Légy üdvözölve csodaországban!
2017. február 10. írta: kingdom

Légy üdvözölve csodaországban!

alice-in-wonderland-looks-behind-the-curtain-and-reveals-the-matrix.jpg

Az előző poszt záró szavából idézve:

Tudunk segíteni? Van értelme ennek a frusztráló példák ellenére is? Úgy hiszem igen, de ez koránt sem olyan egyszerű feladat. Olyannyira nem, hogy a filmünk Morpheus-ával összhangban a legnagyobb alázattal is csak annyit mondhatok.
„Sajnos, nem lehet elmondani, valójában mi a Mátrix. Látnod kell a saját szemeddel.”

Légy üdvözölve csodaországban!

A cím önmagáért beszél és máris megadja minden kedves olvasónak azt a bizalmat, hogy egyszer majd maga is belép  a valóságba a mátrixon túl. Abba a dimenzióba, ahol a maga éltető közegével valóban ember lehet az emberből avagy valódi önmaga, minden megkötözöttség nélkül. Arról az állapotról beszélek ahol az ember már kellő magabiztossággal szemléli a dolgokat, beleértve azt az életciklust is, amikor még  talán az elméje börtönben raboskodott hosszú időn át. Arról az állapotról van szó, ahol még semmi sincs készen, hanem minden szüntelenül készülőben van. Ahol van mindig egy „áldott” és egy „átkozott” verzió, de ezúttal már szabadon választhatsz és magabiztosan dönthetsz minden kényszer nélkül. Persze, hogy én azt tanácsolom, hogy válaszd az „áldott” utat ,de ezúttal nem úgy lesz mint egykor, hogy a félelem és a körülmények kényszerítsék ki belőled a döntést és ,hogy én mondjam meg neked melyik lesz az.

Ne kapkodd el a dolgot, vedd figyelembe a környezetedet, családodat, barátaidat a saját és a többiek érdekében. Hidd el ez a legjobb út.
A bölcsek azt mondják, hogy az élet titka, hogy mindent a megfelelő időben teszünk. Ebből adódik ,hogy hatalmas károkat lehetne okozni azzal, ha nem a megfelelő időben lépünk. Ha akkor beszélsz, amikor még a hallgatni kellene, ha idejekorán beleavatkozol a csendben érlelődő folyamatokba. Ez mindenkire igaz így ránk is, akik ezzel a munkával foglalatoskodunk és persze rád is, aki ébredezik már a szervezet visszás dolgait megtapasztalva.

Ha belépnél csodaországba

Ha a piros kapszulát választod és elkezded az utazást csodaországba a fehér nyúl odúját keresve, nos meg kell ,hogy mondjuk ez nagyon örvendetes, de korántsem lesz olyan könnyű, főleg az elején ... ezt jó ha tudod!

Az amikor az ember átmegy azon a kozmikus megtapasztaláson, hogy mind az, amibe eddig szilárdan hitt, az pusztán csak egyetlen egy lehetőség a több ezer közül. Ha megtudja ,hogy mindaz amire az életét tette, csak egy ladik sok közül a lehetőségek tengerében, nos ez letaglózó lehet. De ez csak az utazás eleje, és ha nem adod fel idejekorán, túl fogsz jutni rajta és szépen leülepszik majd végül minden. Talán át kell értékelned mindazt amit a nagybetűs vallásról gondoltál, vagy azon belül a kereszténységről ? Ennek meg kell történnie, hiszen ez az utazás része.

Az egyházak, (mint ahogy Jehova Tanúi) elvek, vallásos nézetek, teológia és véleményhitek által áll fenn. Csakhogy ez nem ugyanaz a belső személyes megtapasztalással, sőt pontosan ezek azok a dolgok, amik gátolnak minket abban, hogy megszerezhessük a személyes megtapasztalásainkból meríthető helyes döntéseket. Márpedig minden hit halott valódi megtapasztalás nélkül, bármelyik legyen is az. Az a hit amit csak hisznek, az „halott” és csak is a valóságos, átélt és megtapasztalt hit eleveníthet meg.

