Az Őrtorony által propagált gyűlöletbeszéd működés közben
2021. február 25. írta: t.csilla

Az Őrtorony által propagált gyűlöletbeszéd működés közben

Az Őrtorony soha nem volt szűkszavú a "vallásos ellenfelei" gyepálásában. Korábban a katolikus egyház volt terítéken, a többi hamis vallással együtt, de az ezredforduló környékén felerősödtek a korábbi tagjaik elleni uszító gyűlöletbeszédek. 

Mi a gyűlöletbeszéd?

Többféle nézet van erről.

"Az ún. "gyűlöletbeszéd" - szélsőséges formájában - talán leginkább az egykori kiátkozás intézményével rokonítható, amikor ennek az aktusnak az volt a célja, hogy valakit vagy valakiket kirekesszen egy bizonyos közösségből (egyházból), tehát e cselekmény célja kifejezetten a jogfosztás volt." (kisebbségi Ombutsman 2001-es beszámolójából)

A gyűlöletbeszéd (angolul hate speech) olyan szóbeli vagy írásbeli megnyilvánulás, amelynek célja valamely társadalmi csoport megalázása, megfélemlítése vagy a csoport tagjai elleni erőszak vagy előítéletes fellépés kiváltása. (Wikipédia)

A gyűlöletbeszéd legtöbbször az ún, védett tulajdonságok a nemi, faji, etnikai, vallási vagy szexuális másságú csoportok felé irányuló támadó, sértő, megfélemlítő beszéd vagy írás. Ezek azért lehetnek védelem tárgya, mert atóz érintettek nem feltétlenül járultak ahhoz hozzá, hogy ezen csoportok valamelyikébe tartozzanak, így igazságtalanul eshetnek áldozatul. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ezek a csoportok vagy ilyen ideológiák nevében nem lehet gyűlöletbeszédet elkövetni, mert ha pl egy vallásos csoport támadja a homoszexuálisak, akiknek ebből hátrányuk származik, az is gyűlöletbeszédnek számít. Azt sem jelenti, hogy egy vallásos csoport nézetei nem kritizálhatók, mert különbség van aközött, hogy valakinek a védett minőségéért (pl a vallásos vagy éppen a nem vallásos világnézetét) támadják az illető személyét, és aközött, hogy konkrét kifogást lehet megfogalmazni az adott csoporttal vagy annak képviselőivel szemben, melyeket bizonyítékokkal is alá lehet támasztani. 

(Ezt csak azért tartottam szükségesnek leszögezni, mert a Jehova Tanúi előszeretettel sértődnek meg azon, ha valaki rámutat emberi méltóságot sértő tanításaikra, eljárásaikra és hajlamosak "gyűlöletbeszédnek" minősíteni még azt is, ha valaki a saját kiadványuk "gyűlölettől fröcsögő" mondatait mondandója alátámasztására használja fel. Ugyanakkor gyorsan bebújnak a vallásos pajsz mögé, miután kilőtték saját vallásos mérgező nyilaikat, mintha azzal igazolni lehetne bármilyen sértő ítélkezést, hogy "ezt nem én találtam ki, benne van a Bibliában".)

Bizonyítás végett nézzünk át pár példát, hogy mire gondolok (egy régebbi cikkben még ennél is több van):

 „…amikor [a hitehagyottak] szándékosan döntenek az ilyen gonoszság mellett [hogy nem ismerik el Jehova szervezetét] — miután megismerték, mi a helyes —, amikor annyira beléjük ivódik a rossz, hogy az természetük szerves részévé válik, ilyenkor egy kereszténynek a szó bibliai értelmében gyűlölnie kell azokat, akik végérvényesen a gonoszság mellett kötelezték el magukat. Az igaz keresztények úgy éreznek az ilyen hitehagyottak iránt, mint Jehova; nem kíváncsiak hitehagyott eszméikre. Ellenkezőleg, „utálják” azokat, akik Isten ellenségeivé tették magukat; a bosszúállást azonban Jehovára hagyják”. 

