Blogközösség Jehova Tanúiért
2016. március 15. írta: BlogJT admin

Blogközösség Jehova Tanúiért

logo_1.JPG

Kedves Olvasó! Üdvözlünk a Blogközösség Jehova Tanúiért oldalon!

 

Bizonyára kíváncsi vagy rá hová is tévedtél, és arra is, hogy kik vagyunk és miért hoztuk létre ezt az oldalt?

Ha figyelmesen elolvasod a blog megnevezése, 'valakikért' van. Ők nem mások, mint Jehova Tanúi, akik leginkább a házról-házra végzett tevékenységükről ismertek. Valójában, ha ők nem lennének, akkor mi sem lennénk, avagy ez a blog sem jött volna létre mintegy nagy összefogás eredményeként.

De miért kell Jehova Tanúiért egyáltalán összefogni és miért is kell 'értük' bárkinek bármit is tenni, mintegy segítő kezet nyújtva?

 A legtöbb ember, aki belülről nem ismerik Jehova Tanúi szervezetének működését, nem is sejtik, mennyi nehézséggel kell megküzdenie egy Tanúnak a magán és a lelki élet legkülönbözőbb területein.

Mert bizony vannak, akiknek igazi kihívás Tanúként élni, akiknek komoly gondot okoz az, hogy megfeleljenek az őket irányító szervezet zsinórmértékének és idővel megfáradnak, vagy erőt vesz rajtuk a közöny és a szűnni nem akaró kiégettség. Lehetnek ők akár a gyülekezet belső ügyeiben eljáró kijelölt egyének is, akik gyötrődnek a tehetetlenségük miatt. Lehetnek anyák, apák, gyermekek, akik arra kényszerülnek, hogy magukba fojtsák a gyülekezettől jövő fájdalmaikat, sérelmeiket, mert egyszerűen nem beszélhetnek róla másoknak és ez megmérgezi a mindennapjaikat. Mindemellett falakba is ütköznek, mert nincs akihez fordulhatnának lelki vívódásaikkal, akik valóban megértenék őket. Olyasvalakik, akik valóban tudnának nekik segíteni és nemcsak beszélni róla.

Ezek az elvarratlan vívódások hosszútávon megadásra kényszerítik az emberi lelket és megfárad. Jól ismert előttünk, hogy mindez odáig vezet, hogy lelki traumát, és betegségeket idéz elő. Szomorú tény, de sokan sajnos depresszióval és más lelki eredetű betegségekkel is küzdenek a szervezetben tapasztalt kezeletlen nehézségek miatt és nem találnak vigasztalást, segítséget.

Egy zárt vallási közösség belső élete és az abban résztvevők mindennapi döntéseinek mozgatórugói elég bonyolult folyamatok mentén történnek, melyek kívülről nem láthatóak át. Ezekbe is bepillantást szeretnénk nyújtani minden ide látogató érdeklődőnek, akik érintve vannak valamilyen mértékben a Jehova Tanúi közösséggel, családtagjaik, rokonaik vagy munkatársaik révén.

Nos, ezért! Igen pontosan ezért jött létre ez az oldal 'értük' és érted is kedves olvasó.

Éppen ezért óva intünk minden olyan Jehova Tanúját a blog olvasásától, akik úgy érzik, hogy a világ legjobb helyén vannak most és ott a szervezetben biztos megoldást találnak minden ügyükre-bajukra. Ez nem az-az oldal, ahol tabu beszélni a ’kimondhatatlan’-ról.

Senkit nem célunk kirángatni egy olyan helyről, ami számára biztonságot nyújt. Nem ő értük van ez a blog, hanem azokért, akik segítségért kiáltanak! Valamint azokért, akik a szervezetet elhagyásra kényszerültek, kiközösített vagy elkülönült útkeresők.

Mint talán érzed is a sorok között, az együttérzésből fakadó törődés és a segítségnyújtás iránti vágy kovácsolt össze bennünket a Tanúkért és volt Tanúkért!

Tehát nem kevesebbre vállalkoztunk, mint arra, hogy olyan felületet, illetve fórumot biztosítsunk számodra, hogy elmondhasd, kibeszélhesd magadból azokat a dolgokat, amit soha nem tehetnél fel a gyülekezetben, az esetleges következmények miatt. Egy olyan központosított blogfelületet, ami a Tanús élet legszerteágazóbb területeiről közöl információkat, rámutatva a nehézségekre és a lehetséges megoldásokra, hogy tudd, merre lehet lépni, fordulni, és hogyan találhatod meg a valódi életed.

Itt az ideje, hogy végre feltedd azokat a kérdéseidet, amiket talán éveken át magadba fojtottál! Összefogtunk érted, mert egészen pontosan tudjuk mi az, amin keresztül mész, sőt bizony olykor azt is, hogy mi várhat még rád.

Nálunk nincsenek tabu kérdések, bármit nyíltan fel tehetsz, kibeszélhetsz magadból. Mi érted és értetek vagyunk, kedves Jehova Tanúi! Ha nem kapcsolódik, az adott témához a saját kérdésed, arra bátorítunk, hogy írj az oldal jobb szélén található email címünkre! Biztosíthatunk arról is, hogy diszkréten kezeljük a leveleidet:

blogkozosseg@gmail.com

 

Kik vagyunk mi?

Mindenek előtt szeretnénk azt is leszögezni, hogy nem vagyunk hitehagyottak! Ezt azért szeretnénk veled megosztani mivel tudjuk, hogy a szervezet mit tanít a velük való bármilyen kommunikációt illetően.

Mi, mint Blogközösség Jehova Tanúiért, az összetételünket tekintve a legkülönfélébb hátterű, beállítottságú, korú személyek alkotjuk, akik már hosszú ideje saját blogainkon nyújtunk segítséget Jehova Tanúinak, vagy éppen tapasztalt látogatók vagyunk a többi hasonló célból létrehozott blogokon.

Többünknek több évtizednyi tapasztalata van a gyülekezet vezetésben, ismertek előttünk az eljárások és a szervezeti szabályok. Ami a legfontosabb, első kézből tudunk neked segíteni, mivel mi már nagy valószínűséggel találkoztunk ugyanazokkal a nehézségekkel, mint te és sikerült kiutat találnunk.

A blogközösség tagjai közül ugyan többen nem titkolnák el a valódi kilétüket, de mégis úgy találtuk helyesnek,ha némelyikünk személyazonossága nem kerülne felfedésre. Az is felettébb érdekes, hogy bár egy nyelven beszélünk, mégis a szélrózsa minden irányából jöttünk össze: Amerikai Egyesült Államok, Magyarország, Nagy-Britannia, Németország, Szerbia és Szlovákia.

Így tehát valamiféleképp egy kicsit olyannak hat a blog alapítóinak összetétele, mintha egy nagy nemzetközi összefogás eredménye lenne. Valójában pedig csak a véletlen eredménye.

 

Működhet?

Többen nekünk szegezték a kérdést a Blog létrehozása előtt: ”Vajon lehetséges ez? Működhet egyáltalán egy ilyen blog, más és más beállítottságú és világnézetű emberek összefogásaként? Vajon nem lesznek-e a vélemény különbségek annyira vaskosak, hogy ellehetetlenítse a közös munkát?” Nos, mi úgy hisszük ennek kulcsa a másikunk teljes elfogadásban van. Ha úgy vesszük már ebben is különleges a blog. Valójában a közös cél az, ami lerombolja a közöttünk lévő világnézeti falakat. Az a vágy, hogy Jehova Tanúiért tegyünk valami hasznosat, valami magasztosat. Azokért, akiket ismerünk és kedvelünk, akik családtagjaink, és akik barátaink is talán.

A tervek szerint a Blog összefogja gyűjteni és egy blogba fogja fókuszálni azokat a cikkeket, amelyek más hazai és külföldi blogokon jelentek meg, és leginkább segíthetnek neked. Ezek több év szellemi gyümölcsei, melyek koncentráltabb formába csomagolva kerülhetnek így az olvasók elé. Mindemellett fognak készülni saját szellemi termékek is, szintén a közös cél érdekében. Szervezeti változások, tantételi kiigazítások, gyülekezetvezetés vagy más aktualitások tekintetében.

Fontos kihangsúlyoznunk azt is, hogy bár különböző világnézetűek vagyunk, a blog a lényegét tekintve mégis egy "világnézetileg semleges" oldal szeretne maradni, még akkor is, ha egy-egy cikk nem is tűnik annak és az író elkerülhetetlenül leleplezni kényszerül világnézeti beállítottságát. Hogyan is lehetséges ez? 

Egy picit képzeld el a blogot úgy, mint egy piacot. Eljössz ide, mert szükséged van valamilyen információra. De mint egy piacon, itt is többféle tápláló terményt találsz, olyat, amire leginkább szükséged van. De ezek más-más standról és más-más eladótól, termelőtől származnak, no, de ki az, aki az eladó kedvéért megy, vagy nem megy ki a piacra, ha szüksége van valamire? Az eladó személyisége, világnézete így teljesen másodlagossá válik.Te ott vásárolsz, ahol akarsz, és olyan cikkel szimpatizálsz, amelyik leginkább kedvedre való. Mi nem fogunk a torkodon lenyomni semmit, sem vallást, sem filozófiai irányzatot vagy életfelfogást, és ezt mi le is lefektettük a Blog alapító okiratában, következetesen be is tartjuk.

Őszinte bizalommal reméljük, hogy ez a Blogközösség Jehova Tanúiért oldal, reménysugarat nyújthat majd hétről-hétre mindazoknak, akik sóhajtoznak a szervezetben átélt nehézségek miatt és használható válaszokra várnak!

Tudjuk, hogy van kiút a sötétből! Engedd meg, hogy megelőlegezzük neked is ezt a sikert!

Mindez neked is sikerülni fog!

 

 

Őszinte szívből:

A "Blogközösség Jehova Tanúiért" csapata

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://blogjt.blog.hu/api/trackback/id/tr798471002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m a g n i f i c o 2016.03.15. 10:59:27

Gratulálok az új bloghoz, sok sikert srácok (csajok)! :)

a századik juh 2016.03.15. 13:09:47

"Ez nem az-az oldal, ahol tabu beszélni a ’kimondhatatlan’-ról."

Kár, hogy ennek a moderálási alapelvek ellentmondanak.

Mi is ennek a blogközösségnek a neve?

"Blogközösség Jehova Tanúiért"

V.s.

"óva intünk minden olyan Jehova Tanúját a blog olvasásától, akik úgy érzik, hogy a világ legjobb helyén vannak most és ott a szervezetben biztos megoldást találnak minden ügyükre-bajukra."

Hm...

" úgy hisszük ennek kulcsa a másikunk teljes elfogadásban van"

Vagy éppen a teljes ellehetetlenítésében, miként a közösséget régebb óta ismerők pontosan tudják, hogy konkrétan, személyre szabottan jöttek létre a kizárási feltételek. Pl.: Vörösmarty Mihályt azonnal ki lehetne zárni, mivel műveiben használ egy tiltólistás szót.

"Nálunk nincsenek tabu kérdések"

Úgy legyen. :-)
Ki is próbálnám, igyekezve, hogy ne szaladjak bele a túl keskeny út mellett túl sűrűn felállított kiebrudalási lehetőségekbe:

Én elég sokat ütköztem falakba Jehova tanújaként, és itt is egy vakolatlan téglafal fogad, ami -számomra- minden, csak nem vonzó. Miért egy ilyen rideg, esztétikailag érdekes hátteret választottatok a blognak?