Ha a csodaországba vezető utadon a hitet választod, kétség kívül helyes út, de ne gondold, hogy hamar megérkezel.
Nézd csak meg a vallásos emberek mind-mind keresők, és akár egy életen át képesek az istennel kapcsolatos nézeteikkel bíbelődni, sőt elítélni egymást a másként gondolkodásuk miatt. Az elvrendszerekre épülő vallásosság széthúz, semmint egyesít. Nézd, mennyi keresztény gyülekezet van és mindegyiknek van egy elvrendszere ami csak rá jellemző. Ezek a nézet és véleményhitek amik elválasztanak egymástól. Bár arról beszélnek, hogy mennyire egyek, azonban  mégis csak a saját közösségükben találják meg a  komfortzónájukat. Eljön az idő talán, amikor meg kell értened, hogy a vallás nem teológiai spekulációk kérdése, hanem benső személyes megtapasztalásoké, egyfajta önismeret, legbensőbb önmagunk megismerésének kalandos, élethosszig vagy talán azon is túl tartó történetében.

Éppen ezért ne várd tőlünk, sem másoktól kedves ébredő olvasó, hogy a szervezettől való távozásod után megmondjuk melyik lesz a leghelyesebb teológiai állásfoglalás. Melyik a tuti út ?! Ennek megmondása nem az én vagy a mi tisztünk lesz, hanem a te saját benső megismerésednek terméke, amit az utazáson szerzett tapasztalataid alakítanak majd, ehhez persze először bátorság kell, és nem legutolsó sorban alázat.

Bár érthető, hogy az elején nézet és véleményhitekben tudsz gondolkodni, hiszen sokáig voltál az elméd börtönében. Abban a börtönben ahová már többnyire mások beleírták saját véleményhitüket mert engedted azt.
 Én például a mai napig nem értem a kereszténység miért ment olyan messzire Jézus azon szavaitól, hogy ...szentlélek majd mindenre megtanít titeket... Miért kellene helyet adnom mindezek ellenére az ezt követő évezredek során keletkezett véleményhiteknek és ebből fakadó rendszereknek amikor Jézus letisztult egyszerű ígérete egy élethosszig tartó elégséges garancia lehetne ahhoz, hogy ne legyünk teológiai elvrendszerek rabságában soha többé. Úgy hiszem Jézus már mindent elmondott ami kellhet az utazáshoz, és én ebben nem találtam rendszereket. Ezért minden ami ez után keletkezett véleményhit szagú, tehát gyanús.

Arra a felvetett kérdésre, hogy tudunk-e segíteni mi akik már kiszabadultunk a mátrix rabságából a válasz az, hogy igen. Ennek lehet, hogy most örülsz mások meg talán a fejüket kapják fel -Ó ,hogy azt a fene nagy gőgöt !

Ez azonban nem egyéb többnyire mint, hogy mi mint Morpheus, felemeljük két tenyerünket neked, az egyikben egy kék a másikban egy piros kapszulát tartva eléd. Hidd el, nem szeretnénk a társulathoz hasonlóan az egyedül én mondhatom meg mit és "hogyan kell csinálnod, különben végül megnézheted magad", elbizakodott kijelentésekkel telepumpálni az elmédet. A választás rajtad áll. Ezért csak ismételni tudom Morpheus szavait :

" Sajnos, nem lehet elmondani, valójában mi a Mátrix. Látnod kell a saját szemeddel.

Magyarán ezt neked kell megtapasztalnod, és ha már benne vagy a saját igényeid szerint formálhatod is, ... semmi sincs teljesen készen a mátrixban, felépíthetsz magad köré egy teljesen új világot, jobbat mint ami valaha is volt.