Őrtorony 1993. 10/1. 19. oldal 

….a mai világban az ateizmus, az agnoszticizmus, a fejlődéselméletek és a Biblia magasabb kritikája példák a hamis nevet viselő ismeretre, miként a modernkori hitehagyottak által előmozdított Írás-ellenes elképzelések is azok. E hamis nevet viselő ismeret gyümölcseit láthatjuk az erkölcsi lealacsonyodásban, a hatóságok iránt széles körben megnyilvánuló tiszteletlenségben, a becstelenségben és az önzésben, amelyek jellegzetes sajátságai a dolgok sátáni rendszerének.

Őrtorony 1994. 4/1. 

„A démonok asztalán található eledel mérgező. Gondoljunk csak például a gonosz rabszolga osztály és a hitehagyottak által szétosztott eledelre. Ez nem tápláló vagy építő; nem egészséges. Nem is lehet az, hiszen a hitehagyottak felhagytak a Jehova asztalánál való táplálkozással. Ennek eredményeként elveszett mindaz, amit kifejlesztettek az új egyéniségből. Ami őket ösztönzi, az nem a szent szellem, hanem maró keserűség. Ők egyetlen szándék megszállottjai — verni akarják korábbi rabszolgatársaikat, ahogyan Jézus ezt előre megjövendölte”.

Őrtorony 1994. 7/1. 

…. Igen, az irigység hajtotta őket [Jézus gyilkosait]. Ugyanettől a káros érzelemtől váltak a hitehagyottak a korábbi testvéreik elvetemült gyűlölőivé

Őrtorony 1995. 9/15. 7. oldal

Hitehagyottak, egyházi személyek és még mások nem képesek belenyugodni abba, hogy hirdetjük Isten Szavának az üzenetét. Az ellenfelek, akikre nyomást gyakorolnak a kereszténység vallási körei, úgynevezett jogi eszközt keresnek arra, hogy igazolják az ellenünk folytatott harcukat. Milyen cselszövéseket vetnek be időnként? .... Ellenfeleink ma is valamilyen ürügyet keresnek. Harsányan riogatnak a „veszélyes szekták” miatt, és megpróbálják Jehova Tanúit is ilyennek bélyegezni. A hamis beállítás, a burkolt gyanúsítgatások és hazugságok által támadást intéznek imádatunk, és az isteni alapelvekhez való ragaszkodásunk ellen.

Őrtorony 2000. 4/1.

Nem kétséges, hogy elég sötét képet festenek a Tanúk azokról, akik elhagyták a csoportjukat. A bentlévő tagjaikat egyenesen az ilyen személyek gyűlöletére utasítják, ami eléggé durván ellenemegy Jézus tanításainak, aki szerint még az ellenségeinket is szeretnünk kell. De itt nem állnak meg., mert máshol meg azzal vádolják meg korábbi tagjaikat, hogy igazából ők a gyűlölködők, tetteiket a bosszúállás és az irigység hajtja. Erkölcstelen embereknek tekintik volt tagjaikat, akik talán még a törvénnyel is összeütközésbe kerülnek. Megkeseredett, kákán is csomót keresők, akik fogásokat keresnek a szegény Tanúkon, hogy lejárathassák őket. Érdemes az "ürügy" szóra odafigyelni, ami arra utal, mintha a korábbi tagok alaptalanul gyanúsítgatnának, kitalált történetekkel próbálnák a Tanúkat lejáratni. Pedig hát ma már rengeteg bizonyíték van arra, hogy a Tanúk köreiben veszélyes embereket védelmeznek, a csoport tagjaitól elvárják, hogy feláldozzák az életüket a vérátömlesztés elutasításával és szétrombolnak családokat vallási alapon. Persze ők ezt nem így fogalmazzák meg, de attól még ez történik.

További, diszkriminációra okot adó kijelentések volt tagjaikkal szemben:

„térjetek ki előlük”, „tartsátok távol magatokat tőlük”, „maradjatok távol tőlük”. Ezt az ihletett tanácsot nem lehet félreérteni. Tegyük fel, hogy egy orvos azt mondja neked, hogy ne érintkezz egy személlyel, aki egy fertőző és halálos betegségben szenved. Nagyon is jól tudnád, hogy mit jelent az orvos figyelmeztetése, és egész biztos, hogy szigorúan követnéd azt, amit mondott.A Tanúknak úgy kell kezelniük korábbi tagjaikat, mintha azok valami komoly fertőző betegség hordozói lennének. De milyen betegségről van szó? A cikk így folytatja: „Nos, ezek a hitehagyottak ’az elméjükben’ betegek, és szeretnének másokat is megfertőzni a hitehagyott tanításaikkal (1Tim 6:3, 4). Jehova, miként az orvos, azt mondja, hogy kerüljük a velük való érintkezést. Nagyon is jól tudjuk, hogy mit ért ez alatt a kérése alatt, de vajon minden területen határozottan megfogadjuk a figyelmeztetését?

