A hazugság 50 árnyalata
2018. június 11. írta: kingdom

A hazugság 50 árnyalata

avagy inkognitó az exJT blogszférában

inkog.PNG

Mit várunk egy exJT blogtól?

Legyen kompetenciája, vagyis az írója olyan személy kell hogy legyen, akinek van rálátása a Tanús tanításokra, és életvitelre. Ugyanakkor legyen szavahihető, a cikkeik megbízhatóak legyenek.

Kétségkívül minőségi változásokra van szükség az élet megannyi területén, ha olyan helyzet alakul ki, ami rontja az életminőséget, vagy akadályoz bennünket abban, hogy együtt tudjunk működni másokkal. Nyilvánvaló, hogy mindez időnként megtörténik magától is, úgymond egyszerű minőségjavítási célokból.

Azonban lehetnek olyan helyzetek, amik kierőszakolják azt, hogy valamit tegyünk annak érdekében, hogy zökkenőmentesen tudjunk együtt dolgozni a jövőben. Ezért kellenek a szabályok, ezért van moderálás, és működési szabályzat is, még ha az egyébként ridegen és barátságtalanul is hangzik.

Egy példával élve:

Egy alkalommal, amikor anno vasúti forgalmi vizsgára készültem, az oktató megkérdezte, hogy szerintünk miért van piros színe a tankönyvünknek?

Hosszú hallgatás után azt mondta, hogy azért, mert vérrel írták meg. Persze allegorikus volt amit mondott, de mindenki tudta, hogy valahol ez igaz. Vagyis, amikor történt egy súlyos baleset, egyből bekerült a könyvbe egy módosítás, ami elejét vette annak, hogy a jövőben ne történjen meg hasonló eset.

Úgy tűnik, az exJT blogszférában is meg kell lennie a minimum feltételeknek. Mert akárhogy is, a mi kicsiny olvasó táborunknak is a legkevesebb igénye minimum a megbízhatóság kell, hogy legyen. Legalább ezt a minimumot valahogy biztosítanunk kell, figyelembe véve azt, hogy sokan mekkora traumát szenvedhettek el, pont a szervezet hamis tanításait megismerve. Mondhatni, egyfajta kis lelki szigetnek kellene lennünk, ahova azok, akik valamikor zátonyra futottak, valami stabil kis oázisra leljenek. Nincs helye több csalódásnak. Úgy gondoljuk ez a minimum, ahonnan ki lehet indulnunk, és csak ezután következhet az, hogy miről írunk, milyen gyakran, ki a következő, stb.

Nincs helye többé közöttünk tehát olyannak, aki többszörös rejtőzködő (fiktív) személyiség, avagy homályos Nick névvel rendelkezik,  és ez mögül írjon a blogközösségben, kiélje esetleg beteg hajlamait, és vagy vakítsa a blogszférát, miközben az is lehet, hogy teljesen boldog Tanú életet él, és beadja azt, hogy milyen jó példája, és élharcosa az exJT blogszférának.

Az elmúlt hónapokban egy exJT blogger oszlopnak tekinthető fiktív személy távozása (L.Gabi) szinte velejárás szerűen egyfajta vákuumot okozott a magyar exJT szférában, legalábbis a blogközösséget tekintve. Bizony, ez mintegy kierőszakolta azt, hogy minőségi változtatásokat vezessünk be a blogközösségben, és átgondoljunk eddig nem érintett területeket. Nem tudom, hogy más exJT bloggerek követik-e a példát, de egy biztos: mi soha nem szeretnénk újra azokon a dolgokon átmenni, amit "Gabi" okozott nekünk, és másoknak. Ezért szeretnénk szabályokat bevezetni, természetesen elsősorban önmagunk számára, és bízunk abban, hogy ezeken más leendő bloggerek is elgondolkoznak majd.

A Gabis eset után úgy tűnik nem elegendő többé a közös munkabizalomhoz az, hogy valaki egy profil mögül egy jól megválasztott profilképpel írjon cikkeket. Még akkor sem, ha vannak köztük minőségi cikkek is. Természetesen megérthető, ha valaki a nagy nyilvánosság előtt titkolja személyes kilétét az esetleges bent levő családtagok miatt. Mi magunk is így tettünk, és teszünk is olykor. De meg kell értenünk: ha valaki személyéről semmi biztosat nem tudunk csak azt, amit ő maga állít magáról, még nem lehet felé teljes és feltétel nélküli bizalom, a közös munkához való bizalom meg pláne nem.