Tudjuk nem mindenki kész lelkileg erre az utazásra, de pontosan a mi példánk is mutatja akik magunk is reménytelenül függtünk a rendszertől (szervezettől), hogy van lehetőség nagyot lépni. Nem frusztrálunk azért, mert nem történnek hatalmas tömeges kilépések a szervezetből, mert tudjuk, hogy erre nem mindenki kész. Aki viszont készen áll, annak a legnagyobb magabiztossággal adjuk elébe a választás lehetőségét, mint ahogyan nekünk is egykoron. Számunkra már az is siker, ha ebben közreműködünk. A lényeg, hogy Te építheted ezentúl a világodat a mátrixban, ... ez páratlan és izgalmas lehetőségeket rejt magában.

Csapatunk készen áll, hogy segítsen neked ebben a páratlanul izgalmas utazásban, ahol megszabadulhatsz elméd börtönétől, hogy végre az lehess aki vagy, építhesd önmagadat azon az úton, amit választasz. Feltéve ha lesz merszed a piros kapszuláért nyúlni.

Fel vagy készülve, semmi sem állíthat meg ? ... Ne feledd, amit kínálunk az csak az igazság, annak megismerése, hogy egy szolga vagy a saját elméd börtönében ... készen állsz velünk megkeresni a fehér nyúl odúját? ... Hát akkor rajta, tarts velünk!

mmmm.jpg

Kingdom

A bejegyzés trackback címe:

https://blogjt.blog.hu/api/trackback/id/tr10012240428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Inquisitive Man 2017.02.12. 22:31:22

--- Arra a felvetett kérdésre, hogy tudunk-e segíteni mi akik már kiszabadultunk a mátrix rabságából a válasz az, hogy igen. ---

Érdekelne a hogyan? Talán ez a válasz?

--- felépíthetsz magad köré egy teljesen új világot, jobbat mint ami valaha is volt. ---

--- Csapatunk készen áll, hogy segítsen neked ebben a páratlanul izgalmas utazásban, ---

Hogyan? Amit a piros kapszula elvesz tőle, te vissza tudod adni?

A jövőbe vetett hitét? Tökéletlen, de mégis biztonságot jelentő hittestvéreket? A rokoni, baráti kapcsolatait?

Egy eresztékeiben recsegő-ropogó világban milyen új világot talál, ami jobb, mint ami valaha is volt?

Rá kellene jönni, hogy a jelenlegi világ nem tudja felülírni a JT-s életet.

kingdom · http://blogjt.blog.hu/ 2017.02.12. 23:20:54

@Inquisitive Man:
Teljesen jogosak a kérdéseid. Először mint, meg is említettem e-cikkben és az előzőben is, erre nem mindenki kész lelkileg. Úgy is fogalmazhatnék, aki ott van, és jól érzi a kis gyülijében magát, aki képes a szőnyeg alá söpörni mindent, és élete végéig képes lenyelni minden igazságtalanságot. ... Nos nem róluk van szó, nem nekik szól a cikk. Választhatják a kéket,...és minden marad a régiben a szürke hétköznapok folytatódnak.
Az ő esetükben kimondottan káros is lenne rájuk nézve, egy piros kapszulás lépés ... nagyon nem javasoljuk!

Viszont azok, akik beértek erre, "megtehetik". Azok akik úgy érzik készek már rá figyelembe véve annak hatásait.
Nos, csak is ő róluk beszélek ,... és ha csak azokból az emberekből indulok ki, akiket én személyesen ismerek kb. 20-25 szervezetet elhagyót, akkor azt mondhatom, hogy jót tett nekik a mátrix és a fehér nyúl keresése.... az ,hogy merték és vették a piros kapszulát egykoron.

Akiket ismerek mind megtalálták a maguk helyét a maguk kis közösségét, vagy saját útjukat, és egyáltalán nincs nyoma az önmarcangolásnak. Sem annak, hogy elvesztették a jövőbe vetett bizalmukat, és a biztonságot jelentő közegüket, mert éppen lett helyette más.