Őrtorony 2015. 7/15. 

 …Ezért kerüljük a hitehagyottakat és azokat, akik testvérnek mondják magukat, de szégyent hoznak Istenre. Még akkor is így kell tennünk, ha a családtagjainkról van szó

Őrtorony 2012. 5/15. 

"Jéhu bejelentette, hogy „nagy áldozatot” fog bemutatni Baálnak (2Kir 10:18, 19). Egy tudós ezt mondja: „Ez egy elmés szójáték Jéhu részéről. Míg az itt használt kifejezés általában »áldozatot« jelent, a hitehagyottak »kivégzésére« is utalhatnak vele.” Mivel Jéhu nem akarta, hogy Baál egyetlen imádója is hiányozzon erről az eseményről, összegyűjtötte őket Baál házába, és egy megkülönböztető öltözéket adatott rájuk. Amint befejeződött az égő felajánlás bemutatása, Jéhu 80 felfegyverzett emberével megölette Baál imádóit. Majd leromboltatta Baál házát, és elkülönítette azt árnyékszékeknek, hogy ne lehessen ott imádatot bemutatni."

Őrtorony 2011. 11/15. 5. oldal

"Ne keress ürügyet arra, hogy kapcsolatot tarts a kiközösített családtaggal, például e-mailben."

Őrtorony 2013. 1/15. 16. oldal

Szóval, egyre durvul a helyzet, mert a családtagokkal sem tarthatnak kapcsolatot, még online sem, és a kizárt tagok elleni tettlegességtől sem zárkóznak el. Persze mindezt vallásos köntösbe burkolva, hogy azt mondhassák, hogy "nézd, ezt nem mi találtuk ki, ott van a Bibliában. Ha visszajössz Jehovához, akkor mindezt elkerülheted. Te döntesz!" Hát, köszönöm szépen!

Valaki azt gondolhatja, hogy ezek csak buta vallásos karattyolások, ki veszi ezt már komolyan? Nyilván csak olyan emberek, akik meg vannak kattanva, ostoba, tanulatlanok és a társadalom perifériáján valami sötét bugyorban élnek. Hát nem egészen! Intelligens, tanult emberek is bedőlhetnek ennek a manipulációnak, mert a Jehova Tanúi nem ezzel kezdik, hanem szép lassan felépítik tagjaikban ennek az elszánt gyűlöletnek az ideológiai alapjait. Az így kiépített gyűlölet pedig tárgyat keres magának, és talál is. Láncziné dr Göncz Krisztina nevű személy az elmúlt napokban valóságos támadás áradatot indított ellenem a kibertérben, pedig nem is ismerjük egymást. Úgy gondolja, hogy csak rám kell nézni, én egy sötét és gonosz arc vagyok, mivel nem tetszett neki az a kép és az interjú, amit a Jehova Tanúi köreiben tapasztalt családon belüli erőszakkal kapcsolatban adtam a 24.hu-n.  A kép nekem sem tetszett, de azért milyen dolog már valakinek a kinézetét támadnia? Ez egy nagyon durva személyeskedés. Az interjú alapján a hölgy úgy gondolta, hogy engem már az Isten is hitehagyottnak teremtett. Vagyis olyan, hogy szabad akarat, nem létezik, mert akinek tiszta szíve van, az így is úgy is a megmentő bárkában fog kikötni, míg vannak olyan ocsmány és démonizált emberek, akik egy időre (esetemben kb 20 évig) - "isten kegyelméből" - kiköthetnek ugyan a Tanúknál, akik még segítő kezet is nyújtanak az ilyen szerencsétleneknek (mint én), de hát hiába, mert a probléma első jelére megsértődnek és beleharapnak abba a kézbe, amely addig csak táplálta őket. Olyan tehát nincs, hogy valaki, bizonyos információk hatására, úgy dönt, hogy Tanú lesz, aztán bizonyos más információk hatására felülbírálja addigi álláspontják. Még akkor se lehet ilyen, ha azok a bizonyos "más" információk, nem valami magamfajta "gonoszarcú" személytől, maguktól a Tanúktól származnak, vagyis az ott megélt tapasztalatok hatására dönt valaki másképpen. Nem! Ha az Isten valakit elhívott, hogy a Tanúja legyen, az "el van hívva", az megváltoztathatatlan tény, bármi is történjen vele, onnantól mindent le kell nyelnie. 