Mindenesetre sok sikert a munkátokhoz, hisz ingyen, saját szabadidőtöket feláldozva igyekeztek segíteni másokon, miként az aktív tanúk. Kívánom nektek, hogy mindenben bírjátok Jézus urunk áldását, ami összeegyeztethető az Ő akaratával.

nicku · http://kharapisztisz.blog.hu/ 2016.03.15. 14:59:45

@a századik juh: Végül is nem vagyunk egyformák. Nekem a téglafalról nem az jutott az eszembe, mint neked. Emlékszem, amikor a véneknek próbáltam elmagyarázni, hogy miért nem megyek szolgálatba, vagy a gyülekezetbe, akkor pont egy téglafalhoz próbáltam hasonlítani a hitemet. Miszerint kihúztam egy téglát a falból, és elkezdett inogni az egész rendszer, amiben hittem. Minél több téglát húztam ki, mint tanítást, annál jobban mozgott az a bizonyos fal, ami felépítette az addig szilárd alapokon álló hitemet. Végül ledőlt az egész.
De a téglafalról még az is eszembe jutott, hogy valamikor mindannyian "téglák" voltunk ebben a szervezetben. Azt hiszem, nyugodtan írhatom ezt múlt időben.
De ha ennyire nem tetszik a téglafal, szólj, és hátha lecserélik valami szép újvilágira. :)

a századik juh 2016.03.15. 15:36:35

@nicku: ez jó!
Bár a téglának van egy nem túl hízelgő jelentése is.

Az összedőlés nekem is eszembe jutott erről a falról, ha már te is elmondtad... :-)

2016.03.15. 17:04:37

@m a g n i f i c o:
Köszönjük szépen. :-)

@a századik juh:
Nem hinném, hogy ellent mondanak a moderálási alapelvek a véleményformálásnak. Egyszerűen csak balhét nem szeretnénk.
A téglafal meg egyszerűen sablon, de ha már mindenképpen jelentést szeretnék belelátni, nekem valami hasonló jut eszembe:
www.youtube.com/watch?v=ZDrUk1PnALk
Aki látta az egész filmet, és érti is a mondanivalóját, az tudja miről beszélek. Neked is köszönjük a jókívánságot. :-)

l.gabi 2016.03.15. 20:10:02

@a századik juh: én azért érzem jobbnak így a moderálást, mert nem tud egy-két antiszoc személy rátelepedni egy beszélgetésre. Sajnos mindig az a vége, hogy az antiszoc marad, az értelmesebbje meg (érthető okok miatt) elmenekül.

takarék-láng 2016.03.15. 20:22:20

@Marci kérdez: @l.gabi: Leslie ellen megtettetek mar mindent, valodi ok nelkul. Tehat ennek a blognak az alapelveit mar megszegtetek.
Talan most nem? Ugy legyen.

2016.03.15. 20:42:15

@takarék-láng:
Úgy érzed, hogy tisztességtelenek voltunk vele? Ez esetben konkrétumot kérhetnénk?

Csakegyember · http://jehovatanuikozepeskeleteuropaban.blog.hu/ 2016.03.15. 20:48:37

@takarék-láng: Hát én nem látok senkit sem aki itt valamit áthágott vagy megszegett volna, lehet blogot tévesztettél, mivel amit írtál ide nem illik....

kingdom · http://blogjt.blog.hu/ 2016.03.15. 22:21:01

@takarék-láng: Nem a személyével van baj szerintem , hanem arról a nemkívánatos vallásos bigott, szélsőséges megnyilatkozásokról amik mindíg rossz mederbe terelik a beszélgetést.

a századik juh 2016.03.16. 06:42:07

"nemkívánatos vallásos bigott, szélsőséges"

Kedves Kingdom, és kedves moderátorok

Én úgy látom, hogy ezen megnyilatkozás megsértette a moderálási alapelvek

6-os,
"6. Nem hangozhatnak el személyeskedő kijelentések (pl.: "nem vagy elég alázatos"; "ilyen vagy olyan vagy"; "túl büszke vagy" és hasonlók)."

különösen: "ilyen vagy olyan vagy" azaz "bigott" és "szélsőséges".

és

9/b

"b. istenítéleteket, kárhoztatásokat mondani másokra (példák: ördögtől való, ördögpap, sátáni befolyás alatt áll, istentelen viselkedés, nem keresztényi, nem vagy keresztény, nem tértél meg, nem hívtad be Jézust a szívedbe, nem tetszik valami Istennek /Jézusnak/ Jehovának stb.)"

különösen: "istentelen viselkedés, nem keresztényi" azaz "nemkívánatos vallásos bigott, szélsőséges"

"9/d. zaklató, rágalmazó, becsületsértő, emberi méltóságot sértő kijelentések leírása." azaz "nemkívánatos vallásos bigott, szélsőséges"

Ezek közül két pont is azonnali kizárást von maga után, amit max 3 hónap múlva, az adminok 2/3-ának egyetértése alapján lehet feloldani.

Mindezt tette úgy, hogy ez egy új blog, új esélyekkel, "fehér, tiszta lappal", és ezt meg kellett volna adni mindenkinek, és meg is kell, ráadásul az említett személy, akiről szó van, nem is írt még ide!

Itt, így, azonban szó sincs erről, a beskatulyázás esete forog fenn.

Kíváncsian várom, mennyire következetesen használjátok a moderálási alapelveket, ami szerintem egy elhibázott dolog, és ha nem lennének, akkor Kingdom írása simán beleférne, hiszen egyébként a normális kommunikációba, véleményalkotásba belefér, DE A MODERÁLÁSI ALAPELVEITEKBE szerintem nem, a fentebb említett okok miatt.

Vagy netán úgy lesz itt is,mint a gyülekezetben, hogy lesz egy kiváltságos, ide író, esetleg admin csoport, akiknek "Jupiterként" szabad azt, amit a "kisökörnek" nem?

Remélem értitek, hogy nem Kingdom ellen írok (remélem érted, Kingdom)
és nem kerülök azonnali kitiltásra, mert csak egy kezdeti, rengeteg konfliktust generáló problémára szeretnék rámutatni ezzel már most,a kezdet kezdetén.

Persze, ha úgy ítélitek meg, hogy a valódi probléma én vagyok, azt is megértem. :-)

kingdom · http://blogjt.blog.hu/ 2016.03.16. 09:28:57

@a századik juh:

Üdv
Köszi az észrevételeket.Én úgy gondolom érted milyen cél vezérelte a moderáció alkotóit.Gondolom sejted azt is, Minek...és nem kinek akartak ezzel gátat szabni...

Mondod:
"Itt, így, azonban szó sincs erről, a beskatulyázás esete forog fenn."

Inkább azt mondanám,hogy határozott 'táblák' vannak elhelyezve ,.. ami mindenképp a többség érdekét hivatott szolgálni.A többség érdeke pedig fontosabb mint az egyéni.
Kérdés.Ha autóval közlekedve belefutok egy olyan utcába amin vannak számomra is érvényes tiltó jelek, az engem már beskatulyáz?
Vagy pedig valami nagyobb jó érdekében a olyan irányba terel ami egy közösség javát szolgálja? Nézőpont kérdése.
---
Az,hogy itt lehet beszélni a kimondhatatlanról és,hogy itt nem lehetnek tabu kérdések, ha megfigyeled a szövegösszefüggést akkor ez azokra a Tanúkra vonatkozik akik jellemző módon nem élhetnek a gyülekezetben ezzel a lehetőséggel,..legalábbis a szankciók veszélye nélkül nem.
De ez nem vonatkozik arra,hogy valaki túl megy az ésszerűség keretein és kommentjeivel mintegy komment-háborút idéz elő annak minden káros következményével.

Másrészt a moderáció szabályainak érvényesítése az utolsó bekezdés alapján a rugalmasság keretei között történik,úgy hogy nincs miért túlzottan aggódni...De azért még egyszer, köszönjük az észrevételt.

a századik juh 2016.03.16. 09:54:24

@kingdom: Elöször is köszönöm, hogy nem értetted félre az írásom. :-)

"Kérdés.Ha autóval közlekedve belefutok egy olyan utcába amin vannak számomra is érvényes tiltó jelek, az engem már beskatulyáz? "

Láttad biztos azt a képet, amit egy autós tett fel:

a kereszteződésben, amiben megállt, nem lehetett tolatni, mert egyirányú útról jött, a jobbra és balra fordulást tábla tiltotta, és egyenesen sem mehetett, mert ott meg behajtani tilos tábla volt.

A képnek ezt a címet adták: elérkeztünk a világ végéhez.

Nos, ugyanez az eset itt is: túl sok a tábla, ami korlátozza az ésszerű, és rugalmas haladást, és egy helyben toporgást fog előidézni.

Mindezt úgy érzem, a célközönség nevében írom, hisz én egy megkeresztelt, kérdéseire választ kereső Jehova tanúja vagyok. (nem büszkeségből írom ám... :-)

"hogy valaki túl megy az ésszerűség keretein"

biztosan tudod, hogy pusztán csak egy, a biblia alapján történő eljárásra szólított fel az a valaki, aki majdnemhogy a terrorizmus vádjával lett kiközösítve az adott blogról, amire takarékláng is utalt.

"köszönjük az észrevételt"

Én köszönöm, hogy lehetőséget adtatok rá.

a századik juh 2016.03.16. 10:12:27

@Marci kérdez:

"A téglafal meg egyszerűen sablon, de ha már mindenképpen jelentést szeretnék belelátni, nekem valami hasonló jut eszembe:"

Idézet kingdom írásából:

"Mindemellett falakba is ütköznek"

Inquisitive Man 2016.03.16. 10:56:51

Fiúk, lányok! Tutti jó ez az irány. Frankó a blog.

A századik meg majd elveszik valahol, oszt majd nem keressük meg. Hi-hi! :)

Nehogy bedőljetek neki! Csak próbálkozik.

Szerintem régi motoros, belső ember.

Van is rá tippem, de maradjon az én titkom.

2016.03.16. 11:12:19

@a századik juh: @Inquisitive Man:
Nekem is a molnár, a fia meg a szamár meséje jut az eszembe. :-D

a századik juh 2016.03.16. 11:56:58

@Marci kérdez: Sajnálom, ezek szerint rosszul ment át, amit írtam.

De, ahogy egy, a többinél bölcsebb személy mondta, majd az idő megmutatja.

@Inquisitive Man: Te túlbecsülsz engem, és hazugnak is tartasz.
Én az vagyok, akinek mondom magam.
Egyébként ez a "belső emberezés" is fennakadna a moderálási alapelveken, mert ezzel azt sugallod, hogy én képmutatóan jelentek valakinek az itt folyó dolgokról, és írásaimmal ellentétesen a szervezetet szolgálom.

"9/d. zaklató, rágalmazó, becsületsértő, emberi méltóságot sértő kijelentések leírása."

Szeretném is kérni a moderátorokat, hogy mikén Gabi blogján Gabi törölte, amikor JJ hasonlóakkal vádolt meg, úgy itt se menjetek el mellette szótlanul, mert számomra sértő, hogy "belső ember"-nek titulál valaki.

Indokoljam-e, hogy miért sértő?

Inquisitive Man 2016.03.16. 12:12:39

@a századik juh: Nem tudom hol olvastad, hogy hazugnak neveztelek?

--- számomra sértő, hogy "belső ember"-nek titulál valaki. ---
Az meg mióta --- zaklató, rágalmazó, becsületsértő, emberi méltóságot sértő kijelentés --- , hogy belső ember?

Azért erre is ugrottál! Biztos nem véletlenül. :)

--- itt se menjetek el mellette szótlanul ---
Dögöljön meg a szomszéd tehene is. Mi?

Szerintem a lényeggel kellene foglalkoznunk! Frankó ez a blog.

