...jelet viseljenek a jobb kezükön és a homlokukon...
2021. december 01. írta: nicku

...jelet viseljenek a jobb kezükön és a homlokukon...

"Jehova Tanúi nem oltásellenesek. Személyes döntésnek tekintjük azt, hogy valaki beoltatja-e magát, vagy sem. Sok Jehova Tanúja dönt az oltás mellett." 

"Az egészséget érintő kérdésekben mindenkinek magának kell döntenie"

"Ez a folyóirat] nem foglal állást egyetlen kezelési mód mellett sem. Mindenkinek saját magának kell gondosan mérlegelnie a lehetőségeket, mielőtt döntést hoz” (Ébredjetek!, 2015. júliusi szám).

Olyan kijelentések ezek, amelyek feladják a leckét egy Tanúnak. Nagyon sokan dilemmában vannak, hogy elfogadják-e a covid elleni vakcinát vagy se. Persze, a Társulat próbálja kihúzni magát a kérdés alól azzal, hogy személyes döntésnek írja le, mégis azt sugallja nekik, hogy inkább vegyék fel azt. 

Érdekes módon a tagok nem is az oltások mellékhatásai miatt utasítanák el, hanem egy, a Jelenések könyvében szereplő prófécia miatt. Már lassan egy évtizede nem vagyok Tanú, mégis akarva-akaratlan ugrott be nekem is a 13:16, 17-es verse a kötelező oltás hallatán, ami így hangzik: "Arra kényszerít mindenkit, kicsiket és nagyokat, gazdagokat és szegényeket, szabadokat és rabszolgákat, hogy jelet viseljenek a jobb kezükön vagy a homlokukon. Senki sem tud venni vagy eladni, akin nincs jel, vagyis a vadállat neve, vagy nevének száma." 

A Társulat régebbi kiadványai magyarázataiban természetesen mással azonosítja a jelet és a vadállat számát is. Nem állítom én sem, hogy márpedig a vakcina lenne a jel, azonban egy Bibliát olvasó ember agyában megfordul, hogy mi van, ha mégis?

Elaludt volna a "hű szolga"?

Ha jól tudom a Társulat öt alkalommal futott neki a Jelenések könyve magyarázatának. A Jelenések nagyszerű csúcspontja közel című könyvüket először 1989-ben adták ki, majd 2007-ben készült el az újabb verzió. Minden egyes alkalommal az egész Jelenések könyvét megpróbálták saját egyházuk kiválasztásával és üldöztetésével párhuzamba hozni. Azonban a társulat 2007-es magyarázatai is elavultak, ez abból is látszott, amikor a szinte friss nyomtatás javításra szorult: kézzel írtunk át bizonyos részekhez adott magyarázatokat a könyvtanulmányozásokon A mi Királyság-szolgálatunkból! Elég abszurd dolog egy nyomtatott könyvet kijavítani, de egy hithű Tanú nem kérdez, csak csinálja amit mondanak neki...

Való igaz, hogy ez a könyv az egyik legnehezebben érthető bibliai könyvek közé tartozik, a 13. részt minden bizonnyal sokan fellapozták és újraolvasták az elmúlt 18 hónap során. Ha a jel mégis csak az oltást jelenti, akkor a kétszarvú vadállat kiléte is más, mint amivel a Társulat hozza összefüggésbe, akinek "két olyan szarva volt, mint egy báránynak, de úgy kezdett beszélni, mint egy sárkány." De most nem is erre szeretném fektetni a hangsúlyt. Olvassuk csak tovább a 14:9,10 részt! 

"Egy másik angyal, egy harmadik követte őket, és ezt kiáltotta: „Ha valaki imádja a vadállatot és a képmását, és jelet visel a homlokán vagy a kezén, az inni is fog Isten haragjának a borából, melyet hígítatlanul töltenek ki dühének poharába és kínozni fogják tűzzel és kénnel a szent angyalok és a bárány előtt." Kemény szavak, mégpedig azért, mert ha a Tanúk az oltás mellett döntenek, Isten büntetésére számíthatnak!

