A gyermekvállalás megosztja Jehova Tanúit
2018. január 01. írta: Egonymus+

A gyermekvállalás megosztja Jehova Tanúit

2018-ban is Szeretettel Köszöntjük a Kedves Olvasóinkat! Célunk, hogy a blog látogatóinak segítsünk reális képet alkotni Jehova Tanúi életéről, hitéről és cselekedeteiről. A blog szerkesztőiként, jó olvasást kívánunk!
gyermekaldas.jpg

"Szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a földet!"  /1Mózes 1:28/

 Az isteni parancsolat egyértelmű. Persze a ’töltsétek be a földet’ ténye meghatározhatatlan, mind mennyiségben, mind térben és időben. Napjainkban ez a felszólítás, érvényes lehet még egyáltalán? Hogyan tekintik Jehova Tanúi?

A Héber Iratok (Ószövetség) isteni parancsolatait (mózesi törvények) nem tekintik kötelezőnek JT, mivel a közel 600 törvényt Jézus eltörölte emberi életáldozatával. Ettől függetlenül sok hasznos utasítást megfogadnak, de ezek betartását lelkiismereti kérdésként kezelik.

A Tanúk között miért megosztó kérdés a gyermekvállalás? Ha ellátogatunk egy JT összejövetelre, legyen az gyülekezeti, vagy kongresszusi program, szép számmal láthatunk gyermekeket, egy-, vagy többgyermekes családokban. Gyermektelen párokat is láthatunk. A kérdés, hogy mi alapján döntenek a gyermekáldás mellett, vagy ellen? Ez természetesen magánügy.

Mégis van magyarázat a kérdésre, ami egy logikai láncolatban utolérhető. 1. sátáni világ, 2. isteni ítélet (’armageddoni csata’), 3. újvilági reménység.

A gyermeket nem vállalók érvei számosak. Ebben az ördögi világban nehéz Jehovát imádó gyermeket nevelni. ’Jajj a várandós és kisgyermekes szülőknek Isten Haragnapján’, ha menekülni kell. Egy JT-ja zsarolható a gyermeke életével a sátáni világ által, még lehet, a hitét is feladja. Mi a biztosíték, hogy ’elfogadja az Igazságot’ és Jehova Tanúja lesz (?). A prédikálás által megmenthető emberi lelkek a legfontosabb értékek ’az utolsó napokban’. Úttörőszolgálatot kell vállalni, mert ’az idő rövidre van szabva’. Majd az Újvilágban lesz gyermekünk. /Az ezer éves Királyság-uralom alatt, vagy a végső próbatétel (1000 év) után, ahol még ’Sátán sokakat elhitet’ és az örök pusztulásba dönt? (a szerk.)/

Akik vállalják a „kockázatokat” és gyermekeik lesznek, azokra titokban úgy tekintenek a „jó szellemiségű” párok, hogy gyenge a szellemiségük és nem ’Jehova munkáját’ teszik az első helyre az életükben, ők bezzeg igen /pedig ugye magánügy a gyermekvállalás (!) (a szerk.)/.

- Egonymus -

A bejegyzés trackback címe:

https://blogjt.blog.hu/api/trackback/id/tr3813539383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.01.06. 17:04:02

Ez a poszt végülis miről szól?

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2018.01.09. 14:45:22

Ez a cikk érdekes kérdést feszeget. Jóllehet vannak "magánügyek", de mi, akik a Tanúk között voltunk, tudjuk, hogy mit jelent ez a szó a valóságban. Vagyis valójában még sincsen. A gyermekvállalástól való riogatás - és az ahhoz párosuló bibliaversek - elsősorban a szervezet érdekeit szolgálják, hogy a fiatal és erős emberek, akik nagy odaadással, de kevés élettapasztalattal rendelkeznek, a szervezetnek szolgálatába állítsák odaadásukat. Ezek az egyedülálló fiatalok, vagy gyermektelen házasok könnyen mobilizálhatóak, és sokféle célra felhasználhatóak, míg a családosoknak kötöttségeik vannak. Bármennyire is támogatják a Tanúk a "családi értékeket", azért arra vigyáznak, hogy az ne menjen a saját rovásukra.

Viszont - mint sok minden mással is - ezzel is úgy néz ki lábonlőtték magukat. A teljesidejű szolgákat leépítik, bételeket zárnak be, a prédikálásból eredeztethető növekedés gyakorlatilag stagnál, a "hitehagyás" miatt pedig pont a fiatal korosztály távozik jobban (mivel az idősek köreiben az internet nem annyira elterjedt). A taglétszám fenntartása céljából marad a saját gyermekek indoktrinálása (a fejlődő országok naiv és tanulatlan lakosságának vallásos rajongásának kihasználását kivéve...de az sem lesz olyan hosszú életű).
Igen ám, de ekkor most mi? Mert az eddigi taktika a gyermektelenségről, meg egyedülállóság ajándékáról, már nem válik be.

Biztos vagyok abban, hogy rengeteg olyan bibliaverset fognak találni, amivel éppen az ellenkezőjére buzdíthatják a híveket.