Persze szép dolog a feltétlen bizalom, de ez nem jár automatikusan mindenkinek, és nem egyenlő azzal, amit tiszteletnek nevezünk, még ha valahol találkozik is ez a kettő egymással.

Persze most arra gondolhatunk, hogy egy személy (még ha valós személye ismeretlen is), de tett valamit az asztalra (jó cikkeket irt hosszabb ideje), akkor ez garantálja a teljes megbízhatóságot is.

Sajnos "Gabi" után ez nem működik így többé. Gondoljunk bele, hogy mennyi olyan cikk született a kezéből, amiben utalt a személyében való kompetenciára, és a magáról kialakított (nem valós) személyiségére. És ez az, ami pont darabokra hullott, "személyének" darabokrahullásával együtt.

Bar a távozásakor azt a látszatot keltette, hogy igazságtalan támadás miatti sértettségtől vezérelve törölte az összes írását, és megkért minket is arra, hogy ezt tegyük. Azonban belegondolva, és elemezve a helyzetet, sajnos az látható, hogy ez nem puszta igazságtalanságtól vezérelt sértődöttség volt, hanem egy valóban lebukott, többszörös hazugságban élő lelepleződött ember logikus menekülési reakciója.

Konkrét példák: önmagát Amerikában elő személyként bemutatva, többször hivatkozott a helyzetéből adódó tekintélyre és egyedi rálátásokra. Emlékezzünk csak vissza, vajon mennyire, és milyen mértekben hihető a személyének lelepleződése után a Russell féle szabadkőműves kutatása? Hiszen arra hivatkozott, hogy helyi irattárakban is kutakodott. Vagy a Brooklyni épület komplexumról úgy irt, mint aki valóban járt ott a producer, befolyásos producer bátyja jóvoltából. Ez csak néhány dolog, amit említettem, és ami bizalmatlanságot ébresztett így utólag a cikkeit illetően. Egyébként is, saját maga nyilatkozta, hogy hazugságokat irt, persze tudjuk, hogy hogyan értette, de sajnos ebben az egyben ezúttal igazat is mondott.

"Gabiról" és személyéről ennyit. Nem hiszem, hogy ítéletet vagy ilyesmit kellene tenni, az ítéletet amúgy már saját maga végrehajtotta önmagán az eset után. Amit tehetünk, hogy tanuljunk az esetből, hogy elkerülhessük a hasonló helyzeteket ezután.

A bizalmat vissza kell szereznünk, meg kell tartanunk, úgy hiszem ez fontos a poszt elején említett szavahihetőséggel kapcsolatban. Elsősorban tehát megbízható munkakapcsolatra van szükség, és ha működik ez a bizalom, akkor tudjuk a megbízhatóságot garantálni.

Szóval a következő dolgok azok, amiket az említett eset kényszerített ki, és ami segít majd a közös blogmunka, és blogszféra megbízhatóságát erősíteni:

Ezentúl a blogközösségünkben nem lehetnek olyan tagok, akiknek legalább közvetve nem ismert a személyisége. Tudnunk kell, ki lapul a Nick név mögött, vagyis ismernünk kell a hátterét, valós kilétét.

Nem tudunk éppen ezért garanciát vállalni, ezen elven olyan blogokat illetően, akiket ilyen teljesen ismeretlen személyek vezetnek, csupán egy Nick név mögül. Elfogadjuk a működésüket, tisztelettel elismerjük az erőfeszítéseket, ha csakugyan megérdemlik, de nem tudjuk őket megjelölni úgy, mint amit ajánlani tudunk a lehetséges ismeretlen háttérszándék, és a működtető személyének teljes ismeretlensége miatt. A tőlük való információgyűjtésből adódó szellemi csalódásokért, vallania kell mindenkinek a felelősséget.