Még Tanú voltam sokszor hallottam ezt a kijelentést: beteljesedése után tudjuk csak, hogy az a bizonyos esemény hozható-e összefüggésbe a Bibliában leírt próféciával vagy nem. Való igaz. Aki nem kapott személyesen kinyilatkoztatást Istentől, előre nem fog tudni semmi konkrétumot megjövendölni. Mégis, ha valami nem teljesedett be az általuk leírt jövendölésekből, csupán tévedésként utaltak rájuk, soha nem nevezték magukat hamis prófétának.

A Jehova Tanúi - Isten Királyságának hirdetői című könyv, -melyben saját történelmüket kozmetikázva írják le- tele van olyan jövendölésekkel, amik soha nem teljesedtek be. A be nem teljesedett próféciáik miatt pedig már nagyon sok tagot veszítettek. Ez történt Russell halála után, Rutherford 1925-ös tanításainak be nem teljesedése után, és az 1975-ös esztendőt követően is. A 90-es évek végén is egy nagyobb mértékű létszámcsökkenéshez vezetett a "nemzedék" tan megváltoztatása, éppen ezért ma már nem mernek ilyesmibe belebonyolódni. 

Érdekes időket élünk. A világ változásait nem csak Jehova Tanúi követik feszült figyelemmel. A vezetőség már sokszor kiáltott időnap előtt farkast, az pedig, hogy mi fog történni ezzel a tanítással hamarosan úgyis ki fog derülni. Ez a szervezet, amely a "hű szolgának" adja ki magát, nem alszik, csupán csak egy idegen. Talán Jehova Tanúi is felismerik Pásztoruk hangját, és nem az "idegen" hangjára hallgatnak, aki nem az ajtón lépett be a juhakolba. Ez a szervezet csak egy "tolvaj", aki nem törődik a juhokkal, hanem csak azért jött, hogy lopjon, öljön és pusztítson. - János 10:1-14

A bejegyzés trackback címe:

https://blogjt.blog.hu/api/trackback/id/tr9216770530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igazság Kereső 2021.12.24. 17:16:43

Boldog Karácsonyt és békében, szeretetben és sikerekben gazdag új évet kívánok mindenkinek!!!! :)

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2022.01.27. 19:31:54

A hivatalos álláspont nem oltásellenes (jelenleg - tegyük hozzá, mert a 30-as években az volt ...). Ugyan, nem azért nem az, mert nem tudna dogmákat kreálni a jelenlegi pandémia köré, mármint extra dogmákat, mint amilyen a Jelenések könyve magyarázata, hanem azért, mert nem engedhetik meg maguknak a tagság további csökkenését. Az utóbbi évtizedben ugyanis a számok negatívba fordultak, ami korábban egyáltalán nem volt jellemző, így nagyvonalúbban áldozhatták fel a hívek életét a média figyelméért cserébe.
Most viszont sok vallásos csoportosulás éppen oltásellenes, így a Tanúk kilógnak ebből is, ami egészen biztos jó pont a szekuláris kormányzatoknál, amelyek szemében nem árt javítani az imázson (a gyermekmolesztálás perek miatt is).
Azt nem tudom, hogy az oltásellenesség - és egyúttal a vezetőtestület ellenesség - mennyire erős a gyülekezeteken belül, de ha ez így lenne, akkor pont abban az egyben nem követnék a javaslatokat, amiben egyúttal éppen nem vezetik őket félre. Ha valaki azon az elven utasítaná el az oltást, hogy az azzal kapcsolatos korlátozásokban a bibliai szavak beteljesedését véli felfedezni, és nem a tudomány és az észérvék alapján, az a vallásos hitének a csődjét jelentené. Ezek a szavak ugyanis elég sok mindenre ráhúzhatók :
"Arra kényszerít mindenkit, kicsiket és nagyokat, gazdagokat és szegényeket, szabadokat és rabszolgákat, hogy jelet viseljenek a jobb kezükön vagy a homlokukon. Senki sem tud venni vagy eladni, akin nincs jel, vagyis a vadállat neve, vagy nevének száma."
Pl személyi igazolvány, bankkártya, okostelefon vagy internetelérés hiányában sem nagyon lehet sok dolgot csinálni manapság. Kérdés, hogy mennyire vagyunk erre "rákényszerítve". Na, meg amúgy autót sem lehet vezetni jogosítvány és a szabályok betartása nélkül, és sokaknak szükségük lehet egy saját gépjárműre a puszta megélhetésük végett. Szóval, ha valaki mindezt leszűkíti a vakcinára, akkor lehet, rossz jóra tesz, mivel egyszerűen nem nevezi meg a Biblia, hogy mit foglal magában a "jel".