Ami téged úgy látszik nem nagyon érdekel.

Remélem nem voltam sértő?

Inquisitive Man 2016.03.16. 12:13:17

@a századik juh: --- Indokoljam-e, hogy miért sértő? ---

IGEN!

a századik juh 2016.03.16. 12:30:27

@Inquisitive Man: " belső ember?

Azért erre is ugrottál! Biztos nem véletlenül."

Kedves moderátorok

ez megint csak utalás arra, hogy én belső ember vagyok.
Mivel többőtök tud elég sok információt rólam, kérem, tegyetek valamit ebben az ügyben.

"Az meg mióta --- zaklató, rágalmazó, becsületsértő, emberi méltóságot sértő kijelentés --- , hogy belső ember?"

Azóta, mióta erre a moderálási alapelvek kitér.

Én rendszeresen írok, és kommentelek elég sok blogon, köztük magyar Jehova tanúival kapcsolatos blogokon is, írásaimmal igyekszem rámutatni arra, hogy szerintem milyen problémák vannak a szervezetben.

De mivel kérted, és a moderálási alapelvek is előírja, meg is indoklom:

Az, aki tégla, vagy belső ember, ahogyan te fogalmazol, annak szándékai ellentétesek az én szándékommal, ennélfogva azzal, hogy engem belső embernek titulálsz, burkoltan hazugnak, és képmutatónak állítasz be.

Ez az, amivel problémám van, mert én nem vagyok belső ember, amit írok, azt meggyőződésből írom, a tőlem jelenleg telő legjobb tudással.

Mivel én téged soha nem illettelek semmilyen negatív jelzővel, így nem értem a vádaskodásod alapját.

Az meg, hogy a századik juh(ok)at meg szeretnéd, hogy elvesszen(ek)...
nos, az ilyen mentalitás nagyon érdekes egy Jehova tanuiért létrejött blogon, amivel remélem nem kívánnak azonosulni a blog moderátorai.

Mindez ideáig, amíg nem minősítettél, és Marci nem hagyta helyben a minősítésedet, (ahelyett, hogy figyelmeztetett, vagy kiigazított volna) a közösség hasznos tagjának éreztem magam.

Amennyiben ti nem így érzitek, és azt szeretnétek, hogy ne kommenteljek ide, mint kijelentett, és egy moderátor által hallgatólagosan jóváhagyott "belső ember", vagyok annyira következetes, hogy tiszteletben tartom a kéréseteket, és távol tartom magam ettől a blogtól, amennyiben ezt kéritek tőlem.

Inquisitive Man 2016.03.16. 12:36:16

@a századik juh: Ez már lehet, hogy sértő lesz.

Nevetséges vagy!

Nem veszed észre, hogy saját magadat hergeled.

--- Azért erre is ugrottál! Biztos nem véletlenül. :) ---

Nem tudom, hogy ez a jel neked mit jelent?

--- :) ---

Nem veszed észre a kandikamerát? :)))

nicku · http://kharapisztisz.blog.hu/ 2016.03.16. 12:50:09

@a századik juh: Mi tudjuk, hogy nem vagy belső ember. Én személy szerint szeretem a humorod, azt is, hogy sokszor olyan oldaláról nézed a dolgokat, ami nekem pl eszembe se jutna.
Nem kellene minden egyes beszóláson felkapni a vizet. Ha a "belső ember"-es hsz törölve lenne, akkor törölhetnénk itt még egy jó pár kommentet. Vissza se lehetne olvasni a hozzászólásokat, mert értelmetlenek lennének. A moderálás nem erről szól.
Ne viselkedjünk már úgy, mint egy csoport óvodás.

a századik juh 2016.03.16. 13:07:06

@nicku: Köszönöm soraidat.

Ezek szerint a szabályok azért vannak, hogy áthágjuk őket?
Miért hoztatok olyan szabályokat, amiket nem tartotok be?

Abban biztos vagyok, hogyha valaki leírná azokat a szavakat, amikre mind csakegyember, mind mindenki más ugrik, azonnal törölnétek és kizárnátok, mégha azt idézőjelben, a szervezettől idézve írnám is le. és bármennyi mosolygós arcot tennék is utánna, nemde?

Remélem, ebben legalább igazat adtok.
Ha megjelenne itt valaki, és leírná, amit Vörösmarty is leírt, AZONNAL törölnétek végleg, és ki is zárnátok, hivatkozva a moderálási alapelvekre, probléma megoldva... hiába tenne bármennyi mosolygós jelet.

Ha te óvódás dolognak tartod, hogy azért, mert lebelsőemberezet, ezt szóváteszem... hát én nem sok sértőbb dolgot tudnék hírtelen kitalálni.

A moderálás nem erről szól. Akkor Gabi miért törölte JJ-t?

Kedves Nicku, biztos neked sem esne jól, ha valaki egy frissen indított közös blog első kommentjeiben odaírná, hogy bizony nem igazán kívánatos a jelenléted, és egyébként is, neki információi vannak, hogy én egy belső ember vagyok, sejti is, hogy ki, de az legyen az ő titka.

Vagy moderáljátok, vagy töröljétek az erre vonatkozó moderálási feltételeket.

Az én kommentjeimet NE töröljétek, mert én vállalom, amit írok, hacsak nem sértettem meg a moderálási alapelveket.
Újraolvastalak: "Ha a "belső ember"-es hsz törölve lenne"

Ha?

a századik juh 2016.03.16. 13:11:11

@Inquisitive Man:

"3. Ha valakivel szemben panasz van, mert egy-egy kijelentése vagy szóhasználata vagy egy általa tett kijelentés sértő, akkor oda kell figyelnie a kritikára (nem mondhatja azt, hogy az nem volt sértő, mert ő nem úgy látja, csak a másik túlérzékeny, vagy nem szereti az igazságot, vagy Jézust stb.). Nem az ő dolga eldönteni, hogy sértő-e vagy sem"

nicku · http://kharapisztisz.blog.hu/ 2016.03.16. 13:29:14

@a századik juh: Félreértettél. Nem azt tartom óvodás dolognak, hogy lebelsőemberezett és szóvá teszed. Azt írtam, úgy viselkedünk, mint egy csapat óvodás, aki az igazát keresi, csak is az igazát.
Azt hiszem Gabi fogalmazta meg egy kicsit feljebb a legjobban miért is így lett létre hozva a blogon a moderálás. A személyeskedés a moderátorokat is érinti. Ebben igazad van.
Ez a blog még csak most kezd beindulni. Kommentelőknek, moderátoroknak is tanulniuk, alkalmazkodniuk kell, úgy látom. Ahhoz, hogy segíteni tudjunk azoknak, akik bent vannak a szervezetben, és azoknak is, akik már kint vannak, az ügy érdekében, úgy gondolom, nem egymást kellene marcangolnunk. Valójában mindegyikünk másképp lát dolgokat, nem várhatjuk el azt, hogy a másik is pontosan úgy gondolkozzon, mint mi. Ha ezt nem tarjuk be, ennek a blognak lőttek.

a századik juh 2016.03.16. 13:41:03

@nicku: Köszönöm, hogy felhívtad a félreértésemre a figyelmet.

Elnézésed kérem, és örülök, hogy nem úgy értetted. :-)

Jónás_ 2016.03.16. 13:51:20

Lessz tartalom is, vagy csak a mod alapalvek a téma?. Talán érdekesebb témák csokra másképp vonzana ide közönséget, mint csupán egy újabb bloglink, amit azt annyira azért nem nem kunszt létrehuzni. Ha van olyan világos cél amit így lehet elérni, mivel a létező blogok nem alkalmasak arra, azt szívesen támogatnám. Egyelőre azt találtam, hogy nem cél a konkurálás ... >> hanem?

nicku · http://kharapisztisz.blog.hu/ 2016.03.16. 14:29:57

@Jónás_: Természetesen lesz. A napokban lesz feltéve olvasnivaló is. :)

"Egyelőre azt találtam, hogy nem cél a konkurálás ... >> hanem?" - A blog célját illetően le van írva benne: segítségnyújtás mind azoknak a Tanúknak, akik benn vannak a szervezetben, és azoknak is, akik már kijöttek, de nem tudnak hova fordulni segítségért.
@a századik juh: Nem úgy értettem, és én is elnézésedet kérem a kellemetlenségek miatt.

2016.03.16. 16:11:03

@a századik juh:
Én is tudom, hogy mi a helyzet veled. Váltottunk már annyi privát e-mailt, hogy megbízzunk egymásban.
Tudod jól (hisz ott van a sorok közt az is), hogy a leírt moderálási alapelvek csak egy irány. Nem esszük forrón a kását, ahogy mondani szokás. Egyikünk sem paragrafus rágó, megegyeztünk a rugalmasságban. Tudod, az autóúton igazoltató rendőrök is mennek ötvenöttel ötven helyett, ha érted mire gondolok, bár ez nem biztos hogy jó példa, de nekem velük kapcsolatban sincs rossz tapasztalatom.

Nem szégyellem megkérdezni, hogy ha te vezetnél blogot, a hozzászólásokat milyen mederben tetelnéd? Egyáltalán terelnéd valamilyen módon, valamilyen szinten? Mit tennél, ha a kommentelők sértegetnék egymást? Komolyan érdekelne a véleményed, és fontolóra is fogom venni, ezt részemről megígérem.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2016.03.16. 16:39:19

jááááj.......

@a századik juh: Tesókám ez a háttér nagyon jó (lenne, ha az én általam rakott fal lenne, mert ez így nagyon gáz) A tégla háttér nem rideg, hanem pont ellenkezőleg. A KM téglafal, főleg ha bontott téglából van, melegséget áraszt. Rusztikus, divatos

Inquisitive Man 2016.03.16. 17:00:23

@sefatias: Na, de ez egy tökéletlen téglafal, nem 'nyersmodorban' rakva.

Ez az igazán reális fal, ha a testvérek személyiségét nézzük. :)

Az ilyen lelkükben repedezett, életükben derékba tört, érdes stílusú 'tégláknak' akar segíteni ez a blog.

És ez a lényeg!

a századik juh 2016.03.16. 18:25:29

@sefatias: Mondod nekem! Én angliában annyi téglát láttam, hogy herótom van a téglától. Erre itt is tégla van.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2016.03.16. 18:44:12

@a századik juh: :) az építőipar már csak ilyen. Téglát használ

nicku · http://kharapisztisz.blog.hu/ 2016.03.16. 18:47:43

@a századik juh: Mit szeretnél látni? Milyen képet, ami köthető a Tanúkhoz? Brooklyn-ról egy kép? Vagy inkább Walkill? Új világ kép? Jwm org logó netán??

a századik juh 2016.03.16. 18:56:27

@Marci kérdez:
Elösször is: Szükség van a moderálásra.

Gondolkoztam ezen, mert átgondoltam a helyzeteteket is, és úgy gondolom, hogy nem csak elítélni kell valamit, hanem alternatívát is kell mutatni.
Arra jutottam, hogy én is szavakat tíltanék, de semmi esetre sem olyanokat, ami a szervezettel kapcsolatban előfordulhat.
Itt ti "teokratikus" szavakat jelöltetek meg, olyanokat is, amit a szervezet használ, ezt véletlenül tudom, hogy ki heppje.

Amenyiben a szervezetnek joga van, és alkalmazza is valamely csoport különböző negatív jelzőkkel való illetését, én semmiképp, sem tiltanám, hogy a szervezetre vagy annak felelős pozícióban lévő tagjaira negatív jelzőket alkalmazzanak. Mert az adott "papok" akire jelzőket tesz akárki, bizony, papi minőségben vannak, és olyan lazán leminősítenek bárkit... de ezt nem kell neked ecsetelnem, tudod te. Maga Jézus is azt találta mondani, hogy:

" János 8:44 Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. "

Komolyan úgy gondolom, hogy az, hogy törlitek azok kommentjét, ami egyedi megítélés alapján valamely moderátor szerint nem kapcsolódik a témához, súlyos hiba.