Meg kell érteni azt, hogy a blog működtetője esetleg tényleg teljesen más, mint akinek állítja magát, lehet akár kettős eletet elő (kettős mércével élő) aktív Tanú is, akár besúgó, vagy bárki más. Ezért azok a bloggerek (és blogjaik), akiket csak Nick névről ismerünk, és személyüket csupán csak egy avatarról, bármilyen írásokat is jelentetett meg, nem tudjuk ajánlani a blog felületen testvér blogként. Sőt, óvatosságra hívjuk fel mindenki figyelmét, hogy egészséges fenntartással olvassa ezeket a blogokat, de semmiképpen se osszon meg személyes infókat ezekkel a bloggerekkel, ha segítséget keres!

Úgy hiszem, ez a biztonsági elv így természetes és helyénvaló az internet világában, ami valahogy figyelmen kívül maradt eddig az exJT blogszférában.

Ezért azok az exJT blogok, amit ismeretlen személyek üzemeltetnek, nem fognak megjelenni a blogajánlónkban, vagy egyedi esetben azzal a megjelöléssel, hogy "személyét nem ismerjük".

Blogközösségünk tagfelvételénél alapvető kitétel lesz az új tag valós személyének az ismerete.

Reméljük ez az új szabály ad egy olyan alapot a jövőre nézve, ami megerősíti a tőlünk származó cikkek információinak megbízhatóságát valamint a bizalmat irántunk. Legalábbis mi ezt szeretnénk.

A bejegyzés trackback címe:

https://blogjt.blog.hu/api/trackback/id/tr6114028084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a századik juh 2018.06.12. 05:52:51

Kedves Közös Bloggerek.

Habár én minden szempontból megfelelek annak, akit nem akartok ajánlani és megjelentetni, lenne egy-két észrevételem:

Azért, mert Ti évekig bevettétek "Gabit",

mások talán átláttak a szitán, és talán hangot is adtak ezen a "szitántúli" gondolataiknak.

A "fizettségük" az volt, hogy kiközösítettétek Őket, ahonnan tudtátok, igyekezve ellehetetleníteni Őket.

Miután "Gabi" ÚGY IRÁNYÍTOTTA A DOLGOKAT, hogy el tudjon tűnni innen VISZONYLAG FELTŰNÉSMENTESEN, hogy gond nélkül tudjon asszimilálódni a Watch Tower fizetős részlegéhez, ITT NEM VÁLTOZOTT SEMMI.

Ha megengeditek, ideírnám, hogy:

Szerintem nem a nicknéven múlik valakinek a hiteltelensége, vagy a hitelessége, lásd például a "jogi lehetőségek eddigi vitáit" vagy magát "Gabit".

Szerintem valaki nem attól hiteles, hogy Ti ismeritek-e, avagy sem, hanem a MÚLTBAN TETT ÁLLÍTÁSAI ÉS VÉLEMÉNYEI teszik azzá, amik esetleg bejöttek, és amikhez most is, és akkor is ragaszkodott, függetlenül attól, hogy kik támadták ezekért a véleményeiért.

Jézus "hamis nicknévvel" érkezett a földre, évtizedekig senki sem tudta, hogy ki Ő, csak egy-két olyan személy, akit beavatott. Sokak szerint Ő ma is csak egy "hamis nick", aki sokakat megvezetett.

Természetesen "múlthamisítással" ezen TÉNYEKET meg lehet próbálni eltüntetni, nem vitatom!

Gondoljunk bele, hogy például hirtelen feltűnik egy szuperül informált személy, és hihetetlen helyekről származó információkat kezd leírni, AG néven.

Ti, akik eddig bevettétek Gabit is

-azaz rossz emberismeretről tettetek tanúbizonyságot-

nem engeditek megjelenni az infókat, legalábbis nem ajánljátok.

(Miközben elhiszitek, hogy "Gabi" eltűnt, és miközben nem adtok ki ÚJ infókat, csak a régieket jelentetitek meg.)

Ha "AG" kiírná, hogy "AXEL GÜNTHER", és a fényképét is mellé teszi, úgy már -NEKTEK- okés lenne a dolog?

A kérdésem az, hogy Ti, akik 10-20-30-40 évvel ezelőtt Jehova Tanúi voltatok, miért hiszitek, hogy 2018-ban ez így teljesen normális?

Elfelejtettétek, hogy mit kockáztat egy "lázadó" Jehova Tanúja?

Szintén csak a saját véleményem, hogy exjt-oldalakon valódi adatokat megadó nickeket elvárni a Wezetők és a helyi wének álma.

