Armageddoni világvége 2 és fél perc múlva?
2017. január 30. írta: Egonymus+

Armageddoni világvége 2 és fél perc múlva?

vilagvege.jpgLassacskán egyéves lesz a közös blog. A kommentelők számát tekintve elmondható, hogy eddig túlnyomórészt mi magunk írtunk egymás cikkeire hozzászólásokat. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy az utóbbi időszakot nézve szép lassan növekszik az olvasó hozzászólók tábora. Számvetést nem kívánok készíteni, csupán csak észrevételeket szeretnék tenni, egy lehetséges következtetésemről.

 

Mielőtt csokorba szedném a személyes véleményemre alapot adó indokaimat, az alábbi cikk elolvasását ajánlom.

Közeleg a végítélet órája?

Tudósok szerint nincsenek már messze az emberiség legsötétebb évei. Bár úgy tűnik, hogy minden rendben, a világ egyre inkább a szakadék szélé felé száguld, mint egy megvadult expresszvonat. Az elemzők, és a különféle jövő, és világvége kutatók szerint a hidegháború óta nem voltunk még soha ennyire közel a végítélet órájához.

Ez a teoretikus óra mutatja, hogy mekkora a veszély egy esetleges háborúra, vagy globális kataklizmára, azaz a világ mekkora bajban van. Az új kutatások, a napjainkban lezajló aggasztó folyamatok összesítésével a tudósok megállapították, hogy már nagyon közel van a vég, és az ember azt már aligha kerülheti el.

1991-ben atomtudósok testülete hozta létre az órát. Akkor alig 17 percre volt éjféltől, a világ a végső megsemmisüléstől. Az éjfélig hátralévő percek száma pedig azóta is egyre csökkent.

Mennyi az annyi, hány percre vagyunk a végtől?

Most persze már mindenkit az foglalkoztat a legjobban, hogy hány percre is vagyunk a végtől jelenleg. Mielőtt beolvasnánk a riasztó számot, érdemes megemlítenünk, hogy az utóbbi években rohamosan nőtt a kockázata egy esetleges kataklizmának.

Donald Trump megválasztása, a globális felmelegedés fokozódása, és esetleges jelek egy jövőbeni napkitörésre, vagy egyéb katasztrófára, a közeljövőben lehetséges aszteroida becsapódásról, vagy egy III. világháborúról már nem is beszélve.

2015-ben éppen emiatt a klímaváltozás hatásait figyelembe véve egy perccel előrébb állították ezt a világvége órát, D. Trump megválasztása, és az atomfegyverekhez való hozzáállása, valamint klímaváltozás elleni harca miatt, még fél perccel előbbre állították.

Jelenleg tehát ott tartunk, hogy alig 2 és fél percre vagyunk éjféltől, azaz a világvégétől.

Egyszer már majdnem megtörtént

Ez a súlyos előrejelzés azt jól jelzi, hogy a világvégét - vagy legalább az emberiség végét - jelző óra 1947-es létrehozása óta, eddig mindössze egyszer voltunk ennél közelebb az éjfélhez, és akkor sem sokkal. 1953-ban, amikor a hidegháborús szembenállás annyira eldurvult, hogy az már egy atomháború rémével fenyegetett, a tudósok úgy ítélték meg, hogy mindössze kétpercnyire vagyunk az éjféltől.

Nagy kérdés, ha az utolsót üti az óra, akkor mi fog történni? Valóban, szükségszerűen végbemegy az emberiség pusztulása, vagy csak egy lassú hanyatlás következik, melyből még van visszaút?

Azt állítom, hogy a közeljövőben nem várható, tömeges elválás JT Egyházától. Sőt még az is megtörténhet, hogy újra növekedésnek indul ez a felekezet.

Indokaim.

