Tíz gondolkodásra késztető kérdés Jehova Tanúi számára
2016. szeptember 02. írta: Csakegyember

Tíz gondolkodásra késztető kérdés Jehova Tanúi számára

 

 uj_ut_kerdes_i.jpg

Igen, csak tíz egyszerű kérdés, mely Jehova Tanúiban fel sem merül...

Hiszen  kizárólagosan és vakon bíznak a „hű és bölcs„ rabszolgában.

Ezért is sietünk ezáltal segítségükre...

Ezek a kérdések tehát csak azért vannak, hogy gondolkodásra késztessék az olvasókat, és mélyebb információgyűjtésre késztessék őket, nemcsak az adott, de más témákat illetően is...

Így ne lepjen meg senkit sem a kérdésekre adott válaszok egyszerűsége, kurtasága, ami különben elegendő is a gondolkodásra késztetéshez....Különben tanulmányokat lehetne írni az egyes kérdésekre adott válaszokból.

De akkor miként segítenénk elő a független kutatásból eredő bizonyítékok személyes konzekvencióját ?

 

Mit hittek a Bibliakutatók, mi történik majd 1914-ben ?

Évtizedeken keresztül az Őrtorony társulat kiadványai azt állították, hogy Russell és követői Krisztus égi királyságának a kezdetét 1914- re várták. Abban is hittek, hogy ebben az évben kezdődik a vég ideje (w13 2/15 ol. 18; w98 9/15 ol. 15; g73 22/1 ol. 8 ang.; w66 2/15 ol. 103 ang.). Ha szeretnétek tudni miben is hitt valójában Russell, nézzétek meg szavait a Studies in the Scriptures, vagyis az Írások tanulmányai c. könyve II. kötet 101.old. /1906 - ban publikálva/. „Ne lepődjetek meg ezért, ha a következő  fejezetekben bizonyítékokat tárunk fel azzal kapcsolatban, hogy Isten Királyságának a felállítása már megkezdődött. A prófécia arra mutat, hogy hatalmának gyakorlás 1878-ban elkezdődött, és hogy a "Mindenható Isten ama nagy napjának a viadala" /Jel.16:14/, mely 1914-ben ér véget a jelenkori földi uralmak megdöntésével, már elkezdődött.“

 

Ki volt  Raymond Franz, és miért volt kiközösítve?

Ray franz, / unokaöccse Fred Franznak  / a vezető testület tagja volt 1971 és 1980 között, s kulcsfontosságú szerepe volt bizonyos kiadványok /könyvek/ szerkesztésében és megjelenésében. Mint pl a Segítség a Biblia megértéséhez. 1980- ban hagyta ott a vezető testületet. Egy évvel később kiközösítették, de nem hitehagyás következtében, inkább azért, mivel egy olyan személlyel evett együtt, ki elkülönült a gyülekezettől. A Lelkiismereti válság címmű könyve kötelező olvasmány minden olyan Tanú számára, akiket érdekel a Szerveztük valós történelme. Nyugodt és okos stílusban íródott. Dokumentált bizonyítékokat tartalmaz több botrányról, és mélyreható következményeket hordozó döntésekről, melyeket az Őrtorony Társulat képviselői hoztak meg a 60-as és 70-es években. További információ érdekében, kérjük keressétek fel a Jwsurvey.org és a JWfacts.com vagy más oldalakat, melyek Jehova Tanúival és szervezetükkel foglalkoznak./ lásd a blogajánlót is/.

 

Miért van olyan rossz hírnevük Jehova Tanúinak a gyermekmolesztálások kapcsán?

2012  júliusában a kaliforniai bíróság az Őrtorony társulatot elmarasztalta és több millió dollár kifizetésére kötelezte kárpótlásként azon szerepe miatt, melyet egy kilenc éves kislány, Candace Conti molesztálásának a kivizsgálásában és kezelésében játszott, ki gyülekezetük tagja volt. Nem sokkal ezen eset után, további bírósági perek kezdődtek, melyeket a nyilvánossság is figyelemmel kisérhet a médiákban. Az Őrtorony Társulatnak komoly nehézségei vannak a gyermekmolesztálásokkal kapcsolatban, mivel 1. a gyermekmolesztálásal kapcsolatos vádakat a belső előírásaikkal öszhangban, nem mindig jelentik a hatóságoknak. 2. abban az esetben ha nem áll rendelkezésre két tanú, kik egyhangúlag tanúsítanák a molesztálás tényét, vagy két külön áldozata egymást követő molesztálásnak ugyanazon személy által, akkor a véneknek az ügyet „Jehovára kell bízniuk“, az "Ő kezében kell" hagyniuk...

 

Miért kapcsolódott az Őrtorony társulat kilenc évig az ENSZ-hez?