"A bejegyzéshez nem illő megszólalások ez esetben törlésre kerülnek."

Ezzel akadályoznátok, hogy valaki szabadon asszociáljon, és ezen szabad asszociáció másokban is elindítson valamit, ami hasznos lehet.

Példaként említeném, amikor sokak szerint "szétoffoltuk" Marci blogját, de kiderült, hogy milyen nagyon hasonló családi háttérrel rendelkezünk nevelőapa szinten.

Szerintem az ilyenek igenis hasznosak, és igenis helyük van egy szabad beszélgetésben.

Kellene ide is egy offtopic.

Szóval trágár szavakat tiltanék csak, szitokszavakat.

"Tudod jól (hisz ott van a sorok közt az is), hogy a leírt moderálási alapelvek csak egy irány."

Oké, ebben az esetben megkérdezném, kitiltanátok-e az adott személyt, aki leírja az adott szót ide? Nem akarom leírni, Leslie szavajárásáról beszélek. Vagy a csakegyembert kiakasztó szóról.

Valamiért az a meggyőződésem, hogy azon melegében.

A moderálási alapelvekre hivatkozva.

Tévedek talán?

Illetve, mivel rákérdeznél, én úgy gondolom, hogy a szervezet szembe megy a bibliai elrendezéssel, amikor titokban, a gyülekezet kizárásával dönt a kiközösítésekről, vagy bármiről.

A biblia szerint a gyülekezetnek szerves része kell, hogy legyen a döntésekben.

Bizony, én megszavaztatnám, hogy maradhat-e valaki, vagy nem.
Döntse el a közösség.

Lehet, hogy a szavazásban csak regisztrált felhasználók vehetnének részt, ennek technikai lehetőségeivel nem vagyok tisztában.

Köszönöm, hogy megkérdeztél ezzel kapcsolatban.

a századik juh 2016.03.16. 19:05:58

@nicku:
Hát... nekem bejönnek azok a képek, amikor Jézus egy báránykával van... esetleg az ölében viszi...tudom, ez a nicknév választásom miatt súlyosan részrehajló. :-) de elég kifejező.

Vagy pl: egy biblia? (nem úvf)

Valójában egyébként nagyon kevés látszik a háttérből, érzek magamban annyi erőt, hogy el tudom viselni a téglákat is. :-)

De jw.org-ot semmiképp sem reklámoznék.

nicku · http://kharapisztisz.blog.hu/ 2016.03.16. 19:20:54

@a századik juh: Jók a javaslataid, nekem tetszenek. De attól a téglafal még maradni fog.

2016.03.16. 19:33:20

@a századik juh:
Elolvastalak többször is. Köszönöm, hogy leírtad a véleményed. Tudom, miről beszélsz, a szavakkal kapcsolatban, de az, hogy ők kikre meg milyen szitokszavakat ragasztanak, egy dolog. Én speciel nem szeretnék ebbe a sárdobálásba belemenni, és ugyanúgy viselkedni.

A bűnt elköbetőkkel kapcsolatbani eljárással is tudom, hogy mely bibliai részre gondolsz. "vigye a gyülekezet elé". Itt azért gondolkodjunk csak el egy picit, és képzeljük magunkat bele egy helyzetbe.
Vagyok én (lehetsz te, vagy a gyermekünk), és elkövettem valamit. Azzal a tudattal hányan vallanánk be mit tettünk, hogy egy egész gyülekezet fog csámcsogni a megbeszélésünkön? Hányan lennének ott olyanok is, akiket más alkalmakkor nem látnánk?
Mekkora lelki erő kellene ehhez?
Emberséges volna ebből a szemszögből nézve is ez?

2016.03.16. 20:18:52

@a századik juh:
Azzal kapcsolatban, amit Jézus mondott a véleményem ez: Mi nem vagyunk Jézusok. Mi nem látunk bele mások szívébe, gondolataikba. Én speciel soha nem mernék ilyen szavakkal illetni senkit. Még egy arctalan embercsoportot sem.

A komment meg nem hiszem hogy melegében törölve lenne egy bizonyos szó miatt (azért ne provokáld ki egy másik nickel) :-D
Kérlek ne előlegezz nekünk rossz szándékot. Lássuk meg mi lesz.

A téma építő jellegű elterelődésében hogy mi a jó, teljesen igazad van. De itt sem erről van szó, hanem egymás negatív méltatásáról.

No, hogy lefutottuk ezeket a köröket, megyek lefeküdni. :-)

Catharine 2016.03.16. 21:00:27

Nagyon tetszik az, hogy leírjátok, segíteni szeretnétek és az is, hogy tiszta lapokkal indul a blog, hiszen figyelmeztitek is őket, hogy ne olvassanak tovább, ha úgy gondolják, jó helyen vannak. Szerintem nagyon jól meg sikerült fogalmazni az egészet, sok sikert kívánok nektek :)

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2016.03.16. 22:47:19

@a századik juh:

Amit inqusitive man írt az ez:

"Szerintem régi motoros, belső ember.

Van is rá tippem, de maradjon az én titkom."

Én ezt úgy értettem, hogy azt feltételezi, hogy te még bent vagy a gyüliben, és nem azt, hogy kémkedsz nekik. A második mondatban, pedig arról ír, hogy van a személyeddel kapcsolatban tippje., vagyis sejti vélni, hogy ki lehetsz.

Ebből te azt hoztad ki, hogy te beépített ember vagy, akit kémkedéssel gyanúsítanak. Mégpedig ártatlanul:

"ez megint csak utalás arra, hogy én belső ember vagyok.
Mivel többőtök tud elég sok információt rólam, kérem, tegyetek valamit ebben az ügyben.

"Az meg mióta --- zaklató, rágalmazó, becsületsértő, emberi méltóságot sértő kijelentés --- , hogy belső ember?""

Mégis hogyan jutottál erre a következtetésre? Most vagy tényleg "tégla" vagy, akkor minek panaszkodsz? Vagy teljesen félreértetted inqusitive megjegyzését, akkor meg megint: minek panaszkodsz?

A moderálási alapelvek nem azért vannak, hogy már az első órában csinálhatsz magadnak valami műbalhét, utána meg a szavakon lovagolhatsz.
Remélem, azóta már megnyugodtál, és csak csatlakozni tudok Marcihoz abban, hogy előlegezz meg nekünk valamennyi kis bizalmat és ne rögtön azt keresd, hogy mibe lehet belekötni.

Egonymus+ · http://jt-blogger-egonymus.blog.hu 2016.03.16. 22:49:45

@nicku:
"Vissza se lehetne olvasni a hozzászólásokat, mert értelmetlenek lennének." Ez így van.
Nick-kaméleon durván beírt a blogomra. Töröltem a hozzászólását, de finomított változatban (a tartalmi részét meghagyva) átírtam a véleményét. S így tettem ki újra.

@a századik juh:
"Szóval trágár szavakat tiltanék csak, szitokszavakat."
Igazad lehet és ki is próbálhatod, ha indítasz egy blogot. Nem kellenek ahhoz trágár szavak, hogy megbánts, vagy negatívan minősíts valakit. Inqu Man hozzászólásán annyira felindultál, pedig a saját véleménye szerint csak utalt valamire Veled kapcsolatban. Ugyanakkor, ha Te fogalmazol sejtelmesen, ködösen utalva valakire észre sem veszed.

"Itt ti "teokratikus" szavakat jelöltetek meg, olyanokat is, amit a szervezet használ, ezt véletlenül tudom, hogy ki heppje."
Most megtaláltál valakit, aki sérelmezhetné, hogy neki ez nem "heppje" és ne degradáld le a személyes véleményét a teokratikus szavak használatával kapcsolatban. Ezzel a mondatoddal azt valószínűsíted, hogy ez a valaki befolyásolta a blog szerkesztőit, hogy az Ő nézete legyen az uralkodó a moderálási szabályzatban. Így látod Te is?

Minden esetre nagyon értékelendő a buzgalmad, az ilyen témájú blogok látogatásában. Legyünk pozitív szemléletűek és ne keressünk a kákán is csomót. Az alapítókat az együtt érző szeretet indította e blog elindítására. Mindig a jót feltételező, segítő partnerünk legyél Te is! Ha szintén így gondolod, köszönet érte.

a századik juh 2016.03.17. 08:39:03

@t.csilla: Kedves Csilla

Tudod, ha pl ez egy másik, előző rendszerben történik, akkor egy ilyen szimpla belső emberezés után én a börtönben találtam volna magam.

Kifejtettem, hogy miért sért ez engem, kértem a törlését, nem történt semmi.

Kérlek, mond egy sértőbb dolgot egy exjt mentalitású személynek, mint hogy ő biza belső ember.

"Én ezt úgy értettem, hogy azt feltételezi, hogy te még bent vagy a gyüliben, és nem azt, hogy kémkedsz nekik."

Nos, ha visszaolvasod az eseményeket, ez az elméleted könnyen megdönthető, hiszen én magam kijelentettem az ominózus belső emberezés előtt, hogy én jelenleg is Jehova tanúja vagyok, amit máskor is megtettem már, és itt is megtettem.

Ezek alapján azt "feltételezni", hogy én Jehova tanúi szervezetéhez tartozom... elég érdekes. Szerintem nem erről volt szó, de látom, hogy azok a karok, amik körbefogják az az őrtoronyszimbólumot, továbbra is összezárnak.

Meg sem lepődök, hogy te így gondolod:"most vagy tényleg "tégla" vagy, akkor minek panaszkodsz? " "Vagy teljesen félreértetted inqusitive megjegyzését, akkor meg megint: minek panaszkodsz?"

Ajánlom figyelmedbe a márciusi jw.tv adását, amiben a Joker blogján kielemzett részben a szervezet műsorvezetői hasonlóan érvelnek:

Minek panaszkodsz? Minden a te hibád..

leslie07 2016.03.17. 08:45:04

@Marci kérdez: Nem vagyunk Jézusok, de foleg nem krisztusok,
ahogyan az Ortorony bálványszervezet Vezeto Testulete magára utal.
Ellenben az igaz Isten Krisztosz, nem onmagának adta ezeket a tanácsokat, hanem utasította a tanítványait, hogy a gyulekezetekben így kell eljárni.
Amit figyelmen kivul hagytál, az az a tény, hogy Jézus nem azt adta utasításba, hogy elso lépésben vigyék az ugyet a gyulekezet elé.
Erre csak akkor kerulhetett sor, miután a vétkessel kapcsolatban
a Krisztus által javasolt , a kevésbé fájó figyelmeztetések sem vezettek
eredményre. A gyulekezet nyilvánossága elé vitel lehetosége arra késztette a vétkest, hogy már a négyszemkozti beszélgetés alkalmával
keresztényhez méltó módon cselekedjen. Ha ezt nem tudatosította,
akkor sem egy birói bizottság elé kellett vinni az esetet, hanem egy újjabb bizalmas beszélgetés kapcsán egy egy Szetszellemtol ujjászuletett személy jelenlétében. Itt nem állott fel annak a veszélye,
hogy egy igaz keresztény kifecsegte volna a gyulekezetnek ezt a bizalmas beszélgetést. Ezért nem kellene sutba dobni az Úr Jézusnak
az ide vonatkozó utasítását, márcsak azért sem, mert ezt a gyulekezetek nem alternatívaként kapták hanem parancsként, mégpedig Izrael Istenétol és Atryjától,aki az ember Jézus testében lakozott.

