"Ki Isten?" I.
2016. december 13. írta: Egonymus+

"Ki Isten?" I.

ki-az-isten-1.jpgEz a rövidke kérdés nem hagyja nyugodni az emberiséget évezredek óta. Keresik, kutatják, de biztos választ még senki nem tudott adni. Elnevezik, tulajdonságokkal ruházzák fel és megszámlálhatatlan formában imádják.

A különböző vallások képviselői úgy gondolják, hogy az ő formációjuk, elképzelésük, istenképük az igaz. Egy biztos, hogy egy intelligens, korlátlan energia birtokosa az, akit keresnek, de nem találják. Ebben a létsíkban nem lehet száz százalékos bizonyossággal bizonyítani az eredetét, a formáját, kiterjedését stb. A nem látható dolgok közvetlen bizonyítása lehetetlen. Csak közvetett bizonyítás lehetséges, mint pl. az elektromos áram, a gravitáció, a gondolat és még sorolhatnánk.

Senki sem jelentheti ki teljes bizonyossággal, hogy megtalálta az Istent. Még JT. sem, hiába hivatkoznak Jehovára a bibliai Istenre. Nem biztosabb és bizonyítottabb az ő hitük, vallásuk, egyházuk a többi Istent kereső, emberi, vallásos csoportosulással szemben. Ebből a megközelítésből, egyedüli igaz Istenről nem beszélhetünk csak egy 'Igazságról', ami bizonyíthatja, hogy ennek a hatalmas energiahalmaznak (világegyetemnek) az eredője hol található és hogyan bizonyítható maradéktalanul.

Ezt a kommentet 'freemake' publikálta. Mivel ehhez a poszthoz tartozó hozzászólás, így átmásoltam, hogy a látogatók megismerjék ezt az álláspontot is.

@Egonymus+:

Te szoktad olvasni a saját írásaidat a saját blogodon?

"Ki Isten?
Ez a rövidke kérdés nem hagyja nyugodni az emberiséget évezredek óta. Keresik, kutatják, de biztos választ még senki nem tudott adni. Elnevezik, tulajdonságokkal ruházzák fel és megszámlálhatatlan formában imádják."

- Egy hívő ember ilyeneket nem írhat!
Vagy: Aki ilyeneket ír, az mire fel áll le vitázni egy hívővel? És most nem JT-ra gondoltam, hanem bárki hívőre.
Olyan sok bibliaolvasás után itt tartasz?
Az egyre nagyobb/mélyebb bibliaismerettel oda jutottál, hogy már azt sem tudod ki Isten?
Ha másból nem is, de ebből kéne látnod, hogy rossz úton jársz.

Én leírtam az utat(neked is).
Utoljára még egyszer leírom címszavakban, mert ki tudja... talán... majd egyszer... amíg még nem késő...
1. Végre rájössz, hogy van Isten.
- Evolúció és az, hogy a világegyetem csak úgy magától jött létre, marhaság. Nincs bizonyítva, sőt a tudomány fejlődése, egyre jobban kizárja(a tudósok nem akarnák annyira kizárni, de a tények megteszik helyettük!).
- Ufók... khm
2. Elkezded keresni.
Megnézed az összes vallás írott, vagy szóbeli tantételeit.
Csak elég megnézned a teremtésbeszámolójukat (a Biblián kívűl a többi, mese habbal), de ha ezt nem érzékeled, olvasd el, szerintük az istenük, hogyan jött létre...
3. Marad a Biblia.
Ki a Biblia Istene? Megnézed a keresztény felekezetek tanításait, aztán elolvasod a Bibliában, hogy tényleg úgy vannak ezek a dolgok. Pl:
Isten kizárólagos imádatot fogad el vagy más isteneket is imádhatunk mellette, helyette?
Jó-e az, ha olyan emberekkel vállalunk szellemi(!) közösséget, akik idegen isteneket imádnak?
Istent lehet faragott képek, szobrok segítségével imádni?
Isten azt várja, hogy templomokban imádd?
Elég, ha a pap tudja a frankót, neked elég csak hallgatni, a végén meg tejelni?
És így, szépen sorjában végig lehet menni az összes tantételen.

Egonymus

A bejegyzés trackback címe:

https://blogjt.blog.hu/api/trackback/id/tr2512044053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

l.gabi 2016.12.13. 07:29:21

Jó sok gordiuszi csomót megoldott pár sorban :)
Nem mondhatni azt, hogy túl nagy lenne a bizonyításokkal szembeni elvárása :)

l.gabi 2016.12.13. 08:10:40

Nem akartam leírni, de mégis leírom. Amikor ilyenekkel találkozom, mindig annak szurkolok, hogy kerüljenek össze egyszer a Koránnal és annak egy meggyőző magyarázójával és ha lehet, akkor hallótávolságon belül maradjak :)
süti beállítások módosítása