Először Lánczi Kriszti néven hozzászólogatott a blogon, de ott le kellett tiltanom, mivel sértegetésekbe kezdett és nem lehetett vele értelmesen szót váltani. Majd ezt az üzenetet küldte a Facebook-on:

 lanczi_kriszti_1.PNG

lanczi_kriszti_2.PNG

Majd mikor ott is letiltottam, akkor ezt az emailt kaptam tőle (kiemelések tőlem):

A hitehagyottak, mint te is, azt állítják, hogy aki Jehova Tanúja lesz, az egy szerencsétlen, érzelmileg sérült, befolyásolható szekta alapanyag. Egyszerűen nem értik, bár valamikor ők is Tanúk voltak, hogyan csatlakozhat egy ép elméjű ember egy ilyen destruktív szektához, hiszen ezek még az Ördögnél is rosszabbak. Rendkívüli teljesítmény közel 8 millió ember nevében nyilatkozni, akik között a legtehetségesebb, legkedvesebb, legkiegyensúlyozottabb, legokosabb emberek vannak. Neked valamilyen szuper képességed lehet, kedves Csilla. Hihetetlenül furcsa, hogy ennyi érzelmileg sérült, dilettáns ember létrehozza például a világ legjobb honlapját például, vagy ennyire egységes legyen világszerte. De hát, vannak még csodák!�

 

Csakhogy fordított a helyzet.

 

Valóban vannak szerencsétlen, érzelmileg sérült, szekta alapanyag emberek,

akik a világban sikertelenek, érzelmileg instabilak, a társadalom kivetettjei. 

Nos, ezek az emberek, - ahogy Te is - mivel máshol nem fogadják be őket, 

megtalálják a Tanúkat, pontosabban a Tanúk találják meg őket -mivel minden

embertársuknak prédikálnak és szeretik- és csatlakoznak hozzájuk. 

Ezért fordulhat elő, hogy az ilyen emberek, mint a későbbi hitehagyottak, a Tanúknál kötnek ki. A Tanúk, mivel a Biblia erre ösztönzi őket, mindent megtesznek ezen embertársaikért, saját tapasztalatból tudom, hogy akár anyagilag is támogatják őket, csakhogy jobb legyen az életük, még a sokszoros vissza esésüket is elnézik, mégis, ha éri ezeket az embereket valamilyen sérelem, valamilyen tökéletlenségből eredő probléma, nem Jehovára várnak, hanem mint a vipera, egyből marnak. Mert soha nem szerették sem Jehovát, sem a testvéreket, sem az igazságot. Ahogy Te sem.

 

Ennek érdekében csak hazudni tudnak, ami a legegyszerűbb. Az összes állítás hazugság vagy a tények durva kiforgatása. Bírósághoz nem mernének fordulni, mert nincs bizonyítékuk, csak a vádaskodás. Persze ezt a laikus olvasó nem tudja, csak az, aki tisztában van a tényekkel.

 

Hogy van bátorságod azt állítani, hogy ezek a tanítások a Tanúk tanításai?

Ezek mind a BIBLIA tanításai. Jehovától származnak.

 

Hogy van bátorságod azt állítani, hogy a Tanúk eltitkolják a bűncselekményeket? Bűncselekmény az, amit te csinálsz,. Egy bírósági tárgyaláson pert veszítenél, rágalmazás miatt indítanának eljárást ellened. A testvérek szelídsége miatt örülhetsz,hogy erre nem került sor.

 

Az igazság az, TÖRÖK CSILLA, hogy a magadfajta hitehagyott emberek pszichopaták, lelkileg sérült, gyűlölettel teli energia vámpírok, valami miatt Tanúk lettek, mert Jehova ezt megengedte, ahogy Júdásnak is, de ha nem jön be a számításuk, az őt etető kézbe marnak. Az ókori zsidókhoz hasonlóan hátat fordítanak a tiszta imádatnak, sőt szembemennek vele. 