Meggyozodésem, hogy a Jézus testében lakozó Atya az egyeduli legjobb
megoldást adta utasításba a szentek gyulekezetének, hogy megóvják a gyulekezeteket a vétkesek által eloidézett sérelmektol.

Csakegyember · http://jehovatanuikozepeskeleteuropaban.blog.hu/ 2016.03.17. 08:50:17

@a századik juh: Látom hozod a formádat :)
Csak nem tudom mi a célod, a legelső kommentedtől az utolsóig !
A blog szerkesztői, ahogy olvastam korrekten leírták a céljukat, de a Te célod azt hiszem ismeretlen minnyájunk előtt ./vagyis csak következtetni lehet.../
S ezért, hogy senki se szoruljon a következtetés szükségességére, s esetleg az abból eredő félreértések ne okozzanak sértődöttséget, légyszives írd meg a Te célodat a bloggal kapcsolatban, tedd nyilvánvalóvá indítékaidat.... mit akarasz....
Ne csak azt kívánd, hogy a másik terítse ki a lapjait, hogy beleláss, de tedd meg Te is , ez korrekt...
A másik fél már megtette...
Nagyon kiváncsi lennék én is erre..

a századik juh 2016.03.17. 08:53:27

@Egonymus+: "Most megtaláltál valakit, aki sérelmezhetné, hogy neki ez nem "heppje" és ne degradáld le a személyes véleményét a teokratikus szavak használatával kapcsolatban."

Nos, nem fogja cáfolni, vagy sérelmezni, hogy ez így van. Sőt, te magad is részese voltál annak a beszélgetésnek, így nem értem, hogy írhattad ezeket.

emlékeztetőül:

"Csakegyember · jehovatanuikozepeskeleteuropaban.blog.hu/
2016.02.08. 19:47:01
@a századik juh: Itt nem fog senki sem " elmebetegezni" se egyik se másik oldalt.."

Mint mindenki más tudja, ezen minősítés a watchtower zrt szóhasználatára történő utalás az elkülönültekkel szemben.

Aki ezt a szót tabuként kitiltja, kb ugyanolyan "bűnt" követ el az exjt-ség ellen, mintha az "1914"-et, vagy az "1975" öt tiltaná ki.

Egy olyan dologról nem enged beszélni, ami a szervezet kritikájának egyik sarkalatos alapja.

" Ezzel a mondatoddal azt valószínűsíted, hogy ez a valaki befolyásolta a blog szerkesztőit, hogy az Ő nézete legyen az uralkodó a moderálási szabályzatban. Így látod Te is?"

Ismét leírnám, hogy te magad is részese voltál az egész akkori eszmecserének, így pontosan tudod, hogy kitől származik a közös blog ötlete.

Ennélfogva nincs értelme befolyásolásról beszélni a közös bloggal kapcsolatban, hiszen már annak megléte is tölle indult ki, hozzá köthető.

Csakegyember · http://jehovatanuikozepeskeleteuropaban.blog.hu/ 2016.03.17. 08:58:54

@a századik juh: Nem tudom mi a bajod......, egy alkalommal én is elmegyógyintézetbe küldtem valakit JJ blogján: abban a pillanatban törölve lettem s nemcsak a szóbanforgó de a hozzá kötödő kommentem is :) S igazuk volt !
De azt hiszem ideje lenne a bloggal és a témájával foglalkoznunk, ha természetesen támogatod annak célját, .......... ha nem természetesen más a helyzet, ahogy írod demokrácia van :)

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2016.03.17. 09:05:02

@a századik juh: Nézd, értsd úgy, ahogy akarod.
"Minek panaszkodsz? Minden a te hibád.."
Tőlem távol áll az ilyen általánosítás. Úgy látom, hogy EBBEN AZ ESETBEN, a panaszod nem megalapozott, de természetesen nem hiba, ha leírod a gondolataidat. Nyilván, ha ezt teszed, akkor számolnod kell azzal, hogy mások is ugyanezt teszik és reagálnak rá.
A blogok egyik nagyon hasznos célja, hogy kifejezhetjük a gondolatainkat, érzéseinket ÉS mások is ezt teszik, amivel visszajelzést kapunk. A moderálási szabályokkal azt akartuk megelőzni/kizárni, ha valaki ezt csak egyirányúan gondolja. Az ítélkező, sátánpapozós stb kifejezések sem nem adnak visszajelzést az illető valódi gondolatairól, ahogyan az Őrtorony sablon szövegei sem árulják el, hogy mit gondol valóban az, aki kántálja, sem nem engedik a párbeszédet, mert ki akar már olyan emberrel gondolatot megosztani bármiről is, aki valami ördögi erővel ruházza fel a beszélgetőtársát, vagy önmagát tekinti a végső igazság egyedüli és hamisítatlan forrásának. Ezzel a mentalitással nem fejlődőképes egy ember. Ami nyilván az ő személyes magánügye. Vannak olyan fórumok, ahol ezzel a stílussal lehet tarolni (sőt, csak ezzel lehet).

a századik juh 2016.03.17. 09:05:48

@Csakegyember: " de a Te célod azt hiszem ismeretlen minnyájunk előtt ./vagyis csak következtetni lehet.../
S ezért, hogy senki se szoruljon a következtetés szükségességére, s esetleg az abból eredő félreértések ne okozzanak sértődöttséget, légyszives írd meg a Te célodat a bloggal kapcsolatban, tedd nyilvánvalóvá indítékaidat.... mit akarasz....
Ne csak azt kívánd, hogy a másik terítse ki a lapjait, hogy beleláss, de tedd meg Te is , ez korrekt...
A másik fél már megtette...
Nagyon kiváncsi lennék én is erre.."

Már megtettem előző hozzászólásaimban:

"Kíváncsian várom, mennyire következetesen használjátok a moderálási alapelveket, ami szerintem egy elhibázott dolog, és ha nem lennének, akkor Kingdom írása simán beleférne, hiszen egyébként a normális kommunikációba, véleményalkotásba belefér, DE A MODERÁLÁSI ALAPELVEITEKBE szerintem nem, a fentebb említett okok miatt.

Vagy netán úgy lesz itt is,mint a gyülekezetben, hogy lesz egy kiváltságos, ide író, esetleg admin csoport, akiknek "Jupiterként" szabad azt, amit a "kisökörnek" nem?

Remélem értitek, hogy nem Kingdom ellen írok (remélem érted, Kingdom)
és nem kerülök azonnali kitiltásra, mert csak egy kezdeti, rengeteg konfliktust generáló problémára szeretnék rámutatni ezzel már most,a kezdet kezdetén."

Kielemezzem-e esetleg, alany-állítmány szinten, hogy mi a "célom"?

Nicku "közbenjárása" után én lezártam a dolgot, amit most ismét elővettetek, válaszolok is, remélem nem úgy értékelik, hogy én kezdtem újra, hisz csak a kérdésekre reagálok.

Elnézésed kérem, hogy a rengeteg: szupi, jaj, de jó, fantasztikus... jókívánság helyett ilyen dolgokkal kell foglalkoznod.

leslie07 2016.03.17. 09:06:11

@a századik juh: Szerintem nem erről volt szó, de látom, hogy azok a karok, amik körbefogják az az őrtoronyszimbólumot, továbbra is összezárnak."

Nos ezzel valóban azt sugalja a blog, mintha óvni akarná az Ortorony bálványszervezetet, az olyanoktol, akik merik nevén nevezni a Vezeto testuletet, akik magukat krisztoszokká tették.

Csakegyember · http://jehovatanuikozepeskeleteuropaban.blog.hu/ 2016.03.17. 09:13:54

@a századik juh: Célod a bloggal kapcsolataban ? Arra nem kaptam választ ?
A célod amit leírtál az arra utal, hogy ellenzéki vagy, ki csak arra vár ,hogy a szerkesztők mikor követnek el hibát, hogy majd a szemükre vethesse , s országnak világnak kiállthassa: milyenek is ezek-képmutatók....
Vagyis véleményem szerint ellenzéki vagy....s nem konstruktív ellenzéki, inkább destruktív....ezzel mindent megmontam mit szerettem vona :)

Csakegyember · http://jehovatanuikozepeskeleteuropaban.blog.hu/ 2016.03.17. 09:14:54

@leslie07: Nem tudom , de Leslie neked is csak ezt tudom írni....., egy alkalommal én is elmegyógyintézetbe küldtem valakit JJ blogján: abban a pillanatban törölve lettem s nemcsak a szóbanforgó de a hozzá kötödő kommentem is :) S igazuk volt !
De azt hiszem ideje lenne a bloggal és a témájával foglalkoznunk, ha természetesen támogatod annak célját, .......... ha nem természetesen más a helyzet, ahogy írod demokrácia van :)

Csakegyember · http://jehovatanuikozepeskeleteuropaban.blog.hu/ 2016.03.17. 09:16:02

@leslie07: Neked kimondottan támogatnod kellene a blogot :) amilyen infóim vannak, nagyon nagy bibliai ismerettel rendelkezel, s öreg harcos vagy :)

leslie07 2016.03.17. 09:17:02

@t.csilla: "Az ítélkező, sátánpapozós stb kifejezések sem nem adnak visszajelzést az illető valódi "

Amikor maga Krisztus beazonosította azokat, akik nem az Igaz Isten,
hanem az ordog papjai nem ítélte el azokat, csak felhívta a hallgatóság figyelmét, hogy kikkel állnak szemben. Az iGaz Isten Krisztosz ugyanis
ítélni csakis az 1000 éves királyság eltelte után fog.
Tehát azzal, ha valaki beazonosít valakit, még nem ítéli, hisz az Ítélet az Úr kezében van. Pál apostol sem ítélkezett az ordongos Barjézus felett,
csak beazonosítottaogy ordogfi. Ezt sem oknélkul tette, hanem azért, mert harcolt az Isten Igaz kijelentései ellen, és megtéveszto hazugságokat úgy adott elo, mintha azok Isten igaz kijelentései lennének. Hasonló ahelyzet az Ortorony bálványszervezet onjelolt
hazug próffétáival, akik ráadásul az ordogtol eredo tanokkal milliókat tévesztettek meg. Egyenlore nem úgy tunik, hogy megbánták volna
gyalázatos Bibliahamisító és az Igaz istent Krisztust és a Szetszellem Istent káromló égbekiálto bunuket, és újjászulettek volna ,mint Isten gyermekei. Ezért nem lehet oket máshová sorolni, csakis az Ordog gyermekei kozé. Mivelpedig magukat papi feladatok gyakorlására
adták, ráadásul még krisztoszoknak is nevezik magukat, így a megjelolés nem rágalmazás, hanem a szomoró valóság.

a századik juh 2016.03.17. 09:19:24

@t.csilla: "Tőlem távol áll az ilyen általánosítás."

majd:

". Ezzel a mentalitással nem fejlődőképes egy ember. Ami nyilván az ő személyes magánügye. Vannak olyan fórumok, ahol ezzel a stílussal lehet tarolni (sőt, csak ezzel lehet)."

Tudod, a gyülekezetünkben nem szégyellte egy vén azt a felfogását kifejteni, hangoztatni, népszerűsíteni magánemberként is, és a pódiumról is, hogy azért nincs fejlődés a gyülekezetben, mert vannak olyanok, akik képezhetetlenek.

Mit gondolsz, merte-e valaki felhívni a figyelmét arra, hogy nincs olyan, hogy valaki képezhetetlen, vagy "nem fejlődőképes "?

Jézus szerint nincs rossz juh, képezhetetlen juh, "nem fejlődőképes " juh, csak rossz pásztor.