Nézd én úgy gondolom, hogy a Jt.-és lét elemeiben leredukálja az ember lehetőségeit és belesűríti egy jól körülhatárolt búra alatti világba, amiről az alatta lévők el is vannak hitetve ,hogy ez a legjobb dolog ami történhet velük az életben. Ami azon kívül van az csak sivárság és pusztulás,reménytelenség ... no, de ez egyszerűen nem igaz! Nézd, én szinte gyermekként lettem tanú, 20 évet el is töltöttem ott, ráadásul nem is lazsáltam, mégis nyereségként élem meg azt ,hogy kint vagyok és pont ,hogy sajnálkozva tekintet befelé azokra akik még az elme börtönében vannak.
Nekem elmúltak olyan lelki bajaim, amik ott kialakultak, sokkal boldogabb és kiegyensúlyozottabb (önmagam) lettem ... ez mellett olyan lehetőségek villantak meg előttem, amiről addig míg bent voltam még álmodni sem mertem. ... És még nincs is vége az utazásnak :)

A burán kívül is van, és volt is élet. ... Sőt, sokkal szabadabb, szellősebb mint bent, sokkal több lehetősséggel... úgy hiszem, csak ezzel a fajta szabadsággal ember igazán az ember. Sőt Istent ugyan úgy megtalálja idekinn is... erre is számtalan példám van!

mondod még:
"a jelenlegi világ nem tudja felülírni a JT-s életet."
Ja nem tudja, de honnét gondolod, hogy kellene?, - hogy milyen a világ nekem és azoknak akik léptek... az itt a kérdés. ... Mert bentről tudom mint mondanak,... hogy csakis milyen lehet. De pont ez a trükkjük :)

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2017.02.17. 15:36:28

@Inquisitive Man:

Csak a miheztartás végett, hogy tiszta vízet öntsünk a pohárba:

"Hogyan? Amit a piros kapszula elvesz tőle, te vissza tudod adni?"
Senkitől nem akarunk semmit elvenni, így nem is kell visszadnunk vagy pótolnunk semmit. Az általad megfogalmazott kérdés a társulati logikán alapul, ők szugerálják, hogy a "hitehagyottak" el akarják venni mások hitét. Ők követelik maguknak ki az extra figyelmet és tiszteletet, vagyis ők játsszák az istent. Persze a szabadságot ígérik, de a valóság rabság.

"A jövőbe vetett hitét? Tökéletlen, de mégis biztonságot jelentő hittestvéreket? A rokoni, baráti kapcsolatait?"
Ezeket nem a kizártak veszik el tőle, hanem a társulat, amely fogvatartja saját tagjait és lebeszéli a családtagokat, sőt egyenesen megtiltja nekik, hogy kapcsolatot tartsanak a kizárt rokonaikkal. Abból a célból, hogy a kizártak ilyen formán is zsarolva legyenek. Sajnálatos, ha valaki egy ilyen zsarnokhoz - és csatlósaihoz - ragaszkodik, és ezért feladja a saját életét és egyéniségét, de mi nem tiltjuk senkinek, hogy egy ilyen szaktához tartozzon (többek között ezért sem kezdünk vallási vitákat az "igaz hitről" és nem is "sátánozunk le" senkit sem, aki az Őrtoronyhoz hű akar maradni).

"Egy eresztékeiben recsegő-ropogó világban milyen új világot talál, ami jobb, mint ami valaha is volt?"
Például azt, hogy az illető önmaga lehet, nem kell megfelelnie másoknak, nem kell dogmák után mennie. Az élet produkál önmagában elég feladatot, anélkül, hogy egy abúzív középkori szekta hülyeségeit az ember még a nyakába vegye. A szekta elhagyásával lekerül ez a púp a hátáról, de a szárnyai azért még nem nőnek ki.....

"Rá kellene jönni, hogy a jelenlegi világ nem tudja felülírni a JT-s életet."
Elhiszem, hogy sokaknak a JT szektabeli élet az életük csimborazzója. Ennek meg lehetnek az okaik a saját életükben, ami inkább sajnálatra, mint irigylésre méltó. Nyilván addig, amíg valaki ezt nem látja át, addig jobb, ha bent marad és élvezi a nyáj melegét.
süti beállítások módosítása