Russelli múlt - Jehova Tanúi jelene - Armageddon utáni jövő
2017. július 21. írta: Egonymus+

Russelli múlt - Jehova Tanúi jelene - Armageddon utáni jövő

now.jpgMi a legértékesebb egy halandó ember életében? Az múló idő. Ezen belül pedig a jelenidő. Itt a Földön az időnek nevezett 'relatív valami', egyforma "mennyiségben" áll rendelkezésére minden embernek. Ki, mivel tölti? Szabadon választott. Bármivel lehet foglalkozni, de pillanatról-pillanatra múlik. Az egyik legnagyobb igazsága a (jelen)létnek, hogy csak a jelenben lehet tenni valamit. A múltban és a jövőben nem. Éppen ezért az egyik legnagyobb bűn, ha valakinek az életidejét rabolják el. Jehova Tanúi Egyháza pont ezt teszi híveivel, a krisztusi szeretet jegyében. A múltjuk C. T. Russell bibliakutatásainak eredményeit aktualizálja. A jelenüket a Biblia tanítása, a látható szervezet, (mint Isten szócsöve) és az armageddoni pusztulástól való félelem irányítja. A jövőjüket az Isten haragnapján történő megmenekülés, az 1000 éves isteni uralom és az örök élet ajándéka motiválja. Vagyis a russeli múlt és az Armageddon utáni jövő tölti ki és irányítja a jelenüket.Elhitetik, hogy csak Jehova Tanúi képviselik az igaz vallást a Földön. Kiiskolázott lelkiismeretre apellálva 'szellemi embereket' képeznek, ami jól hat a tagok ego-jára. Életmentő munkára hivatkozva vérbűnnel fenyegetik a tagokat, ha nem prédikálnak a lehető legtöbbet. Mindenükkel a világméretű prédikáló munkát kell támogatni. Természetesen tegyék ezt a 'sürgősség tudatával', mert akár holnap eljöhet Armageddon. Fanatizáltan tegyék ezt az életük árán is. Ha a saját életük sem értékesebb a Társulatnak végzett önfeláldozó, isteni szolgálatnál, akkor hogyan lehetne elvárható, hogy ne tekintsék élő halottnak a kiközösített, vagy elkülönült rokonokat barátokat hittestvéreket? Sokszor használják az emberek az agymosás kifejezést, ha azt akarják érzékeltetni, hogy Jehova Tanúi így "programozzák át" a bibliatanulmányozók elméjét. Pedig ez nem más, mint visszaélés az emberrel. Olyan mesterien kidolgozott "rendszert" tesz az ember elé, amit nem tud visszautasítani. Megigézetten belekábul, sőt önként bevállal bármit, csak a részesüljön az elé helyezett jutalomból, ami az örök élet.

Olyan megnevezéseket, elnevezéseket, fogalmakat, tulajdonságokat, párhuzamokat, hasonlatokat kreáltak, hogy minél jobban elkülönülteknek tűnjenek a 'hamis vallásoktól'.
Pl. Jehova látható szervezete, hű és értelmes (bölcs) rabszolga, a VT Isten szócsöve, János osztály, szellemi Izrael, sáska had, szellemi bárka, Jézus a nagyobb Mózes, ellenképi Jeruzsálem... stb.

Meggyőződésem, hogy nagyon sok egyháztag szellemi rabszolgaságként éli meg, a keresztényinek hitt életét!

Egonymus   

A bejegyzés trackback címe:

https://blogjt.blog.hu/api/trackback/id/tr7812677621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Columba · http://jehovatanui.blog.hu/ 2017.07.21. 19:15:45

Szomorú gondolatmenet. Az jutott eszembe, hogy út közben mennyi bibliai kifejezést is elnyűnek a Tanúk, akár használhatatlanná, emészthetetlenné degradálva olyan eszméket, gondolatokat, amelyeket mások szentnek tartanak...

Nagyon jó viszont a cikkhez választott kép!

Columba · http://jehovatanui.blog.hu/ 2017.07.21. 20:07:24

@Columba: Elnézést kérek, folytatásként még annyit írnék, hogy persze ez a jelenség máshol sem ismeretlen azért.

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2017.07.24. 09:09:14

"Meggyőződésem, hogy nagyon sok egyháztag szellemi rabszolgaságként éli meg, a keresztényinek hitt életét!"

....és mindenhez találnak bibliaverseket igazolásul, vagyis a Bibliát használják, a szóbeli, érzelmi és szellemi bántalmazás eszközéül....

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2017.07.24. 09:46:10

A múlt, jelen és a jövő összefüggnek. Ha a múlt nincs tisztázva, akkor ez nyomasztó árnyékként hat a jelenre, ami viszont a jövőt fogja megírni - annak az árnyéknak megfelelően. Ezért lenne fontos a szervezet múltjának - amennyire lehetséges - pontos ismerete, nem pedig azért, hogy azok a z alapítók és vezetők "ne legyenek lejáratva". A tagoknak joguk van tudni saját vallásuk múltját, amit megtagadnak tőlük. A vezetők olyanok voltak, amilyenek, ezen már nem lejet változtatni, de nyilván a tagok ennek fényében tekintetnének a jelenlegi vezetőikre - vagyis kevésbé lennének manipulálhatóak. Egy olyan szervezetben, ahol nem akarják a tagokat manipulálni, ott nem lenne gond, ha kiderülne a nem túl dicsőséges múlt, mert a tagok szabadon dönthetnek, hogy maradnak-e vagy sem. Ahol nem ez a helyzet, ott persze már érdek fűződik ahhoz, hogy meg legyen szépítve, sőt le legyenek tagadva bizonyos részek, mintha azok "az ellenségektől" származó információk lennének, akik le akarják járatni a szervezetet. Hát ha nem akarják, hogy le legyenek járatva, akkor miért osztják meg ezeket ők maguk?

Nekem már eleve gyanús, ha valaki azzal kezdi, hogy 'vessünk fálylat a múltra' vagy 'ne a múltban éljünk' (vagyis olvasta ezt valahol, de felét sem értette ugyan és így akarja elkerülni a múlttal való szembenézést) vagy 'lépjünk már túl a múlton' (= ne beszéljünk a kellemetlen dolgokról, vagyis fogjuk be a szánkat).
A múltat igenis meg kell ismerni, el kell fogadni annak tényeit (mint olyanokat, amiken már nem tudunk változtatni) és tanulni kell azokból. A múlztat megváltoztatni nem tudjuk, de az ahhoz való viszonyulásunkat igen - de ehhez ismernünk kell előbb azt. Az emberi lélek az olyan, hogy valahol mélyen "tudja" ha valami nincs rendben, de a tudatos elme feladata az ismeretszerzés, kutatás és az érzések szavakba foglalása. ('Jajj azoknak, akik az igazat hamisnak mondják és fordítva')
Ennek hiányában megmarad a "tudattalanban" (vagyis a tudatos elme elől elzárva, de a lélek számára tudott, sejtett dolog) és ismételni fogjuk azt, ha akarjuk, ha nem.
süti beállítások módosítása