A kiközösítésekhez így elég felnézniük a közös blogra, és máris lehet tudni, ki a "hitehagyott" tanú, hívható is össze a bírói bizottság.

Valaki az én privát infóimat is továbbadta a wéneknek, jöttek is egyszerre rendesen, 5 alkalommal citáltak bírói bizottság elé, de kiközösíteni még így sem tudtak, mert megválogatom, kinek mit írok-mondok, ami szerintem nem bűn.

Szerintem most is létező, reál nicknévvel rendelkező személy alteregója "Gabi" is.

Úgy gondolom, hibáztatok, amikor nem figyeltetek azokra, akik nyíltan felvállalták a konfrontációt "Gabival" és az Ő nickjeivel.

("Gabi" blogjának törlésével törlődtek a GABIVESZÉLY! -re történő figyelmeztetések zöme is.)

Úgy gondolom, most is hibáztok.

Mint írtam, ez csak az én véleményem, de az idő majd úgyis igazolja, hogy vajon az egykor jól működő, de a "Gabi" által jól lerombolt exjt blogszféra újraépül-e majd azáltal, hogy csak "a ti ismerőseitek" lesznek AJÁNLHATÓK. Vagy nem is ez a cél? :)

Vajon mit értett Jézus azon, hogy óvatosaknak kell lennünk, mint a kígyó, de ártatlanoknak, mint a galamb?

Szerintem semmiképp sem azt értette, hogy például nekem, vagy a hozzám hasonló helyzetben lévőknek LE KELL LEPLEZNIÜK MAGUKAT a Wének előtt.

Aki ilyet szeretne, az a Wének szekerét tolja, és hiteltelenné vált, mert pont ezzel tesznek tanúbizonyságot arról, hogy fogalmuk sincs, mi megy napjainkban a tanúk berkein belül, vagy legalábbis ezt a nem elhanyagolható tény nem érdekli Őket, sőt!

Azért, mert valaki 20-30 éve Jehova Tanúja volt, nem jogosítja fel arra, hogy azt higgye, hogy napjainkban is vágja, mi zajlik a tanúknál.

Mint írtam, ezek az én gondolataim, előfordulhat, hogy TÉVEDEK, vagy rosszul látom a dolgokat a témában, természetesen ez a Ti blogotok, úgy moderáljátok, ahogy akarjátok, és abban bíztok, akiben akartok.

Bízhattok nyugodtan olyanokban is, akik nyugodtan, mindent alávetve bíztak a "Gabi"-ban,

de bízhattok olyanokban is, akik "Gabi" mentalitását már évekkel ezelőtt a szervezethez kötötték.

Kivéve, ha igazuk volt ugyan, de nem teregetnek ki minden adatot magukról, mert az óvatosság az Ördögtől való... vagy mégsem?

A Ti döntésetek,

de az óvatosság nem az, amit ez a cikk akar sugallni, szerintem.

:(

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2018.06.12. 07:44:53

@a századik juh:
"Bízhattok nyugodtan olyanokban is, akik nyugodtan, mindent alávetve bíztak a "Gabi"-ban,

de bízhattok olyanokban is, akik "Gabi" mentalitását már évekkel ezelőtt a szervezethez kötötték.

Kivéve, ha igazuk volt ugyan, de nem teregetnek ki minden adatot magukról, mert az óvatosság az Ördögtől való... vagy mégsem?

A Ti döntésetek "