Léteznek bizonyítékok, hogy az Őrtorony Társulat 1992-től része volt az ENSZ-nek, mint „civil szervezet“ /nem kormányzati szervezet/ NGO. Ezt a tagságát 2001-ben szüntette meg, mikor is a Guardian című újság minderről nyíltan beszámolt. Ezen egész időszak alatt az Őrtorony Társulat továbbra is azt tanította, hogy az ENSZ az maga a skarlátszínű vadállat a Jelenések köynyvéből, melyet a hamis vallásal bálványimádó kapcsolatban van.

 

Milyen bibliai alapja van a vének titkos /bizalmas/ tankönyve létezésének /„Ügyeljetek magatokra és az egész nyájra címmel/?

Sem a héber, sem a görög iratokban semmilyen feljegyzés sincs arról, hogy netán léteztek volna valamilyen titkos, vagy bizalmas dokumentumok, melyek csak a papok rendelkezésére álltak volna. Vagy netán csak Krisztus apostolai számára lettek volna elérhetőek. Minden előírás és eljárási mód Isten egész népe számára hozzáférhető és ismert volt. Miért vannak akkor Jehova Tanúinak bizalmas /titkos/ könyveik, leveleik a vének számára, melyeket az egyszerű, átlagos tagok nem olvashatnak és nincs is hozzáférésük ezekhez ?

 

Mi alapján voltak a Bibliakutatók 1919- ben kiválasztva Isten szervezeteként?

Az Őrtorony Társulat jelenlegi tanítása szerint, Jézus a Bibliakutatókat 1914 és 1919 között vizsgálatának vetette alá azon döntése előtt, hogy földi szervezeteként azonosította volna őket, hogy képviseljék őt. Ugyanakkor csak igen kevés Tanú tudatosítja, hogy ugyanebben az időszakban az Őrtorony Társulat kiadványai /vagyis a szellemi táplálék/ olyan információkat tartalmaztak, melyek rasszista és erősen politikai hangvételűek voltak. Telve  a bibliai próféciák szélsőséges és vad magyarázataival. Pl. a Befejezett titkok című kiadvány azt tanította, hogy a távolság az adott könyv írásának helyszíne, s a könyv nyomtatásának helyszíne között prófétai értelemmel bír. Valamint, hogy Charles Taze Russell, a "hetedik angyal" a Jelenések könyvéből.

 

Milyen biblia alapja van „az egyre növekvő világosságban“ vagy az „új világosságban“ való hitnek?

Az Őrtorony Társulat úgy gondolja, hogy korlátozások nélkül változtathat tantételelein. S ezeket a változtatásokat, melyek hibákat, vagyis tévtanokat korrigálnak folyamatosan, egyszerűen azzal igazolhatja, hogy „a hajnal világossága, mely minél tovább halad, annál világosabb lesz“- Példabeszédek 4:18. De ennek a bibliaversnek semmi köze sincs a Biblia magyarázatához, ugyanis csak az igazak ösvényét vázolja fel, összehasonlítva azt az igazságtalanok – vagy istentelenek útjával, melynél sokkal előnyösebb és célravezetőbb. Próbáljatok keresni egyetlen verset is a Bibliában, mely azt a gondolatot támasztaná alá, hogy az Isten, ...“ki nem hazudhat“.., a szolgáival tudatosan valótlan információkat közölne, s az igazat csak évtizedekkel később mondaná meg. - Titusz 1:2

 

A „jó hírt“ valóban az „egész lakott földön“ hirdetik ? / Máté 24:14/

Jehova Tanúi napjainkban országok százaiban tevékenykednek. De nehezen állíthatjuk, hogy az "egész lakott földön" hirdetnek. S ezt azért, mert számos muszlim és kommunista országban /az írás időszakában  úgynevezett 30 más ország/, csak igen kevés Tanú van, sőt van ahol egy sem. Minimum három országban nincsenek Tanúk egyáltalán. Netán azt gondoljátok, hogy Jehova megöl 2 milliárd embert/ vagyis a világ népességének egyharmadát az írás időpontjában/, melyek pontosan ezekben az országokban élnek csak azért, mert egyszerűen rossz helyre születtek?

 

Létezik-e bibliai alap arra, hogy a keresztények távolságtartóak legyenek családtagjaikkal szemben?

A Korinthusiaknak írott I. levél 5.-dik rész 11-13.- terjedő versei alkotják az Őrtorony Társulat bánásmódjának az alapját, a gyülekezetből kiközösítettekkel és elkülönültekkel kapcsolatban. De a szervezet még ennél is tovább megy, hiszen a büntetést kiterjesztette a családtagokra is. Ugyanakkor a másik oldalon Jézus arról beszélt a tékozló fiúval kapcsolatos példázatában, kit apja annak ellenére fogadott vissza hő szeretettel, hogy valódi megbánást tanusított volna, amit a farizeusoknak is mondott,...“hogy irgalmasságot akarok és nem áldozatot“ - Máté 9:13. Más bibliaversek tüzetesebb tanulmányozása is megmutatja, hogy az Őrtorony Társulat Pál tanításai kapcsán, feleslegesen kemény és rideg magyarázatokat részesít előnyben.