Mindig ki fogok állni ezen véleményem mellett, akárki ellen, és nem azért, mert a századik juh " önmagát tekinti a végső igazság egyedüli és hamisítatlan forrásának."
Miként magánbeszélgetéseink alapján állítom, hogy Leslie sem így gondolkodik magáról.

leslie07 2016.03.17. 09:23:09

@Csakegyember: Nos bennem a jóindulat megvan.
Azzal is támogatom a blogot, ha esetleg olyan észrevételt
osztok meg a bloggal, ami elkerulhette a blog megalkotóinak a figyelmét.
Ilyen ez az osszefont kezekkel korbevett ortorony szimbólum.
Ami levégre lehet pozitív elképzelésbol fakadt, és azt akarta kifejezni,
hogy ezek a kezek meg akarják folytani az Ortorony bálványszervezetet.
De ugyanígy kifejezheti az Ortorony szervezetéet bántók ellen létrehozott védelmi gyurut képezok osszefogását is.
Szerintem a századik juh-nak is ez lehetett a benyomása, és ezért tett
megjegyzést.

Csakegyember · http://jehovatanuikozepeskeleteuropaban.blog.hu/ 2016.03.17. 09:25:38

@leslie07: Értelek , de mi nem rendelkezünk olyan felhatalmazással mint Krisztus, nekünk olyasmikre miket őt tett, ahogy beszélt, ahogy megnyilvánult, ahogy kimondta az igazságot, nekünk nincs minderre felhatalmazásunk...mivel mi magunk is bűnösek, tökéletlenek vagyunk s szükségünk van az irgalomra, megváltsára....Krisztusra...ezért ha nem is itélhetünk, ez ellentmond a Szentírás üzenetének ....Az Itélet Istené gyerekek !

leslie07 2016.03.17. 09:29:05

@Csakegyember: Nos a blog témája ha jól kivettem ez lenne?

"De miért kell Jehova Tanúiért egyáltalán összefogni és miért is kell 'értük' bárkinek bármit is tenni, mintegy segítő kezet nyújtva?"

nicku · http://kharapisztisz.blog.hu/ 2016.03.17. 09:33:30

@leslie07: Ez igaz. Viszont nem mindegy hogy segítünk. Biztosan te is segíteni szeretnél nekik, de nem mindenkinek jön be az ördögpapozás. Ez sokakat elriaszthat az olvasástól. Még ha te úgy érzed igazad is van.

Csakegyember · http://jehovatanuikozepeskeleteuropaban.blog.hu/ 2016.03.17. 09:34:29

@leslie07: A tanúkért volt Tanúk fogtak össze..én csak magamból kiindulva..ha nem kaptam volna idekinn segítő kezet, ha nem láttam volna hogy van élet az őt után, ha nem tudtam volna merre lépni.....sokkal nehezebb lett volna..s Te is tudod, milyen nehéz onnan szabadulni, s tovább lépni...segítség nélkül nem azt mondom lehetetlen, de nagyon nehéz,,....
Kele a segítség....nagyon is kell....s én hálás is vagyok az egész net közösségnek, hogy segítségemre voltak....mert különben nem is tudtam volna hová forduljak....
De elnézést mennem kell, vár a munka....kellemes napot kívánok

Csakegyember · http://jehovatanuikozepeskeleteuropaban.blog.hu/ 2016.03.17. 09:35:58

@leslie07: Sőt még most is kapok segítséget tölük...s még kell is ....rászorulok...

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2016.03.17. 09:36:50

@leslie07: Na erről beszéltem, amikor valaki önmagának krisztusi képességeket tulajdonít azt illetően, hogy belelát mások szívébe és indítékaiba. Mindenkinek először a sajátjáéval kell ezt megtenni, és majd akkor fogja látni, hogy miképpen álljon a másik emberhez. Azt a fajta végítélkezésre, amit te teszel, senkivel szemben nem vagy felhatalmazva, még az Őrtoronnyal szemben sem.

@a századik juh: "hogy nincs olyan, hogy valaki képezhetetlen, vagy "nem fejlődőképes " Pedig van, az aki úgy dönt.

a századik juh 2016.03.17. 09:38:53

@Csakegyember: "Vagyis véleményem szerint ellenzéki vagy....s nem konstruktív ellenzéki, inkább destruktív....ezzel mindent megmontam mit szerettem vona :)"

Köszönöm szépen, hogy kifejtetted rólam a véleményedet.

Aki netán olvassa a blogodon történt beszélgetéseinket, az ugyanúgy elcsodálkozik majd ezen, mint én.

Mielött belefogtál ebbe a közös blog projektetbe, már azelőtt is így gondolkodtál rólam, vagy ez a véleményed csak azóta alakult ki?

Én nemrég újraolvastam a beszélgetéseinket az első kommentemtől kezdve.

Nagyon elszomorított, hogy így gondolkozol rólam.
De véleményed egybecseng a gyülekezeteimben található vének véleményével, így szigorú többség alapján nyilván igazatok van.

Azt is mondják, hogy én nem tudok tálalni. Ez számomra azt jelentette velük kapcsolatban, hogy nem ajnároztam őket olyan tetteikért, amikért mások, hanem pl. megmondtam nekik, hogy az adott esetben a pódiumról elhangzó dolgok a szervezet aktuális tanításait sem követi, hanem csak elmondta egy évekkel ezelőtti programját, anélkül, hogy frissítette volna azt az aktuális tanítások alapján.

A rengeteg ajnározás helyett szerintem valóban sokkal jobb, hogy az idetévedő olvasók láthatják ki-ki személyes véleményét, és hozzáállását ebben a tabuk nélküli blogközösségben.

"Célod a bloggal kapcsolataban ? Arra nem kaptam választ ?"

Tudod, világéletemben azt tapasztaltam, hogy bárhogy is közelítsek meg egy helyzetet, mindig kiborítottam a bilit.

Ez nem szándékos.
Valahogy mindig így alakul.
Ennélfogva a szándékaim, és a kialakult helyzet(ek) között sokszor nagyon nagy különbség van.

kingdom · http://blogjt.blog.hu/ 2016.03.17. 09:40:34

@leslie07:
Szia egy félre értés folyam indult meg a szimbólummal kapcsolatban.
Vagy legalábbis olyas valamit szeretnétek kierőltetni belőle amit az nem jelent.

Ha figyelmesen elolvasod a poszt bevezető sorait,egyből azt közvetíti,hogy egy összefogásról van szó. Maximálisan pozitív célzattal. Ő értük! Véleményem szerint az Őrtorony szimbólum még mindig jól jelképezi Jehova Tanúi közösségét.A körbefonó karok jelképezik,hogy ő értük van egy összefogás.Semmiképpen sem a szervezetet bántók ellen ahogy írod.
Tehát megnyugodhatsz...nem siklottunk félre.

leslie07 2016.03.17. 09:41:14

@t.csilla: Kedves csilla. Hol olvastál tolem végítélkezést?

leslie07 2016.03.17. 09:42:49

@kingdom: Én is erre gondolta, hogy osszefogás a pozitív célzattal.

Akkor miért kellett épp az Ortorony bálványszimbólumot korbe venni
osszefont kezekkel?

kingdom · http://blogjt.blog.hu/ 2016.03.17. 09:50:55

@leslie07: Az előbbi kommentemben van a válasz :)
De azért arra kíváncsi lennék te milyen montázst tudtál volna elképzelni ami a blog célját jobban közvetíti?

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2016.03.17. 09:51:02

@leslie07: "Meggyozodésem, hogy a Jézus testében lakozó Atya az egyeduli legjobb
megoldást adta utasításba a szentek gyulekezetének, hogy megóvják a gyulekezeteket a vétkesek által eloidézett sérelmektol."

Nincs 'egyedüli legjobb megoldás', mert ami jó volt 2000 évvel ezelőtt, az ma már nem jó, illetve másképp működik. Erre maga Jézus is utalt, amikor a Szent Szellem vezetéséről beszélt. Ma már más világban élünk, és ez az 'ókori stílus' nem jön be mindenkinek, sőt amikor csak szavakon lovagol valaki, akkor maga a lényeg veszhet el az egészből.
De én erről nem akarlak meggyőzni, mert ez a te hited,így éled meg azt. Biztosan segíteni szeretnél másoknak, de a valóság az, hogy eddig leginkább elvadítottad a hozzászólókat, vérig sértettél embereket és még csak nem is értetted, hogy miért. Tehát nyilván ez az "egyedüli helyes megoldás", amit te közvetítesz, másokban ellenszenvet vált ki. Ami még mindig nem lenne baj, de az már igen, hogy ezt te oly mély vallásos buzgalommal hiszed és 'nyomod az igazságot' (pontosabban a saját igazadat), ami nem ad teret a másiknak (de ugyanúgy önmagad sem...).
Tudod, valahol egyszer azt olvastam, hogy akkor követjük el a legnagyobb gonoszságokat, ha azokat vallásos buzgalomból tesszük.

a századik juh 2016.03.17. 09:52:21

@kingdom: "az Őrtorony szimbólum még mindig jól jelképezi Jehova Tanúi közösségét"

Nem. Az őrtorony szinbólum a Watchtower zrt-t jelképezi, amit egyébként maga a szervezet távolítatott el minden ingatlamáról, mert nem akart további táptalajt adni a bálványimádózásnak... majd kirakták a jw.org logót. :-)

Aki vén volt abban az időben, vagy értesülhetett a véneknek küldött levelekről, az tudja, hogy ezen őrtoronyszimbólumok eltávolítására minden gyülekezet fel lett szólítva.

Ennek kb 6-8 éve, de sajnos pontosan nem tudom meghatározni, talán valakinek van erről pontosabb infója.

leslie07 2016.03.17. 09:56:19

@Csakegyember: Nos a felhatalmazást az emberek az Igaz istentol Krisztustól kapták. Sot nem felhatalmazást, hanem parancsolatokat.
Ha egyszer Krisztus megparancsolt valamit, azt nem háríthatjuk
azzal, hogy azért nem járunk el a parancsa alapján, mert mi nem vagyunk
olyanok, mint O. Mellesleg Krisztus azt akarja, hogy olyanok legyunk,mint O. Azt a parancsot adta, "Legyetek Tokéletesek".

„Legyetek hát tökéletesek, amint mennyei Atyátok tökéletes!” (Mt 5,48)

Remélem azzal, ha valaki akár jehova tanúinak is erre felhívja a figyelmét, még nem ítélkezik felette, még nem tartja magát nagyobbnak
az Atyánál Krisztusnál. Ha így lenne, akkor Péter nem írta volna le
ezeket:

1. Péter 1:17
És ha Atyának hívjátok őt, aki személyválogatás nélkül ítél, kinek-kinek cselekedete szerint, félelemmel töltsétek a ti jövevénységtek idejét:
18
Tudván, hogy nem veszendő holmin, ezüstön vagy aranyon váltattatok meg a ti atyáitoktól örökölt hiábavaló életetekből;

leslie07 2016.03.17. 09:58:16

@t.csilla: Ezek szerint Jézus parancsai 2000 év után idejuket multák?