nicku · http://kharapisztisz.blog.hu/ 2022.02.07. 10:21:31

@t.csilla: Nem állítottam, hogy a Tanúk között vezetőtestület ellenesség lenne, egyszerűen csak arról van szó, hogy a legtöbb mezei Tanú sem hülye. Gondolkodik. A gondolatait pedig nem kürtöli szét, csak olyanokkal beszéli meg, akikben megbízik. Így jutottam én is ilyen infóhoz. A nem gondolkodó Tanúk valószínűleg beoltatták már magukat, de sokan még nem. Pontosan azért, amit leírtam, vagy egyszerűen csak azért, mert átlátták, hogy ez nem az egészségről szól. A Jelenések könyvét a legtöbben nem értik, ezt tapasztaltam, nem foglalkoznak vele, a magyarázatát valóban a vezetőségtől várják. A benne lévő próféciákat persze sokféleképpen lehetne magyarázni, és én is csak annyit írtam, hogy nekem is az oltás kapcsán ugrott be a cikkben említett vers. Az, hogy mi fog történni, minden a jövő zenéje, és azzal, hogy a szervezet megpróbálja magát oltáspártinak feltüntetni, nem biztos, hogy jól fog elsülni, mégpedig a gondolkodó tagok miatt.

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2022.02.07. 13:53:20

@nicku: Szerintem mind az oltásellenesek, mint az oltáspártiak közt vannak gondolkodó és nem gondolkodó emberek, így ha úgy érted azt, hogy "nem hülye", aki elutasítja az oltást, vagyis hülye az, aki elfogadja, akkor nem értek egyet veled.
A Tanúk vezetősége - szerintem - elsősorban azért oltásellenes, mert nem engedheti meg magának a további taglétszámvesztést, mivel igen sokan meghaltak a járványban, kifejezetten coviddal összefüggő betegségben. Ha valaki "hithű" - a te szavaiddal "gondolkodó" - Tanú éppen ezen a területen kezd el kételkedni a vezetőség szavaiban, amúgy minden egyéb baromságot lenyelt, és fel sem merült benne a kétség, akkor az elég gáz. De hát nem vagyunk egyformák, mindenkinek más útja van a felébredéshez.

nicku · http://kharapisztisz.blog.hu/ 2022.02.08. 08:39:07

@t.csilla: Elnézést kérek, ha félreérthető volt, amit írtam, nem arra gondoltam, hogy aki elfogadja az oltást, az hülye. Eléggé összefolytak a mondatok, sajnálom. Egyszerűen arra gondoltam, hogy bár van egy kis mag, akik mindent készpénznek vesznek, ami a vezetőtestülettől jön, így azt látva, hogy nem ellenzik az oltást, akár gondolkodás nélkül is elfogadják, viszont, sokan másként látják ezt, vagy a Jelenésekben szereplő prófécia miatt, vagy mert úgy látják, hogy ez az egész inkább a pénzről szól. A régi technológiával előállított vakcinák beadatása ma már egyetlen Tanúnak se jelent gondot, viszont az mRNS illetve vektor vakcinákról nem sok jót lehet hallani. Mára szinte mindenkinek van olyan ismerőse, aki tartósan beteg lett vagy meghalt oltás után. Nekem is van, nem is egy. Nem oltásellenesség ez, de a Tanúk is szeretnének tisztán látni ez ügyben, sokan orvos ismerőseiktől érdeklődnek mit is csináljanak ebben a helyzetben. Ember legyen a talpán, aki helyesen tud dönteni ennyi kusza információ hallatán és nem is kell ehhez Tanúnak lenni! Egy fajta agymosást vélnek benne felfedezni, mint amilyet a társulat is csinál. Éppen ezért mindegy mit tesz a hű és bölcs, akár hallgat a mostani világhelyzetről és nem akar újabb próféciát kreálni rá vagy ismét átírják a Jelenések könyvét saját szájízük szerint. Sokan elhagynák a gyülekezetet, mert az egyik hazugság volt, különösen, ha ezt a világhelyzetet rá lehetne húzni az említett részekre. Nem minden Tanú alszik, hanem figyelnek, és van egy olyan érzésem, hogy mindegy mi történik, ismét sokan el fognak menni közülük, nem fogják tudni a tagjaikat bent tartani.

