"Hagyjátok hozzám jönni a kisgyermekeket" (Márk 10:14)
2018. augusztus 26. írta: t.csilla

"Hagyjátok hozzám jönni a kisgyermekeket" (Márk 10:14)

BBC-Panorama dokumentumfilm magyar felirattal

A BBC Panorama műsora 2002-ben készült, akkoriban, amikor Barbara Anderson is szerepelt a Dataline egyik adásában. Ezekben a műsorokban a Jehova Tanúi szervezetet azzal vádolják, hogy gyermekmolesztálókat rejteget a soraiban. 

A dokumentumfilm megszólaltatja a kárvallottakat, kideríti az Őrtorony Társulat Biblián alapuló belső szabályrendszerét, és annak gyakorlatban történő működését. A műsor készítői megtudták, hogy a szervezet egy olyan adatbázissal rendelkezik, mely gyermekmolesztálással gyanúsított egyénekről készített feljegyzéseket tartalmaznak - olyanokét, akik soha nem voltak jelentve a hatóságok felé. 

A Szervezet azzal indokolja ezeknek az adatoknak a meglétét, hogy szemmel tartja a molesztálással vádolt férfiakat - a gyermekek védelme érdekében -, de kiderült hogy inkább eltitkolni szeretnék ezeket az eseteket, és még az áldozatokra is nyomást próbálnak gyakorolni, hogy ne menjenek a rendőrségre. 

A Panorámában összegyűjtik az ezt alátámasztó bizonyítékokat, és feltárják annak a rombolásnak a mértékét, amelyet a Tanúk okoznak eljárásaikkal. 

Forrás:

 

https://news.bbc.co.uk/1/hi/programmes/panorama/2114320.stm

A bejegyzés trackback címe:

https://blogjt.blog.hu/api/trackback/id/tr4714204307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása