barátot veszítettél. Nehéz feldolgoznod, hogy magadra maradtál. Olyan ez, mint a háborús életáldozatok, azzal a különbséggel, hogy akiket szerethetnél és még szeretsz is, élnek, de már a számodra nem, és te sem az ő számukra. Mennyi idő kell ahhoz, hogy túljuss ezen a válságon? 

Egyre felkészülhetsz. Nem egy-két hónap lesz az elszakadás. Nekem kb. 4 évembe került, mire elszakadtam. A szabadulásnak ára volt. A veszteséglista? Volt házastárs, család, két gyerek, szeretetre méltó emberek, akik engem is szerettek és több, mint 25 év (az életem fele) és a lelkem. Szóval csak a realitás kedvéért. Mégis azt mondom, hogy jól tettem. Utána számoltam. Volt még előtte három év vívódás, hogy eldöntsem, bármi áron, de ki kell jönnöm ebből a álságos egyházból. Iszonyúan behálóz és fogva tart, 'a mindent' jelenti a bent lévőknek.

Annak idején te is felszámoltad a 'világi' kapcsolataid, barátaid az 'igazságért'. Vagyis most, hogy 'kint vagy', sehol senki... és sok esetben semmi kapaszkodód. Nem csoda, hogy harag és keserűség dolgozik benned. Egy számkivetett lettél. Lehet, hogy az ilyen oldalak segítenek (ha segítenek?) az életed újraépítésében.

Nagy a felelőssége mindenkinek, aki rehabilitálni akarja ezeket az érzelmileg, szellemileg (sok esetben még fizikailag, gazdaságilag is) kisemmizett kárvallottakat. Hogy valaki újra fel tudjon állni, minden területen segítségre van szüksége.
Tehát első sorban az a célja ezeknek az oldalaknak, hogy segítsenek a 'szeretet koldusainak' újra bízni és szeretet elfogadni, majd viszontszeretni.

"Nézd a szeretet koldusait,
ahogy állnak az út mentén, 
...
Talán ártatlanok mind,
talán bűnt követtek el, 
de azt mondd meg, hogy ki ítél?
Talán mindent odaadtak már, 
talán semmit se kaptak még
és monoton csöndben szalad el
a napra a nap, aztán az évre az év. 
...
Talán van még egy lehetőség, 
talán van még egy esély:
hogy egy kicsivel jobban figyelj rám!
S én egy kicsit jobban figyeljek Rád!"

/Balázs Fecó - A szeretet koldusai/

 








A bejegyzés trackback címe:

https://blogjt.blog.hu/api/trackback/id/tr248776938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csakegyember · http://jehovatanuikozepeskeleteuropaban.blog.hu/ 2016.06.06. 20:07:57

Mikor elolvastam a cikket , meghallgattam az említett számot...../amúgy ismertem természetesen/ . Ám az írottakhoz...Ez a rideg igazság amit leírtál....és igen nagyon nagy ára van a szabadságnak...sok veszteséggel jár...a legnagyobb áldozatokat kell meghoznunk..Vagy meghozzák helyettünk még lehetőséget sem adva...az ember csak azt sajnálja miért nem korábban, miért kellett negyed évszázad.....de már én sem sírok ezen....mindez kellett..de most már itt az ideje talpra állnunk, nem a múltba rekedve botorkálni...kiegyenesedni, felvállalni a szabadságot s annak árát...., és világgá kiáíltani.....igen szabad vagyok ! Mert ehhez kell igazán erő, hogy ezt az ember megtudja tenni...szembenézve önmagával...Kik itt vannak / az író is / megmutatták hogy ez lehetséges.. lehetséges továbblépni....megtalálni életünk értelmét, mégha úgy tűnk is mindent elveszítettünk, mindent elvettek tőlünk...De van ami felett nincs hatalmuk........
süti beállítások módosítása