 

De milyen jól is jön neked/nektek a hitehagyás! Most már lehet büntetlenül karácsonyozni, politizálni, erkölcstelenkedni és a többi. És a mélységes erkölcsi züllöttségetekért a Tanúkat teszitek felelőssé.

 

A hátborzongató az egészben az, hogy ti nem emberekkel, szervezettel harcoltok, hanem a világmindenség Teremtőjével, őt gyűlölitek. 

 

Nem a világot kell a Tanúktól megvédeni, hanem a magadfajta ocsmány, démonizált emberektől a drága testvéreket. De Jehova védi a népét, a TI/ TE sorsod pedig ugyanaz lesz, mint az Ördögé. Csak várj szépen türelemmel...

 

Ui: én hasonló ember vagyok, mint annak idején Péter apostol. Ha lenne nálam kard, biztos levágnám a füled. Erre persze nem vagyok büszke, a szelídségen még dolgoznom kell. De mélységesen szeretem Jehovát, Jézust és az igazságot, és mindenáron meg fogom védeni az emberek előtt. Hála Jehovának, már nagyon sokaknak be tudtam bizonyítani, hogy ti hitehagyottak semmi mást nem tudtok, csak rágalmazni...a te hazugságaidat is sikerült már mások előtt előtt leleplezni, mondjuk a te arcodra ránézni is elég, egy sötét, gonosz arc tekint vissza...TÖRÖK CSILLA.

 

Ja, és meg se próbálj erre az emailre válaszolni, ne vesződj vele mert olvasás nélkül ki fogom törölni....egyébként meg letiltottalak...

(kiemelések tőlem)

Nem állt szándékomban ilyesmivel vesződni, de azért érdekelt, hogy ki ez a hölgy, aki ennyire "hirdetni akarja nekem a jóhírt". 

Krisztina egy művészi hajlamokkal megáldott jogi végzettségű, 29 éves fiatal nő. Jelenleg sújtásos ékszereket készít, és azok eladásából él. Az egyetem elvégzése után különféle helyeken dolgozott adóhivatalban, ügyvédeknél és szakszervezetnél, de végül rossz tapasztalatai miatt kiábrándult a jogi pályából, pedig már gyermekkora óta erős igazságérzete hajtotta erre a területre. A Facebook oldala szerint 2015-ben Dr Nagy Rajmund ügyvédi irodájában kezdett el dolgozni jogi tanácsadóként, bár ennek tényét a nevezett iroda tulajdonosa nem erősítette meg (emailt írtam nekik, melyben panaszt tettem az egyik alkalmazottjuk miatt, akitől zaklató üzeneteket kapok). Ez a kép a Facebook oldaláról van, melyben ékszereit reklámozza: 

lancikriszti.PNG

Kép forrása: https://www.facebook.com/Krisztisujtas

Nyilvánvalóan egy csinos, fiatal nőről van szó, aki tehetséges is. Valamikor egy ponton az egyetem elvégzése után, Krisztina életébe változás állt be, amiről így ír:

Az idő előrehaladtával lényeges változások álltak be munkakörülményeimben és ezekkel együtt az életemben is, amelyek egyértelművé tették számomra, hogy váltanom kell.

Az idő előrehaladtával úgy alakult az életem, körülbelül öt éve, hogy mivel egy világméretű önkéntes munkát végzek napi két-három órában, részidejű állásaim voltak. Sajnos néhány rossz tapasztalat után kiábrándultam a jogi pályából, ami amúgy sem nagyon teszi lehetővé a részidejű munkát, arra gondoltam, mi lenne, ha fejleszteném a készségeimet a gyöngyfűzés területén, és eladnám a készített ékszereket.

Nem tudni egész pontosan, hogy mik lehettek ezek a változások, melyek eltántorították őt a jogi pályától és a részidejű munka végzése felé hajtották, de a történet folytatásából közelebb jutunk:

A már korábbiakban említett önkéntes munka, ami egyfajta szellemi segítségnyújtás kedves embertársaim felé, a legfontosabb munka az életemben, ezt követi minden más, az ékszerkészítés is, ami a megélhetésemet biztosítja részben.