Először: A „világi” emberek is félnek és bizonytalanok, hogy kinek higgyenek. Vannak földönkívüliek, vagy nincsenek? A globális felmelegedés ténye igaz? Van olyan politikus, akinek még hinni lehet az ígéreteiben? Folytathatnánk a sort, de minek? Egy bizonyos: hithű Jehova Tanúi számára nincs biztonságosabb hely a gyülekezeteknél.

Másodszor: Inkább bíznak a Vezető Testület útmutatásának, mivel az Jehova Isten „szócsöve”. Akik legbelül nem bíznak a VT állásfoglalásaiban, azok a feltétlen bizalom tekintetében Jehovára várnak.

Harmadszor: A hatalmukkal visszaélő gyülekezeti felvigyázókat a hosszútűrés próbáiként szenvedik el. „Majd Jehova időben eltávolítja őket, mint Júdást!” Mondogatják. Hosszú időszak alatt a feltétel nélkül szerető szívembereket meg lehet ismerni (még a vének között is). Az ilyen szívállapotú tagok és gyülekezeti vezetők hallgatólagos szövetsége jelenti a biztonságérzetet.

Negyedszer: Az egymás iránt érzett szeretetük erősebb még a családi kötelékeknél is (sajnos, de így van). Egyébként e tekintetben az az igazság, hogy akik képesek teljesen megszakítani a kapcsolatot, egy valamikori JT családtag, barát, szerethető hittestvér esetében, azokat szeretik a legjobban a bent lévő tagok és várják a visszatérésüket.

Ötödször: Ha a világi tudósok ilyen vészjóslóan látják a helyzetet, ez csak megerősíti JT abban, hogy „látod már ők is ezt mondják”. Ez óriási érv amikor a prédikáló munkát végzik.

Tudnám még sorolni, de a végén még elvetném a sulykot, hogy Jehova Tanúi béreltek fel, hogy írjak egy kampánycikket. Ezek a következtetések, csak egy empatikus volt Jehova Tanújaként fogalmazódtak meg bennem. Hogyan gondolkodnék, ha még belül lennék?…

- Egonymus -

A bejegyzés trackback címe:

https://blogjt.blog.hu/api/trackback/id/tr712170282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

l.gabi 2017.01.31. 07:36:19

Azt írtad, hogy a felekezet növekedésnek fog indulni. Ezt gondolom én is. Afrika több országában is hatalmas a beáramlás. Ezzel azonos időben viszont például nálunk az angol nyelvterületen észlelhető a rohamos kiáramlás, de nekem úgy tűnik, hogy az afrikai, a spanyol és egyes ázsiai területeken a belépők száma ezt valamennyire pótolja és ez még nincs a csúcson.
Azért is gondolom ezt, mert a szervezet olyan nyelveket is megcélzott, amin nem nagyon szokás egyébként írni, így nem csupán a szervezetkritikának sincs semmilyen változata, hanem semmilyen más felekezetnek. Erről el kell ismerni, hogy okos lépés volt.

Azt nagyon zárójelesen jegyzem meg, hogy a környezeti változásokat kutatók körében nincs vita arról, hogy van-e globális klímaváltozás, mert erre egyértelműen igen a válasz. Ha valaki leköveti az ezzel kapcsolatos vitákat, nagyon jól látható, hogy kik és milyen érvekkel vitatják, ez nem egy tudományos jellegű vita, hanem egy érdekharc. Ettől függetlenül azt elismerem, hogy egy Jehova Tanúja számára lehet olyan üzenete amit leírtál.