Igen, a miénk, jól mondod, és ugye meghagyod ezt nekünk?
Sajnálom, hogy csak ennyi jutott el hozzád ebből az egész mizériából, hogy ki az "isten" és ki az "ördög" szolgája. A blog célja nem valami végső igazságok keresése, de még az sem, hogy "kiszűrjük" a nem ide való embereket, hanem az, hogy információkat osszunk meg. Gabi (akárki is volt ő) ezt tette, még akkor is, ha személyével kapcsolatban kételyek merültek fel, így az információk eredetével és azok hitelességével kapcsolatban is.
Senki nem rendelkezik "isteni" rálátással, hogy belelásson egy másik emberbe, és ez nem is várható el. Te és a haverod sem rendelkeztek ilyesmivel, a Gabival való kételyeiteknek és összetűzéseiteknek egészen más oka volt, mint ahogy nem is voltatok képesek felhozni bizonyítékokat ellene, így "leleplezni" sem tudtátok (mert azt Sefa tette meg, nem is ennek a blognak a szerkesztősége).
Soha nem követeltünk magunknak semmilyen isteni vagy egyedüli helyes rálátást, emberek vagyunk és ennyit tudunk tenni, hogy figyelmeztetünk másokat, hogy a neten és a nicknevek alatt található információnak csak mértékkel adjanak kreditet, mert nem tudni ki, mi vagy milyen információ van ezek mögött. A saját utánajárást és kutatást nem helyettesítik az exes blogok, maximum csak indukálhatják. A blogon csak a saját kutatásainkat osztjuk meg, és igyekszünk ezt a legjobb tudásunk szerint tenni. Ez még így sem jelenti, hogy mindent el kell hinni, és bárki nyithat blogot olyan témában, ami érdekli, sőt is jó lenne, ha több minőségi blogger lenne, mert rengeteg anyag van ebben a témában, amivel foglalkozni lehetne még.

A szabadkőművességgel és a jogi helyzetekkel kapcsolatban eddig is mindenki abban hitt, amiben akart. és ezután is így lesz. Gabi képviselt ezekben a témákban valamit, amivel lehetett egyetérteni, lehetett nem egyetérteni, de ha valaki AZÉRT nem vitte jogi útra - az amúgy oda vihető - esetét, akkor az nem Gabi miatt volt, mert ő lebeszélt volna erről bárkit is.
Gabit ti azért "nem vettétek be", mert akkor is hülyeségeket írtatok neki (annak a személynek, aki a Gabi álnevet használta), mely butaságokat semmivel nem tudtátok alátámasztani. Emiatt haragudtatok meg rá - ahogy másokra is, aki nem szereti a stílusotokat - és most azzal jöttök, hogy ti "előre tudtátok", hogy mi a helyzet Gabival.

Chili Virág 2018.06.12. 09:02:38

Több szempontból is nagyon jó írás! Elismeri a hibát, levonja a tanulságot és változtatásra ösztönöz, ill. közli is a változtatást. Tetszik. Amúgy már nagyon vártam ezt.

"Mondhatni, egyfajta kis lelki szigetnek kellene lennünk, ahova azok, akik valamikor zátonyra futottak, valami stabil kis oázisra leljenek."
Ezzel a mondattal tökéletesen egyetértek. Erre van szüksége azoknak, akik hatalmasat csalódtak a szervezetben.

"Blogközösségünk tagfelvételénél alapvető kitétel lesz az új tag valós személyének az ismerete."
Ez szerintem biztosan nem azt jelenti, hogy valós névvel kell írni. Inkább azt, hogy Ti, akik alapító tagok vagytok, vagy moderátorok, ismeritek az illetőt. Jól gondolom?

Chili Virág 2018.06.12. 09:10:50

@a századik juh: Szia!

"Szerintem semmiképp sem azt értette, hogy például nekem, vagy a hozzám hasonló helyzetben lévőknek LE KELL LEPLEZNIÜK MAGUKAT a Wének előtt.
Aki ilyet szeretne, az a Wének szekerét tolja, és hiteltelenné vált, mert pont ezzel tesznek tanúbizonyságot arról, hogy fogalmuk sincs, mi megy napjainkban a tanúk berkein belül, vagy legalábbis ezt a nem elhanyagolható tény nem érdekli Őket, sőt!"

Szerintem erről szó sincs. Nem hiszem, hogy bárki ki akarna szolgáltatni bárkit a véneknek. Főleg annak tudatában, hogy napjainkban sokkal hamarabb kipenderítik az illetőt, főleg ha kiderül, hogy "hitehagyott" írásokat olvas, vagy "hitehagyottakkal" tart kapcsolatot és a visszavétel is nagyon meg lett szigorítva. Segítő szándék jön le az írásból.

kingdom · http://blogjt.blog.hu/ 2018.06.12. 10:32:41

@a századik juh:
Egy kicsit tul komplikaltad es stilusussan,elviccelve nemi vadaskodassal probaltad megcsavarni azt, amit a cikk egyszeruen kozolni igyekezett.