Ezt kinek van joga megállapítani?

nicku · http://kharapisztisz.blog.hu/ 2016.03.17. 10:00:29

@a századik juh: Akkor te egy logóban hogyan jelképeznéd Jehova Tanúit, mint egyéneket?

leslie07 2016.03.17. 10:04:56

@t.csilla: Én csak azt kozvetítem, amit az Igaz istentol Krisztustól
tanultam. Nem csak nekem, hanem minden igaz hitu embernek
meggyozodésem, hogy az igaz Isten Krisztus parancsolatait az elmult évezredek sem teszik kevésbé idoállóvá. És az azokhoz való ragaszkodás
miatt sem lehet leminosíteni embereket. Az Ortorony bálványszervezet ordogpapjai által megtévesztett jehova tanúinak is hasznára vállnak
és nem a kárukra.

kingdom · http://blogjt.blog.hu/ 2016.03.17. 10:05:30

@a századik juh: No igen ez a hivatalos álláspont.De a tanúk elméjében és esetleg a kívül állókéban még nem választódik el a két dolog egymástól,..nem is fog szerintem egyhamar.Mert még sokak elméjében benne van,csak úgy mint egyes Királyság-termek homlokzatán ahonnan még nem vették le,..vagy a terem nyitva tartási táblákról mint díszítő szimbólumot több helyen meghagyták.
...Nem arról volt szó,hogy azonnal el kell minden Őrtorony szimbólumot tüntetni mindenhonnan.
(Amúgy még én is ott voltam azon a hivatalos ülésen amikor a változás bejött,tisztán emlékszem rá.)

leslie07 2016.03.17. 10:07:20

@nicku: Ezt a kérdést nem a blog logójának megalkotása elott lett volna idoszeru feltenni? Talán akkor szerencsésebb lehetett volna a blog logójának a megválasztása. Nem tunt volna úgy, hogy az exj-tanúk
a már az Ortorony szervezet által is elvetett bálvászimbólum irányában
nosztalgiáznak.

a századik juh 2016.03.17. 10:08:28

@nicku:

Például egy kis ajtó azon a szimbólumon, amely ajtón szaladnak ki az emberek? Amolyan királyságteremmé átalakítva azt a szimbólumot.

leslie07 2016.03.17. 10:10:23

@t.csilla: "Tudod, valahol egyszer azt olvastam, hogy akkor követjük el a legnagyobb gonoszságokat, ha azokat vallásos buzgalomból tesszük."

Ezzel arra céloztál, hogy én vallási buzgóságból gonoszkodom?

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2016.03.17. 10:10:28

@leslie07: "Nem csak nekem, hanem minden igaz hitu embernek
meggyozodésem, hogy az igaz Isten Krisztus parancsolatait az elmult évezredek sem teszik kevésbé idoállóvá. És az azokhoz való ragaszkodás
miatt sem lehet leminosíteni embereket. "
Rendben, ez így korrekt. De akkor te se minősíts le másokat, akik ragaszkodnak a saját meggyőződésükhöz. Ahogy neked jogod van ragaszkodnod a sajátodéhoz, úgy mindenki másnak, beleértve az Őrtoronyt is. Az emberek, meg majd saját maguk eldöntik, hogy milyen hatásokat akarnak beengedni az életükbe és milyeneket nem.

2016.03.17. 10:11:25

Ne csináljuk már ezt gyerekek. Tényleg téglákon, logókon, meg szavakon szeretnétek lovagolni?

nicku · http://kharapisztisz.blog.hu/ 2016.03.17. 10:11:31

@leslie07: A blog logójának ezt választottuk. A kérdés nem úgy hangzott, hogy mi legyen most a logó szerintetek. Ha valaki úgy érzi, hogy nosztalgiázni akartunk, azzal nem tudok mit csinálni, de ettől jobban Jehova Tanúit, mint egyéneket nem tudtuk szimbolizálni, csak így.

kingdom · http://blogjt.blog.hu/ 2016.03.17. 10:14:06

Nekem ez az egész úgy hat mint a kákán is csomó keresgélés.

nicku · http://kharapisztisz.blog.hu/ 2016.03.17. 10:16:03

@a századik juh: Nagyon jó. Lenne blogod, komolyan mondom, bevettünk volna a csapatba.

nicku · http://kharapisztisz.blog.hu/ 2016.03.17. 10:17:38

Ha már itt tartunk, tegnap nehezményezve volt, hogy nincs olvasnivaló kint az oldalon. Most már van. Tessék azt olvasni, és ne bennünket kritizálni.

kingdom · http://blogjt.blog.hu/ 2016.03.17. 10:19:21

@nicku: "Lenne blogod, komolyan mondom, bevettünk volna a csapatba."

Félek,hogy akkor még a háttérnél és a téglafalnál tartanánk,...a logóról ne is beszéljünk :)

leslie07 2016.03.17. 10:20:01

@kingdom: Nos, ha a tanúk érdekében van a kézosszefonódás, nem az
Ortorony bálványszimbólumért, akkor azt csak ki kellett volna hagyni
az oszefont kezek onmagukban is kifejezték volna az osszefogást,
hisz a blog nevében ott a magyarázat, hogy mire irányul az osszefogás.
Igy azonban egyértelmuen az Ortorony bálvány van az osszefogás kozéppontjában. Egyszeruen csak kivenném kozéprol az ortorony bálványszimbólumot.
Hogy egyszeruen szemléltesemm. A valaki osszefogást hirdet
a fasizmus áldozataiért , akkor az osszefont kezek kozéppontjában
nem egy horogkeresztet tesz, hisz az a szimbólum épp fordított hatást
váltana ki. Mivel az Ortorony hosszú idon keresztul jehova tanúi szervezetének ismertetojele, bálványszimbóluma volt, így épp annak
az elhagyása , nem pedig akorbefonása fejezi ki a blog kuldetését.

Feltéve, ha blog megalkotói nem az Ortorony szervezet iránti szimpátiát akarják kozvetíteni a Zrt. felé.

nicku · http://kharapisztisz.blog.hu/ 2016.03.17. 10:22:19

@leslie07: Ha erre azt a választ kapod, hogy oké, igazad van, akkor megnyugszol?

leslie07 2016.03.17. 10:25:08

@nicku: Nem találom az olvasnivalót. Szerintem is azzal kellene foglalkozni. De hol találom?

kingdom · http://blogjt.blog.hu/ 2016.03.17. 10:26:59

@leslie07: Elmélkedj el azon amit írtál.Vagyis ha Tanúként tévedsz erre a blogra akkor elrettent a szimbólum vagy meg fog eső körben? ... Erről az oldalról közelítsd meg. Nem csak magunkra gondoltunk....gondolj más fejekre is.

leslie07 2016.03.17. 10:29:47

@nicku: Nem igénylem, hogy igazat adj. Csak a véleményemet írtam le. Ha azortorony szervezet a maga nemében egy eroszakszervezet, hisz eroszakot kovetnek el a Vezeto testulet tagjai 8. millió ember lekén,
akkor nem ennek a szervezetnek a bálványszimbólumát kellene óvó kezeknek korbefonni, hanem az áldozatokat. Ez az én véleményem.
Csak az azonosuljen vele, aki oszintén így gondolja. Kulonben képmutatás az egész.

leslie07 2016.03.17. 10:31:49

@kingdom: Ha tanúként tévedek ide, akkor azt gondolom, hogy nem jól dontottek a VT tagjai, amikor eltávolították az Ortornyot bálványszimbólumot, mert lám, lám még a volt tanúk is rajonganak érte.

leslie07 2016.03.17. 10:34:12

@nicku: nem lehet ezt konnyebben hozzáférhetové tenni?

nicku · http://kharapisztisz.blog.hu/ 2016.03.17. 10:34:39

@leslie07: Az áldozatok azok, akik alkotják magát a szervezetet, aminek a jelképe az Őrtorony. Pontosan ezért kérdeztem az előbb, hogy hogyan lehetne az egyéneket Őrtorony jelkép ill. JW.ORG felirat nélkül szimbolizálni? Olyan logót csinálni, amivel nem elriasztjuk az ide tévedő Tanút, hanem idevonzzuk?

Egonymus+ · http://jt-blogger-egonymus.blog.hu 2016.03.17. 10:48:17

@a századik juh: @leslie07: Kedves Kommentelők! Szomorú, hogy a figyelmeteket a látvány és nem a tartalom köti le.
Az a javaslatom, hogy indítsatok együtt, vagy külön-külön egy blogot ill. blogokat! Akkor szembesültök a másik oldal felelősségeivel. A kezetekben lesz a döntés, hogy milyen moderálási feltételekkel, milyen szimbólummal stb. jelenjen(ek) meg az adott oldal(ak). Szívesen megyünk és adunk majd kéretlen tanácsokat Nektek.
Nem gondolom, hogy a továbbiakban magyarázkodnunk kellene e bloggal kapcsolatosan. Ha tetszik, ha nem ez van. Nem vagytok abban a pozícióban, hogy megváltoztassatok, vagy kikényszerítsetek bármit, amit a blog életre hívói eldöntöttek.
Ha csak a külsőségek érdekelnek, hát rágódjatok tovább rajta. Ennél hasznosabb párbeszéd is folytatható lenne, amibe energiát fektethetnétek.
Ne legyen ez erőfitogtatás, hogy ki marad alul (ahogy JJ mondaná) ebben a szájkaratéban.
Köszönjük a kritikát, maradunk továbbra is tisztelettel irányotokban, de kérjük, lépjünk túl ezen a céltalan vitán!

leslie07 2016.03.17. 10:56:47

@nicku: Kedves nicu, hiába kérdezel, hisz Egonymus állítja,hogy a kérdésedre eddig is adott válaszok céltalan vitatkozáshoz vezetnek.

Ezt írta: Ha tetszik, ha nem ez van. Nem vagytok abban a pozícióban, hogy megváltoztassatok, vagy kikényszerítsetek bármit, amit a blog életre hívói eldöntöttek. "

ha itt a kérdésre adott oszinte válaszadástól is félnie kell a blogozónak,
akkor mi értelme a kérdésnek?

leslie07 2016.03.17. 11:00:15

@Egonymus+: Erre csak azt válaszolhatom, hogy a Magasságos Isten
által felkent Isten Krisztus és a Szetszellem óvjon meg minden jehova tanút és volt tanút attól, hogy erre a blogra tévedjen, ahol nem írhatja le
a blogozó mások kérésére a nézetét egy bizonyos dologról anélkul, hogy
értésére ne adják, hogy itt a hatalmasok nézetét nem lehet kristizálni
buntetés nélkul. MI ez, ha nem destruktív szektáskodás?

a századik juh 2016.03.17. 11:03:03

@Egonymus+: "Nem vagytok abban a pozícióban"

Aha, értem, köszönöm.

A POZÍCIÓ... igen, aminek elérésére a szervezetben is ösztönzik a férfitestvéreket.

Elismerem, hogy nem vagyok abban a "pozícióban" "hogy megváltoztassatok, vagy kikényszerítsetek bármit"

Gratulálok a pozíciódhoz! :-)

Kíváncsian várom, hogy azok, akik saját blogjaikat negyedéves, féléves gyakorisággal frissítették, vagy válaszoltak rajta, itt vajon mit tudnak majd tenni.

"Köszönjük a kritikát, maradunk továbbra is tisztelettel irányotokban, de kérjük, lépjünk túl ezen a céltalan vitán!"

hehe... értem én.

nicku · http://kharapisztisz.blog.hu/ 2016.03.17. 11:19:25

@leslie07: @a századik juh: Nem kell,hogy itt is bólogassatok, mint a gyülekezetben valamikor. De már megint kiragadtok mondatokat a szövegből, és azon lovagoltok. Nem veszitek észre? Miért nem a kommentek egészét nézitek? Több admin is van a blogon. Elég nehéz így vezetni az oldalt. Lássátok már be...

Egonymus+ · http://jt-blogger-egonymus.blog.hu 2016.03.17. 11:27:26

@a századik juh: "Kíváncsian várom, hogy azok, akik saját blogjaikat negyedéves, féléves gyakorisággal frissítették, vagy válaszoltak rajta, itt vajon mit tudnak majd tenni."