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2022.02.11. 16:16:56

@nicku: "A régi technológiával előállított vakcinák beadatása ma már egyetlen Tanúnak se jelent gondot, viszont az mRNS illetve vektor vakcinákról nem sok jót lehet hallani. ... Nem oltásellenesség ez, de a Tanúk is szeretnének tisztán látni ez ügyben, sokan orvos ismerőseiktől érdeklődnek mit is csináljanak ebben a helyzetben."

Attól, hogy a Tanúk "nem hülyék", még aluliskolázottak, sajnos. A pandémia amúgy is egy komplex probléma, melynek csak egyik eleme a minimális biológiatudás megléte. Amikor valaki másoktól érdeklődik, hogy mit tegyen egy bizonyos helyzetben, akkor - amellett, hogy már a meglévő vezetettség helyzetben tart valakit - a mostani világban egyáltalán nem veszélytelen dolog.
Az ébredéshez inkább a tények megismerésén keresztül lehet eljutni.
Számtalan olyan oktatóanyag is elérhető a neten, mely elmagyarázza az oltások működésének biológiai hátterét, ezeket össze lehet vetni könyvtárban elérhető irodalommal, vagy akár a gyerekek iskolai tankönyvével, melyekkel némiképp pótolható a kimaradt oktatás.

Egy_nick 2023.04.03. 16:59:03

@nicku: Szerintem ez az oltás-dolog egy igazi választóvonal. Például JT Vezető Testülete nem követte azt a jézusi elvet, hogy az igenetek legyen IGEN, a nemetek legyen NEM. Ha valaki megkérdezett egy mezei JT-t, akkor azzal érvelt, hogy a Vezető Testület is beoltatta magát, és lám, szinte senki sem betegedett meg. Úgyhogy az egyszerű mezei JT-nek az jött le, hogy jobb beoltatni magunkat (és akkor együtt élvezhetjük a közös munkát), mint nem beoltatni (ami csak korlátozásokkal és a munkánk akadályozásával jár). Ez a kommunikáció zseniálisan volt kivitelezve. A Társulat hivatalosan nem ajánlotta az oltást, mégis mindenki azt hitte, hogy ajánlja.
De miért nem betegedtek meg JT vezető testülete és a bételben élő "szolgák"? - Pontosan ugyanúgy nem betegedtek meg, amiképpen Vatikán alkalmazottai sem betegedtek meg. Vatikán ugyanis nyíltan támogatta az oltásokat. Azért nem betegedtek meg, mert bizonyos, nagyobb emberi csoportokat befolyásoló kulcsszereplők PLACEBO-t kaptak. Egy orosz professzor szerint az oltások 25 százaléka placebo volt.
Ezek az oltások szerintem azért voltak vízválasztóak, mert a hamisságot elválasztották az igazságtól. Itt van egy 2001-es videó. Lám volt olyan vallási csoport, aki már akkor nyíltan az oltásokra NEM-et mondott.
rumble.com/vspk4o-btor-szakemberek.html?

Egy_nick 2023.04.03. 17:20:08

Amely országokban le van tiltva a "rumble" videomegosztó, azok a fenti linket nem tudják ejátszani, de dátum szerint - 2021- megtalálhatják itt: vkpatriarhat.org/hu/
süti beállítások módosítása