Csak, amit a legvegen allitasz,: -"de az óvatosság nem az, amit ez a cikk akar sugallni, szerintem."
Szerintem is csak "szerinted," ez igy rendben is van, elfogadom(juk) a velemeny kulonmbsegeket akar GABI szemelyet illetoen is. Mi viszont magunkra nezve a leirtakat tartjuk mert viszont "szerintunk" ez igy lesz jobb. Egyebkent meg szerintem nem igazan ertetted meg a cikket. (Vagy talan nem is akartad ?)

kingdom · http://blogjt.blog.hu/ 2018.06.12. 10:39:23

@Chili Virág: "Ez szerintem biztosan nem azt jelenti, hogy valós névvel kell írni. Inkább azt, hogy Ti, akik alapító tagok vagytok, vagy moderátorok, ismeritek az illetőt. Jól gondolom?"

Temeszetes. Elsosorban az un. belsokorre ertjuk, akikkel munka kapcsolatban vagyunk ... vagy leszunk. Belulrol, igy vagy ugy, ismerjuk, (mert kell) egymas valos szemelyet es igazi hatteret ezentul. Ezert nalunk nincs tobbe ugynevezett "parasztvakitas" ha erted mire gondolok ezzel.

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2018.06.13. 08:41:34

@Chili Virág: Igen, pontosan, ahogy írod.
Megint más, ha valaki álnéven kommentel - amúgy a nickneves kommentekből is leszűrhető egy lelkiség sokszor - és az is más, ha valaki blogol. Természetesen meg lehet érteni, ha valaki ehhez (is) álnevet használ, és senkit nem lehet arra kényszeríteni, hogy "leplezze le" magát. Viszont annak viszont tudatában kell lenni, hogy vannak bizonyos korlátai ennek, mivel mások nem tudják ki az illető, nem tárja fel kilétét (ami érthető), ezért nem követelhet teljes bizalmat sem a másik részről. Ez az, ami Gabi esete után különösen kidomborodik, és amit talán egyesek nehezen akarnak felfogni, mert ők mindkettőt egyszerre akarják maguknak (álneves jelenlétet + a teljes bizalmat).

Attól, hogy álnevet használunk, még nem kéne áthágni a minimális emberi szabályokat. (erről még "Gabi" is írt anno)

a századik juh 2018.06.13. 11:19:35

@t.csilla: Hát ha Neked ez domborodik ki különösen... idézőjelben "leleplezni magát" az milyen? :)

kingdom · http://blogjt.blog.hu/ 2018.06.13. 12:14:28

@a századik juh:
Szereintem nincs ertelme ezen a temakoron hosszasan ertekezni, neadj isten hosszasan vitazni ,keresve a vitapontokat, hiszen egy olyan dologrol van szo, amit mi elsosorban csakis, magunkra vonatkoztattunk, ... inkabb minket erint ez a valtozas. A kivulallok ebbol, szerintem semmit nem fognak erezni, vagy eszrevenni.

Inquisitive Man 2018.06.17. 10:30:26

@a századik juh: Csak óvatosan fogalmazz Barátom!

Egy hétig én is büntiben voltam, mert nemtetsző dolgokat feszegettem.

Ha észre vetted Egonymust is kitették a közösből, mert nem tudják, hogy ki és a Gabi-féle precedenst alkalmazták: 'Jobb nélküle, mert nem tudjuk ki ő.'

Ismerem Egont és nem tudna senkit bántani. Alapvetően egy jó ember.

Ezért jó lesz, ha meggondolod miket írogatsz, mert rólad se tudják. hogy ki vagy valójában.

Persze én is veszélyes ismeretlen vagyok.

2018.06.17. 12:16:10

@Inquisitive Man:
Já, mindjárt barátok lettetek? :-)
Jól látod, Egonymus nincs már köztünk, mert nem akart egyikünkkel sem találkozni. Még úgy sem, hogy személyesen én felajánlottam neki, hogy egy semleges helyen, például egy kávézóban találkozzunk. Nem is kellett volna a valós nevén bemutatkoznia, csak látni akartam valakit a nick név mögött, de így is elutasított. Pár négyszemközti mondat elég lett volna...
Ennek ellenére azt, hogy jó ember, senki nem vonta kétségbe. Szerinted ez helytelen döntés volt részünkről? Nos, beszéljük meg. Semmi kifogásunk az ellen, ha valaki nick név mögül kommentel, de a történtek után ne várja el senki, hogy a blogközösségbe tartozzon teljes ismeretlenségbe burkolózva, és egyúttal bizalmat várva el. Ezen a mi hitelességünk is múlik. Te nem így látod?
Mondod, hogy te ismered, de rólad sem tudja senki, hogy ki vagy. Ha én speciel téged jól ismernélek, garantálni tudnám az ő kilétét. Érthető így?