Köszönöm, hogy többünket figyelmeztetsz a blogjainkkal kapcsolatos (szerinted) mulasztásainkra. Én igyekszem a jövőben megfogadni a tanácsodat és naprakészen fogok válaszolni és több írást teszek közzé. Szívesen látlak ott is.

Azért mindenképpen az az én tanácsom, hogy indítsál egy blogot, aztán majd megnézzük mire jutottál.

(Érdekes, hogy minden hozzászólásban találsz valamit, amin lehet témázni. De ez így van: "Nem vagytok abban a pozícióban.").

a századik juh 2016.03.17. 11:45:16

@Egonymus+: "Azért mindenképpen az az én tanácsom, hogy indítsál egy blogot"

Tudod, a kevesebb néha több.

Csak hogy legyen egy blogom, nem fogok blogot indítani. Pár példaértékű blog mellet számtalan negatív példa is van előttem.

Majd ha felnövök a feladathoz, és a körülmények is úgy alakulnak, vagy úgy alakítódnak.

Úgy gondolom, az eddigiek pont betöltik azt a célt, amire hivatottak.

Addig is maradok kibic, ahogy írtad.

"De ez így van: "Nem vagytok abban a pozícióban."

Így van! :-)

Ismételten gratulálok a pozíciódhoz!

Egonymus+ · http://jt-blogger-egonymus.blog.hu 2016.03.17. 12:22:48

@leslie07: @a századik juh: Köszönöm a jó kívánságaitokat!

"A POZÍCIÓ... igen, aminek elérésére a szervezetben is ösztönzik a férfitestvéreket."

Nekem annak idején a gyülekezetben, a "pozíció" egyáltalán nem hatalmat jelentett. Szolgálat volt, ahogy minden elöljárói pozícióban lennie kellene. Soha nem éltem soha vissza a rám ruházott felelősséggel. Hiába akarjátok így beállítani a helyzetemet, itt sem élek vissza az általatok hatalomnak tekintett pozíciómmal. Ez is egy önkéntes szolgálat, az embertársaim javára.

Remélem itt a végére értünk e témának.

leslie07 2016.03.17. 12:48:45

@Egonymus+: Nem akarunk mi semmit beállítani.
Egyszeruen csak jeleztem szavaidat idézve, hogy mennyire
hagsúlyoztad velunk kapcsolatban, hogy mi nem vagyunk abban a pozícióban, hogy bármit megváltoztassunk.

Csakhogy, mi semmit nem akartunk megváltoztatni, egyszeruen jeleztuk
mi a véleményunk . Azt, hogy megakarjuk változtatni már te erolteted bele.

Egonymus+ · http://jt-blogger-egonymus.blog.hu 2016.03.17. 12:54:51

@leslie07: Értem. Mindenesetre hosszúra sikeredett (kb. két nap), ez a részetekről történő egyszerű jelzés. Tanulságos volt.

nicku · http://kharapisztisz.blog.hu/ 2016.03.17. 12:57:12

@leslie07: Köszönjük a véleményeteket! Természetesen mindenki véleményét figyelembe fogjuk venni. :)

leslie07 2016.03.17. 13:14:41

@Egonymus+: Orulok, hogy így látod.
Én csak a mai napon léptem be ebbe a blogba.

Ami a blog logóját illeti tulajdonképp a hozzám intézett
kérdésekre válaszolva felytettem ki a nézopontomat.
Azért lenne tanácsos elobb végigolvasni a kommenteket,
hogy hogyan húzódott ennyire hosszúra ez a beszélgetés,
és nem azonnal nekem ugrani. Rajtad kivul minenki így
fogta fel , anélkul, hogy a pozíciófolénnyével kérkedett volna.
Szerintem,amíg nem vagy képes objektívan kezelni a hozzászólásokat,
hallgatnod kellene és tanulnod, mert így ezzel a lekezelo stílusoddal
rossz fénybe helyezed ezt a blogot.
Nem tragédia az hidd el, ha valaki nem fitogtatja a pozícióját,
vagy esetleg egy ideig mellozi a pozícióját , amig felno a pozíciójához.
Mert ugya azt nem próbálod elhitetni , hogy mert az ortorony bálványszervezetben pozíciót toltéttél be, az dicsoségedre vállik.
Én a mai napig szégyenkezem amiatt, hogy embertársaimat tévutra vezettem, a sátán szervezetébe toboroztam lekeket, a sotétség
eroinek karmai kozé. Azzal, hogy a szervezeten kivul tukorháló szerepet
próbálsz betolteni, a kiszabadulni vágyó tanúk visszatartására
nem csokkented múltbeli feleloségedet Isten elott. Épp ellenkezoleg,

Egonymus+ · http://jt-blogger-egonymus.blog.hu 2016.03.17. 13:36:33

@leslie07: Köszönöm a véleményedet! Tényleg tanulságos volt!
Amiket írtál nekem, az mind Téged tükröz, hiszen a szíved teljességéből szólt a szád.

magnolia21 2016.03.17. 22:59:32

Sziasztok. Nem vagyok egy grafomán személy, de úgy érzem, hogy most írnom kell. Nem vagyok tanú, nem is voltam soha, de érdekel és több ilyen témájú blogot is szoktam olvasgatni. Örülök, hogy van még egy új induló blog, ami talán egy kicsit más, új és érdekes. Várom a cikkeket és gratulálok az adminoknak ahhoz, hogy a szabadidejüket erre áldozzák.
Ezért is döbbent le ez a hosszú, értelmetlen "párbeszéd". Még nincs is fönt igazán téma és már egymásnak estek az emberek. Tulajdonképpen a semmiről értekeznek. Cicaharc, mert komolyan nem lehet venni! Kíváncsi lennék milyen az az ember, aki egy blog beköszöntéséhez is kilométeres litániákat ír és szinte csak a hibákat fedezi fel. Mármint, amiket ő hibának tart. Mert miért is kellene pont az ő - a századik juh, leslie07 - kritikáját elfogadni? Semmi építő nincs benne. Milyen a háttér? Nagyon fontos.... Tényleg! Csak nem itt. Nem értem az ilyen embereket, valaki kényszeríti őket, hogy azzal kínozzák magukat, hogy olyan oldalt olvasnak, ami nem tetszik nekik? Ráadásul ráérnek egész nap kommentelni. Fura. Felróják, hogy az oldalt létrehozók között akad olyan, aki nem ír rendszeresen. Eszébe se jut, hogy esetleg más dolga is van? Esetleg más is érdekli, mással is foglalkozik és nem azzal tölti a drága idejét, hogy érzelmileg sérült, elnyomott kisemberek pökhendi írásaira reagáljon. Az adminok helyett én nem válaszolgatnék olyan embereknek, akik csak fröcsögni jönnek ide. Tényleg, ha nem tetszik hozzon létre olyan oldalt, amilyet ő akar. És akkor még a háttérképet is ő választhatja meg!
Várom az érdekes cikkeket. Sok sikert az oldalhoz!

Csakegyember · http://jehovatanuikozepeskeleteuropaban.blog.hu/ 2016.03.18. 07:21:20

@magnolia21: Szervusz..hát megírtad a lényeget :) Köszönjük szépen a támogatásdat :)

Inquisitive Man 2016.03.19. 12:31:57

Egy kissé hibásnak érzem magam, hogy ekkora ramazurit okoztam a hsz-aimmal.

De látszik, csak a balhé volt a céljuk. Aztán meg egymást gerjesztették.

Jól vettétek a kanyarokat. El is tűntek, sztm nem végleg.

Csak így tovább!

BlogJT admin · http://blogjt.blog.hu/ 2016.03.19. 19:18:11

@leslie07: @a századik juh:

Kedves leslie07 és századik juh!

Engedjétek meg, hogy blogközösségünk megszólítson benneteket.
Ugyanis hozzászólásaitok és viselkedésetek a bloggal és a blog mögött álló személyekkel kapcsolatban ezt kívánja. Igaz nem mindjárt reagáltunk, inkább vártunk egy kicsit, ne a történtek hevében szólítsunk meg benneteket.

Megszeretnénk kérni mindkettőtöket, hogy a továbbiakban tartózkodjatok a fentiekben megfigyelhető megnyilvánulásoktól, viselkedésektől. Az ilyen viselkedés nem egyeztethető össze a blog céljával, mely egyesíteni, segíteni szeretne, nem pedig megosztani és ellenségeket generálni. Úgy gondoljuk, hogy a tevékenységetek éppen mindennek az ellenkezőjét képviseli. Természetesen ez a kérés nem csupán hozzátok szól, de a jövőben esetlegesen hasonlóan megnyilvánuló személyekhez is.
Ezért még egyszer kérünk benneteket, hogy hagyjatok fel ezen romboló tevékenységgel a blogon, különben megfosztunk benneteket a blogon történő kommentelés lehetőségétől!

Megértéseteket köszönjük és reméljük ez a felhívás nem egy újabb ámokfutásotoknak lesz a kezdete. Ha igen, életbe léptetjük a figyelmeztetésünket.

Valóban tisztelettel: blogközösségünk

leslie07 2016.03.20. 07:08:54

@Csakegyember:

János 5:44
Mimódon hihettek ti, akik egymástól nyertek dicsőséget, és azt a dicsőséget, amely az egy Istentől van, nem keresitek?

Catharine 2016.03.22. 13:25:25

@Egonymus+: "Azzal, hogy a szervezeten kivul tukorháló szerepet
próbálsz betolteni, a kiszabadulni vágyó tanúk visszatartására
nem csokkented múltbeli feleloségedet Isten elott. Épp ellenkezoleg,"

Remélem ezt a mondatot eszedbe sem jutott komolyan venni Leslietől, mert úgy hülyeség, ahogy van, ugye tudod?

Egonymus+ · http://jt-blogger-egonymus.blog.hu 2016.03.22. 21:56:09

@Catharine: Szia! Igen, valamit nagyon félre írt Leslie. Tartalmilag értelmezhetetlen. Ez a "tükörháló" metafora a legjobb. :)

törökcsilla 2016.03.23. 10:15:02

@Catharine: O maga a szegyen es a buntudat szintjen van es oda akar lerangatni masokat is. En nem hiszem, hogy barkinek is szegyenkeznie kelleni olyan dolog vegett, amit az akkori tudasa es hite szerint tett. A tevedes emberi dolog, a sulyos hibakat el kell ismerni es jova lehet tenni. De ugyan kinek hasznal a szegyenkezes?

Catharine 2016.03.23. 14:17:16

@Egonymus+: Akkor jó :)

@törökcsilla: Nem ismerem őt, viszont teljesen idegen az, amit írt attól az Istentől, akit én ismerek. A folytonos bűntudat nem helyes, még a Biblia szerint sem, és nem fognak olyasmiért felelősségre vonni, ha nem szándékosan bántottál meg valakit vagy mondjuk megbántad... vagyis szerintem :) Felelősség pedig csak akkor lehet Isten előtt, ha ismered a teljes igazságot arról a bizonyos dologról, dehát tudjuk, hogy az egy hosszú út :) :)

leslie07 2016.03.24. 14:33:41

@Egonymus+: Kérdezzetek meg egy halász embert, hogy mi a tukörháló,
talán segít megérteni a metafórát.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2016.03.28. 13:27:32

Bár én csak elfeledett szürke háttéremberként figyelem a Blogközösség munkásságát, kívánom, hogy értelmes, építő egészséges viták, józan dialógusok tere legyen a BlogJT felülete. Nem lesz könnyű, de vannak még csodák!

l.gabi 2016.03.30. 20:56:09

@Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): köszönöm a jókívánságod, de nem vagy elfeledett. Legalábbis nálam biztosan nem!
süti beállítások módosítása