 

Miben különbözik a vezető testület a pápától?

Az Őrtorony 2013 július 15. száma új világosságot- megértést hozott a "hű és bölcs rabszolga" kilétével kapcsolatban. A vezető testület immár kijelenti, hogy ő a „rabszolgaosztály“, s csakis egyedül ő felelős a vezetésért Jehova Tanúi fölött az egész világon. A Tanúknak így hallgatniuk kell ezekre a férfiakra, mintha utasításaik magától Krisztustól származnának. Tegyük fel a kérdést, különbözik-e ez egyáltalán a pápától, ki  „Krisztus földi helytartójaként“ tart igényt állására?

 

 

Forrás : http://www.straznavez.cz/Aktuality/10_otazek.htm

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://blogjt.blog.hu/api/trackback/id/tr3711670040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nicku · http://kharapisztisz.blog.hu/ 2016.09.02. 09:31:31

Jó kis összefoglaló, nagyon örülök neki. Hiánypótló cikk.

Ezek közül emlékszem, hogy a vénünknek Ray Franz kiközösítéséről beszéltünk, és ő azt mondta, hogy nagyvalószínűséggel Ray hazudik, biztos volt komolyabb oka annak, hogy kizárták. Minden hitehagyott csak mocskolni tudja a vezetőtestületet. Az ENSZ tagságról meg annyit mondott, hogy az egy vicc a hitehagyottak részéről. Minden vén kapott levélben infót arról, hogy pontosan milyen tagjai voltak, aki esetleg rákérdezne, annak elmondják a levél tartalmát, de senkinek nem kell erről beszámolniuk. Aki viszont erről kérdezi a véneket, arról tudni fogják, hogy hitehagyott oldalakat olvasgat. Rá jobban oda kell majd figyelniük. A pedofil esteket tagadták, nem tudtak róluk. Úgy látszik nekik is azt mondták felülről, hogy ilyesmi nincs a Szervezetben, mint Stephen Lett a TV műsorában, amikor nem mert a kamerába nézni, hogy ezt megint csak azok a gonosz hitehagyottak terjesztik. :)

Ellenünk össze is akartak hozni egy bíróit, de nem sikerült, nem mentünk el, megírtuk az elkülönülő cetlijeinket. Hogy pontosan mi alapján akartak bennünket kizárni, nem tudom, mivel mi nem terjesztettünk semmit a testvérek között, csak őket kérdezgettük.

nicku · http://kharapisztisz.blog.hu/ 2016.09.02. 15:29:54

Bocsánat, pedofil eseteket akartam írni, nem pedofil esteket.

l.gabi 2016.09.03. 02:07:40

Azóta már "Terelgessétek" van az "Ügyeljünk" helyett, de vannak még ahhoz hasonló titkos könyvek. Majdnem minden magasabb pozícióra jut egy. Egyébként tényleg nem értem minek kell ezeket titkosan kezelni.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2016.09.04. 08:15:10

Nagyon jó összeállítás, köszönöm!

A pápáról: egy katolikus bátrabban mondhat, írhat kritikát Ferenc pápáról, -nem zárják ki-, de egy Jehova Tanú ha csak szokatlant, kellemetlent kérdez a véntől, először zárt ajtók mögött ("szanheddrin"), később kizárva találja magát.

Más:

Az internet korszakában egyre kevésbé lehet titkolózni....
Amikor egy film előbb kerül fel egy videómegosztóra, mint a mozikba...
A WikiLeaks- storyból is érdemes lenne tanulniuk a brooklyni vezérkarnak.

hu.wikipedia.org/wiki/WikiLeaks

Csakegyember · http://jehovatanuikozepeskeleteuropaban.blog.hu/ 2016.09.04. 09:14:32

@Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): Nekem is ez a párhuzam a pápával volt az, ami talán a legegyszerűbben megfogalmazott, de ugyanakkor talán az egyik legjobban célbatalált kérdés.Lehet azért is, mivel így még nem találkoztam vele. Jól megfogalmaztad...

Emlékszem, pontosan ezzel vádoltuk a pápát és a katolikus egyházat Tanú koromban, hogy miként helyezheti magát egy tökéletlen ember , olyann állásba - tisztségbe mint a pápa,.....hát miként helyezheti magát olyan állásba a vezető testület....? Csakis azért, hogy bebiztosítson magának bizonyos jogokat, privilégiumokat, megkérőjelezhetetlenséget stb....Mintha fokozatosan tanulnának Nagy Babilontól, hogy másként nem is lehet :)
süti beállítások módosítása