2018.06.17. 12:20:30

@Inquisitive Man:
Kiegészítésképpen Századikkal kapcsolatban:
Én speciel tudom hogy ki ő, és ő is tudja, hogy én ki vagyok. Mellékvágányra futottál.

kingdom · http://blogjt.blog.hu/ 2018.06.17. 14:36:45

@Inquisitive Man:
"a észre vetted Egonymust is kitették a közösből, mert nem tudják, hogy ki és a Gabi-féle precedenst alkalmazták: 'Jobb nélküle, mert nem tudjuk ki ő.'

Szoval ,mivel Egon nem felelt meg annak a minimum feltetelnek amit a Gabis sztori kieroszakolt tolunk, es tobb izben kertuk, hogy megismerhessuk ot, valamint ettol o tobbszorossen mereven elzarkozott, tudomasul vette, hogy igy nem tud velunk lenni. Valolyaban o azt valasztotta, hogy kikeruljon. Azonban nyitvahagytuk elotte a lehetoseget, hogy barmikor visszajohet,tart karokkal varjuk, egyenlore ez az ido meg nem jott el. Rajta mullik.

mondod:
"Ismerem Egont és nem tudna senkit bántani. Alapvetően egy jó ember."

Szerencses ember vagy ,nekunk ezt a bizalmat nem adta meg egy ev kozos munka utan sem, pusztan egy nickrol es egy kek szem avatarrnal tobbrol es egyebrol semmit nem tudtunk rolla, egyaltalan semmit.
Az jo ,hogy ismerted, de mi meg azt sem tudjuk ki az-az "Inquisitive Man" aki ot ismeri :)
Szoval ha egy ismeretlen ismer egy ismeretlent az csak halmozza a ketelyeinket, nem hogy megoldana.

A masik, ha figyelmesen olvasod a posztot kiderul, hogy a kommentelokre egyaltalan nem vonatkozik a szabaly, csak pusztan a belso korunkre. ... megjo ugye ?

kingdom · http://blogjt.blog.hu/ 2018.06.17. 14:55:55

A masik ami elszomoritott, hogy o szinte mindent megtudhatott rollunk mert megynyiltunk elotte, mint ahogy Gabi elott is!!! Sajnos ezt a bizalmat nem kaptuk vissza meg csak reszben sem tolle.
Azt megertheto ha valaki ragaszkodik valamilyen okbol a teljes inkognitohoz, vagyis a teljes ismeretlenseghez, de ekkor ne varja el a magaval szembeni teljes megbizhatosagot, mert ez ugyanis nem jar automatkusan mindenkinek. Ez igy etikus, es logikus, ezzel pont. Valamint ezzel megcsak a lehetoseget sem zartuk ki, hogy blogoljon a tovabbiakban, az irrasai tovabb olvashatoak a sajat blogjan. Szoval ha erdekelknek az irasai batran keresd fel.Ha ismered. Mi nem ismertuk tobb mint egy ev utan sem ... abszolut nem :(

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2018.06.17. 19:13:15

@Inquisitive Man:
"Egy hétig én is büntiben voltam, mert nemtetsző dolgokat feszegettem."

Felajánlottam, hogy visszateszem a törölt kommentedet, amiben gúnyos megjegyzéseket tettél (amit te "kritikának" neveztél), abban az esetben, ha megindokolod, hogy miben és kit kritizáltál, és miért úgy. Ha viszont ezt nem teszed meg, akkor ki leszel tiltva. Ebbe te belementél, elfogadtad a feltételeket. A lehetőséggel nem éltél egy óra után sem (egészen addig igen aktívan hozzászóltál), most meg panaszkodsz?
Pedig nagyon jól tudod, hogy nem azért lettél kitiltva, mert "nemtetsző dolgokat feszegettél", hanem mert nem tartottad be a szabályokat.
Egyébként meg a kommentelés nem kötelező, de olvasni sem kötelező ezt a blogot. Ha nektek csak arra futja, hogy műbalhékat kreáltok, és utána műsértődéseket, akkor jobb lenne, ha valahogy négyszemközt bonyolítanátok le a problémátokat, és kihagynátok belőle a blogot.