A bentiek között (magyar nyelvterületen) sok a "kifele kacsingató" és létezik egy kiáramlási hullám. Az egy másik kérdés, hogy hova áramlanak, mert sok-sok példán keresztül látom azt, hogy nem a sorstársaikhoz, vagyis nem a volt JT-k társaságát keresik. Általánosságban véve igaz, hogy sokkal nagyobbat lépnek. A volt JT-k inkább csak az ébredés egy állomása, ahol hosszabb időt eltöltenek (a "felébredés" során), de sokkal radikálisabb a változás. Pontos számokat nem tudok, ezért ez csak egy vélemény, ami sok levélváltásból épül fel (vagyis nincs túl szilárd alapja)

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2017.02.01. 10:35:10

Jól összefoglaltad a bentmaradások okait. Ezek így vannak, nem kell mentegetőznöd miattuk. Sokkal fontosabb megérteniük a tagoknak azt, hogy 'miben is vannak benne', mint hogy jöjjenek ki egy csoportból, mert azok nem Isten szolgái. Úgy hiszem, ennek a blognak az alapításakor tisztáztuk ezt a kérdést és nem akarunk senkit feltétlenül kihozni onnan, főleg ha bent akar maradni (amire számtalan oka lehet valakinek).

A kommentek valóban elég behatároltak, de annál még mindig jobb ez az állapot, mint a vég nélküli vitatkozások (olyan dolgok felett, melyek mindenkinek a magánügyei) és drámák, melyek leginkább sérelmekhez vezettek. Igaz, azok is jók voltak valamire, de most ez van. Jelenleg, tudtommal 2 személy van kitiltva a blogról, mások bátran hozzászólhatnak.

Amit én hiányoltam a cikkből, az az általad idézett cikk forrása.

kingdom · http://blogjt.blog.hu/ 2017.02.03. 21:15:02

@l.gabi: "A bentiek között (magyar nyelvterületen) sok a "kifele kacsingató" és létezik egy kiáramlási hullám. Az egy másik kérdés, hogy hova áramlanak, "
Még bent voltam kb 4 évvel ezelőtt már Jelentős kiáramlás volt Ausztriába és más európai országokba Anglia, Irország,... stb. Az egykori neves felvigyázok gyermekei közül ha csak az én volt környezetemre gondolok is, többen választották a külföldi munkát, életet. Ez nem azt jelenti csupán, hogy ingázni kezdtek, hanem le is telepedtek ott, megházasodtak stb. Kívülállóként amúgy teljesen megértem ezt a fajta jelenséget mert Magyarországon nincs perspektíva a fiataloknak. Viszont nagyon nem teokratikus, ha jól emlékszem a hbrsz is összevonta a szemöldökét egy két Ébredjetek-ben az ilyen jellegű költözések miatt :)

l.gabi 2017.02.04. 05:54:05

@kingdom: él pár elképzelés, miszerint miután valaki szakít a szervezettel, mi lesz vele. Azokra utalva írtam, hogy megkérdőjelezhetők.

Azt elhiszem, hogy akik ezeket elmondják, szeretnék, ha úgy lenne amint mondják - ehhez képest azonban nagyon más történik. Utána meg a maguk kottája szerint elkezdik átkozni őket, hogy "a sarokba hajították a vallásukkal együtt Istent és a hitüket" - ami tényszerűen nem ellenőrizhető. A jelenség, amit észlelnek, azonban valós és ilyenkor szerintem nem a saját várakozásaik feletti csalódás kellene alakítsa az álláspontjukat.

Egy élő példa A.J. esete. Alapított egy kis közösséget a kilépő JT-k számára, Mindig figyelte a munkajelentéseket és várta a nagy robbanást, meg a kilépő JT-k ezreit. Ehhez képest ma már csak ketten vannak. Jelenések könyvébe illő látomásai vannak korunk hitetlen világáról, nagyon bölcs és súlyos tételei vannak arról, hogy miért nem vették igénybe a szolgálatait, de azt nem vizsgálta meg miért nem hozzá vagy más vallások hasonló misszójához mentek a kilépők.

Nekem az a válaszom, hogy sokaknak elege lett a különböző befolyásolási kísérletekből és végre normális életet szeretnének élni. Az, amit például AJ vagy más missziós csoportok nyújtanak, nem illenek az ilyen célok közé.
süti beállítások módosítása