Ezekből már biztosan tudható, hogy Krisztina élete egy pontján Jehova Tanújává válhatott. Hogyan lehetséges, hogy egy fiatal, tehetséges és tanult nő éppen a Jehova Tanúi szektájában köt ki? Ez pontosan nem derül ki. A mai világban, amikor rendelkezésre áll az internet, feltehetően a hölgy nyelveket is beszél (az egyetemi diplomát máshogy nem kaphatta meg), a tanulmányai során rengeteg irodalmat kellett átolvasnia és beadandókat készítenie, amiből elvileg megismerhette egy tényeken alapuló érvelés felépítésének menetét, hogy referenciákat kell megadni, és nem lehet csak úgy odahányni dolgokat valaki elé, még akkor sem, ha az illetőt legszivesebben lehányná. Nem csoda, ha Krisztina kiábrándult a jogi pályából, mert ezzel a stílussal nem hiszem, hogy sokra tudott menni abban. Gondolom, maffiózókkal meg nem akart volna foglalkozni, mert abban igazságérzete megakadályozta volna. Szóval ezt elég nehéz elképzelni, hogy ha valaki komolyan végigcsinál egy egyetemi oktatást (főleg jogban), akkor mégis bedőljön egy ilyen alantas gyűlöletbeszédnek, amit a Tanúk közvetítenek korábbi tagjaik felé. De hát vannak még csodák! Ahogyan ő maga is megjegyzi az emailjében. 

(Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a jogi végzettség a Tanúknál igen nagy kincs, tekintettel arra a helyzetre, amibe a gyermekmolesztálásokkal kapcsolatos botrányokkal hozták magukat. A jogi képviselet drága, így az Őrtorony szervezet újabban saját embereit küldi ilyen képzésekre.)  

Mégis hogy lett Krisztinából egy ilyen keresztes katona, aki a volt tagok után kutat, és mindenféle átkokkal, fenyegetésekkel illeti ezeket az embereket, csak azért, mert azok elhagyták azt a vallást, mely Krisztinát állítólag olyannyira boldoggá teszi? Ez egy alattomos és módszeres elmekontroll eredménye, amibe valahogyan Kriszti belecsúszott. Nyilvánvalóan létezik egy összeférhetetlenség benne, mert egyrészről gyönyörű ékszereket készít, melyeket szeretetből készíti, másrészről pedig alpári átkokkal és testi csonkítással fenyeget másokat, akikkel ő nem ért egyet. Talán az ember azt gondolná, ha valakiben ekkora erővel tőr fel a gyűlölet - pedig alapvetően nem egy zavart ember -, akkor azzal kéne foglalkoznia, hogy valahogyan ezek a belső személyiségrészek megtalálhassák egymást és kibékülhessenek, ahelyett, hogy egy célszemélyen éljék ki belső frusztrációjukat. Egy olyan valakit használt fel boxzsáknak, akinek ehhez az ő belső zűrzavarához semmi köze nincsen.

Nem kívánom, hogy Krisztina hagyja ott a Jehova Tanúit, mert biztosan valami céllal van ott, ahogy én is azzal voltam, és amikor megérik rá az ember, akkor automatikusan leválik a csoportról úgyis. (Vagy nem válik le, de az egy teljesen másik történet miatt van ...)  

A Jehova Tanúiról persze rendesen meggyőződött, egyenesen maguktól a Jehova Tanúitól:

 Nagyon is tisztában vagyok a Tanúk szervezetével, alaposan meggyőződtem az igazságról, mielőtt Tanú lettem. Amit pedig írtam, nem fenyegetés, hanem a Isten nézőpontja azokról, akik szándékosan hátat fordítanak neki (Jel.21:8, János8:44).

Hát ha meggyőződött, akkor jó. És ha így bánik Isten azokkal, akik neki hátat fordítottak, akkor örülök annak, hogy már nem tartozom ehhez a gyűlölettől csöpögő csoporthoz, mely oly sok kárt okozott már sokaknak.  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://blogjt.blog.hu/api/trackback/id/tr6416438366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vénvarangy 2021.02.26. 07:00:43

Erre írja a Biblia, hogy: "Van olyan út, ami helyesnek tűnik az ember szemében..."

keresemazutam 2021.02.27. 15:29:39

@Vénvarangy:
Na igen! Meg azt is írja, hogy "Akinek van füle a hallásra, hallja"! Akinek pedig nincs, az minek mászkált sötétedés után "hitvédők" közt a gecsemáné kertben... :)

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2021.02.27. 21:24:13

@keresemazutam: Igen, ez már felér egy fizikai fenyegetéssel. Egyre durvábbak a Tanúk.