a századik juh 2018.06.18. 04:15:45

@Inquisitive Man: Köszönöm kedves szavaidat barátom. Igen, igyekszem jobban figyelni, miket írok, mert a betűk nem hozzák át a hangsúlyt, és másokat is erre buzdítok. És a szabályokat is igyekszem betartani. Ezúton is köszönöm azok toleranciáját, akik eddig még nem töröltek.

Inquisitive Man 2018.06.18. 19:53:52

Túl sokat magyarázkodtok.

Ez azt bizonyítja, hogy nem volt tisztességes Egon eltávolítása, csak azért mert Gabiról állítólag kiderült, hogy nem az a személy, akinek kiadja magát.

Olyan ez, mint egy koncepciós per. Bizonyítottan nem bűnös Egon, de azért jobb, ha eltávolítjuk, nehogy úgy járjunk vele is, mint Gabival.

Egy kis önvizsgálat nem ártana.

keresemazutam 2018.06.24. 17:04:37

@Inquisitive Man:
Szeretnék veled találkozni, Én is aggódok Egonért! Elmehetnénk együtt meglátogatni! Van rá lehetőség?

Igazság Kereső 2018.07.04. 23:18:41

Személyes véleményem az,hogy nem attól lesz elsősorban hiteles, megbízható egy blogger,hogy ismerjük,bár sokat jelent valóban! Úgy vélem attól hiteles,vagy attól lesz megbízható,ha ELLENŐRIZHETŐ információkat szolgáltat. Amit ír annak hivatkozásai vannak, megadja a mondandói forrásanyagait, útját és módját annak,hogy a cikkben szereplő információk vissza követhetőek legyenek. Nyilván ez nem minden esetben lehetséges de az esetek 99%-ában igen! Egész egyszerűen visszakövetnető és ellenőrizhető több úton felllelhető forrás álltal,akár több oldalról is. Gondolom én... :)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.07.06. 22:19:19

@Igazság Kereső: Teljesen igazad van. A Gabi is azzal buktatta le magát előttem, hogy ellenőrizhetetlenek voltak az információi, és az állításai pedig egyértelműen hamisnak tűntek. Ettől függetlenül egy közösen szerkesztett blog alkotóinak jobb, ha ismerik egymást

Más: Bevallom én már az elejétől nem támogattam ezt a blogot. Mondjuk ez nyilvánvaló is volt. Most se változott a véleményem, bár szelidült. És mikor Egon is bekerült a szerkesztők közé, már tudtam, hogy baj lesz vele. Sértődékeny és önigazoló típus. pont olyan, mint amilyen egy jó tanú :) Mivel újabb információk kerültek elő a Gabi mögött álló személyről, most már tudjuk, hogy sokkal nagyobb kárt okozott, mint eddig hittük. Szóval kell az óvatosság

Igazság Kereső 2018.07.06. 23:58:54

@sefatias: Én nem ismertem ezeket a személyeket. A cikk is azt fejti ki,hogy a "munkakapcsolat" területén,nem a cikket olvasók között értendő nyilvánvalóan. Logikus, és evidens,ha valakivekkel együtt dolgozunk,nem árt tudni kik azok, ellenkező esetben roppant veszélyes is lehet a helyzet. Meg hát.... hiteltelenné teszi a munkát. Az üzleti életben,s az élet bármely területén ezek a "szabályok" alkalmazandók! Így van, kell az óvatosság! :)

Egonymus+ · http://jt-blogger-egonymus.blog.hu 2018.07.12. 20:44:00

@sefatias: "És mikor Egon is bekerült a szerkesztők közé, már tudtam, hogy baj lesz vele."
Kifejtenéd, hogy mi volt a "baj" velem kb. két év alatt?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.07.13. 06:07:00

@Egonymus+: Persze. Azért nem is írtam le eddig. Most leírtam, aztán ennyi. Ez az én véleményem aztán kész. Nem kell ezzel foglalkozni. Csupán igazam lett.
süti beállítások módosítása