IGAZSÁG
2017. február 03. írta: Egonymus+

IGAZSÁG

top_secret.jpg
Jézus: "Én azért születtem, és azért jöttem e világra, hogy bizonyságot tegyek az igazságról. Mindaz, aki az igazságból való, hallgat az én szómra."

Pilátus
: "Micsoda az igazság?".

Jézus hallgatása az igazság titkát rejtette el Pilátus elől. Egyetérthetünk ezzel az állítással? Mi tehát az igazság?

"És megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket." (János 8:32)

Sokszor idézett bibliavers. Jézus ismerte az igazságot és minden tekintetben szabad volt. Még Pilátus hatalma sem rendítette meg szilárd elhatározását, hogy megismertesse az embereket az igazsággal. Mivel győzte meg a 'halló fülű' kortársait, hogy Ő igaz ember? Azzal, hogy mindig igazat szólt. Mivel Isten nem hazudhat, Ő sem tette. A gondolatai, szavai és tettei összhangban voltak. Sokan azt mondják, hogy erre csak egy tökéletes ember képes. Ki nevezhető tökéletesnek és ki tökéletlennek?

A teremtési beszámoló feltárja, hogy az első emberpár miként vált hazuggá, s így tökéletlenné. Mielőtt ettek a 'jó és rossz tudásának' fájáról, csak az isteni igazságot ismerték, vagyis tökéletesek voltak. A kétely magvának elültetése sikeres volt. Az ember megtanulta, ha az érdeke úgy kívánja, hazudhat. Amíg csak a jót 'tudták' tökéletesek voltak. A rossz 'tudása' megfertőzte a gondolataikat, amik hazug szavakban és gonosz tettekben nyilvánultak meg. Káin ékes példája e módszer alkalmazásának, amikor letagadta Ábel megölését.

A tökéletlenséget nem az öregedés, a betegség és az örök lét hiánya jelenti. Az a tökéletlenség, ha a rossz 'tudása' irányít álnok gondolatokat, hazug szavakat és bűnös, gonosz cselekedeteket. Ez az igazság titka.

"Mert mindnyájan sokképpen vétkezünk. Ha valaki beszédben nem vétkezik, az tökéletes ember, képes az egész testét is megzabolázni." (Jakab 3:2)

Mi is ennek a bibliaversnek a lényege? /Hogy a gondolatainknak is van hatása a másik emberre, ezt majd egy másik cikkben fejteném ki./

Ha hamis, hazug gondolatokat ki is mondunk, na az a legnagyobb baj. Képletesen szólva, "kiment a szánkból" az igazság ellentéte, a hazug szó. "A szó elszáll, az írás megmarad." - mondják az emberek. Igen ám, de ha csak leírnánk a hazug gondolatainkat és nem mutatjuk meg senkinek, addig leírt hamis gondolatok maradnak. De amint egy másik ember elméjébe juttatjuk, ott nagy baj kezdődik. Azon nyomban megváltoztatjuk a sáját és a másik ember(ek) életét.
A továbbiakban ezen hamis, hazug szavak által gerjesztett hangrezgés megtörténte után, másként cselekszik a jóhiszemű hallgató, vagy olvasó és persze mi magunk is. Kinek ártunk ezzel? Mindenkinek ártunk, akivel kapcsolatba kerülünk, mivel "áthangolt" emberek lettünk, mint egy hamis hangszer és áthangoltuk az áldozatunkat is. S mivel 'Sátán a hazugság Atyja', a gyermekeivé lettünk és elveszítettük azt a lehetőséget, hogy az igazságos Isten képét visszatükrözhessük.
Hazugság által lett a Földön élő ember tökéletlenné. Ilyen 'lehangolt' állapotában hiába keresi a nagybetűs Igazságot az emberiség. Hamis "hangszereken" játszik az egész emeberiség, a Hazugság Atyja vezényletével.

A bejegyzés trackback címe:

https://blogjt.blog.hu/api/trackback/id/tr8212178924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2017.02.03. 09:47:55

Végülis miről szól ez a poszt?

kingdom · http://blogjt.blog.hu/ 2017.02.03. 20:44:36

@sefatias: Hááát ... izé.... az igazság az, hogy .... még el kell olvasnom egy párszor ...

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2017.02.03. 20:46:42

@kingdom: :) akkor jó. megijedtem, hogy csak én nem értem

Egonymus+ · http://jt-blogger-egonymus.blog.hu 2017.02.07. 21:18:06

Valamiről biztos szól. Nem egy magasröptű fejtegetés, hanem egyszerű gondolatok az "igazság"-ról. Persze akadhat olyan olvasó, akit ezek a gondolatok egyáltalán nem érdekelnek.
Pedig úgy gondolom, hogy az igazságot tekintve a 'kályhától' indultam el, hogy megfogalmazhassam a cikk lényegét:

"A tökéletlenséget nem az öregedés, a betegség és az örök lét hiánya jelenti. Az a tökéletlenség, ha a rossz 'tudása' irányít álnok gondolatokat, hazug szavakat és bűnös, gonosz cselekedeteket. Ez az igazság titka."

Azért szükség van az ilyen - "Végülis miről szól ez a poszt?" - írásokra, hogy láthatóvá váljék az olvasók ingerküszöbe. Sajnos, most a küszöbön belül maradt a cikk mondandója.

Aztán lehet, hogy tényleg el kell még olvasni egy párszor...
Meijedni meg végképp nem kell, ha nem érti valaki. Biztos nem neki íródott. :)
süti beállítások módosítása