M.Noémi 2021.04.12. 10:45:17

Hát Csilla biztosan azért rosszul estek a Hölgy szavai....az a baj, hogy központilag építik be a tanúk agyába a hitehagyottak gyűlöletét, és azt tanítjak, hogy ördög bújt ezen kiközösített vagy elkülönült személyekbe. Amúgy az is tiltva van, hogy a tanúk szóba álljanak kiközösítettekkel, így fura, hogy a Hölgy írt neked. Amúgy ugyanazon szavakat olvasom a soraiban, amiket a tanúk úgy összességében használnak a hitrhagyottakra. Semmi saját gondolat, csak az agyukba táplált szavak köszönnek vissza....mi örülünk, hogy van platform, ahol mi volt tanúk "összegyűlhetünk", és igazi tényeken alapuló érveléseket olvashatunk. Hajrá Csilla

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2021.04.12. 11:37:19

@M.Noémi: Annyira nem ráztak meg a szavai, inkább csak példaként használtam fel arra, hogy ahogyan az Őrtorony elmekontrollja működik.

Amúgy meg nem szeretem azt se, ha valaki a nyilvánosság háta mögött küldözget fenyegető üzeneteket, csak azért, mert korábban ki mertem állni a Tanúk köreiben fellelhető családon belüli erőszak témájában. Az újságíró akkor a fiókhivatalt is megkereste ez ügyben, de nem voltak hajlandók nyilatkozni. Nyilván ezekről Kriszti nem tud, ami még nem jogosítja fel arra, hogy gyalázkodó üzeneteket küldjön. Nem ez az első, amit Tanúktól kaptam, de most úgy döntöttem, hogy megosztom, mert tanulságos lehet.

Sajnálom, hogy egy ilyen szép, tanult és tehetséges lányt ilyen ostoba viselkedésre rá tudnak venni, de hát mindenki felel a maga dolgaiért - így ő is.

MFire Phoenix 2021.09.21. 15:47:41

Uhh, kedves Csilla... Mikor elolvastam ezt meghűlt bennem a vér is

MFire Phoenix 2021.09.21. 16:13:15

Még egyszer elolvastam az emailt amit neked küldött és felfigyeltem valamire : " Valóban vannak szerencsétlen, érzelmileg sérült, szekta alapanyag emberek, akik a világban sikertelenek, érzelmileg instabilak, a társadalom kivetettjei. Nos, ezek az emberek - ahogy Te is- mivel máshol hem fogadják be őket, megtalálják a Tanúkat, pontosabban a TANÚK TALÁLJÁK MEG ŐKET.... " Nos, nekem feltunt az hogy itt elszolta magát :" mivel máshol nem fogadják be őket "," a Tanúk találják meg őket ". Olyan érzésem támadt, hogy direkt módon ilyen kiszolgáltatott emberekre pályáznak, akiket oszt ki lehet használni, zsakmanyolni. Ha szabad így fogalmaznom, Jehova kimondatta vele miről is szól ez az egész

MFire Phoenix 2021.09.21. 17:51:50

Meg egy gondolat : Testvernonk mindenáron megvedi az igazságot, Jézust és Jehovat mindenki előtt. Nagyon jól teszi. Csak azt felejti el, hogy ezzel nem őket, hanem valójában Sátán malmára hajtja a vizet. Ő van tele gyűlölettel, hazugsaggal és ragalommal. Nem csoda ha úgy érzékeli, Istent szolgálja ezzel. " Nem is csoda, hisz maga Sátán is atvaltoztatja magát a vilagossag angyalava. Nem nagy dolog hát,ha a szolgái is atvaltoztatjak magukat az igazságosság szolgáiva"
Amúgy lesz rá alkalma hogy megvedje amiben állítólag hisz : az Antikrisztus korában. Ott mindenki megmutathatja, milyen "fából faragták".

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2021.09.21. 17:52:22

@MFire Phoenix:
Igen, sajnálatos, hogy egy ilyen szép és tehetséges fiatal nőt ennyire behálózott egy ostoba szekta. Főleg a mai internetes világban.
süti beállítások módosítása